Асад: Ердоган се смята за новия османски султан

Турският премиер гледал на Сирия с очите на колонизатор
Обновена: 9 ное 2012 14:41 | 9 ное 2012 13:20, Елка Василева
221
Асад: Ердоган се смята за новия османски султан
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер се смята за халиф и за новия османски султан и гледа на Сирия с очите на колонизатор, заявява сирийският президент Башар Асад в интервю за руската телевизия на английски език Russia Today.

В интервюто, цитирано от турската частна телевизия НТВ, Асад отправя остри критики по адрес на турския премиер Реджеп Таип Ердоган, който е един от най-върлите критици на режима в Дамаск.

По думите на сирийския президент турският народ иска да има добри отношения с народа на Сирия, но правителството на Ердоган пречи на това.

"Ердоган смята, че ще си гарантира политическото бъдеще, ако Мюсюлманските братя поемат управлението в региона и по-специално в Сирия. Друга причина да е против Сирия е това, че се вижда като новия османски султан. Във вътрешния си свят той се възприема като халиф. По тези две причини Ердоган премина от политика на "нулеви проблеми" към политика на "нулеви приятели", заявява Башар Асад.

Сирийският президент казва също, че не вярва да се стигне до война между Сирия и Турция. "За война е нужна и подкрепата на народа. Голямото мнозинство от турския народ не иска такава война," посочва той.

Башар Асад отбелязва още, че снарядите от Сирия, паднали на турска територия, може да не са били изстреляни от сирийската армия, а от бунтовниците. По този въпрос сирийската страна е предложила на турските власти да бъде съставена комисия, но предложението й е било отхвърлено.

Асад уточни, че за последно е разговарял с Ердоган през май 2011 г., пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
ева преди 11 години
До 77да ,живяла съм и в Сирия и в Ливан , и в Дубай ,и в Германия и.....от 20 години съм извън Бг.В моментът се намирам на не по-вече от 1000 км от границата със Сирия.Ние сме тези ,които мислят като мен ,а Аз като тях!!!
90
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе туркофили като харесвате турция толкова много аре махай те се скапаняци.Не ни трябвате
89
13
 
10
 
! Отговори
един турчин преди 11 години
До Анонимен 109Критериите се налагат от великите народи и се изпълняват от народи с робска психика и душа каквито сте вие българите, което не се отнася за ТУРЦИЯ.
88
2
 
4
 
! Отговори
Махди преди 11 години
До Анонимен 107 Незнам какво да кажа за коментара ти..Чудно ми е дори как пишеш на български..Щом знаеш да пишеш може би знаеш и да четеш защо не прочетеш една книга..?Книгата се казва Тракийските хроники в нея пише какво се е случвало с такива *** като теб..Кажи ни какви хапчета пиеш за да пием и ние и някой ден може да си повярваме колкото теб..Албанците ако си такъв също си имате държава отивайте си да живеете там...
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до един циганотурчинхахаха много си смешен.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вставай Страна огромная ...
85
1
 
9
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
ние си гледаме Родопите и Дели ормана,и стойте настрана от нас защото никъде не сте обичани!хората ви посрещат със софра вие им отвръщате с нож именно за това комшиите ви няма да ви обичат
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Руския отговор Благодаря за постинга, смях се до сълзи ! Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол *** таралеж да смачкаш? Дяволът ***, а твоята войска яде " Ох нямам думи просто :-)))
83
15
 
12
 
! Отговори
един турчин преди 11 години
Както казах вече, защо си мъчите *** кратуни за неща , за които не ви стига акъла. Вие българомите УЖ всичко знаете и от всичко разбирате а се вижте малко. Живеете в мизерия. Вместо да избивате комплекси, направете така, че и вие станете регионален играч като Турция. Обаче това не става само с думи пред комповете, а трябва и малко акъл и действие които вие не притежавате. До толкова сте некадърни и непохватни, че сами нищо не можете да направите, а чакате все някои друг да ви помага.
82
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва времето когато всеки свободно ще се нарича какъвто е в България,без да се срамува от своята индентичност.Да видим до кога България ще бяга от реалноста и до кога ще потиска народите който искат да се самоопределят като друг народ
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakiv jalik narod ste vie bılgari idva vremeto za vas
80
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога България ще признае 500 хил.македонци,и кога ще им даде права?До кога ще *** с тази фалшива история и защо се страхува от действителноста?
79
4
 
5
 
! Отговори
писмото на султана преди 11 години
Османският султан Мехмед IV изпраща писмо до казаците със следното предложение: Аз, султан и владика на Високата порта, син на Мохамед, брат на Слънцето и Луната, внук и наместник на Бога на земята, властелин на царствата Македонско, Вавилонско, Ерусалимско, Велик и Малък Египет, цар на царете, владетел на владетелите, несравним рицар, никога непобеден воин, владетел на дървото на живота, непреклонен пазител на гроба на Исус Христос, управител на Бога, надежда и утешител на мюсюлманите, страшилище и велик защитник на християните,повелявам Вие, Запорожките казаци,да ми се предадете доброволно и без всякаква съпротива, и вашите нападения да не ме безпокоят.
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много се радвам,че Русия е наблизо! С този все по-радикален ислям от юг,нещата не са радващи.
77
4
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
няма лошо те си имат ракети и ние си имаме наше производто ракети,но недей си мисли че ей така Русия и Турция ще се скарат,и такива интригаджии като вас никаде не искат.Само ще си бършете *** и да сочите другите държави как са се развили:)
76
7
 
12
 
! Отговори
Елена преди 11 години
И не съм "ленка" а з съм кръстена на Света Елена, откривателка на светия кръст. Това на вас , правляващиште ни промюсюлмани и турци, не ви е ясно, вие не сте българи, нито сте православни, вие сте турски поклонници. Волен Сидеров много добре ви нарича така.
75
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция много се отклони от светската държава, откакто ердоган е на власт! Самият еродган е доста необразован и видимо ***, съдейки по биографията му. Друго яче казано - той е станал премиер благодарение на простия турски народ и ислямската му принадлежност. Асад е точно противоположния тип управници ( от арабски тип) - завършил е в западен университет, възпитан, стремящ се към светска държава. Според вас кой трябва да надвие?
74
6
 
12
 
! Отговори
Елена до 86 преди 11 години
НАТО в световната преца е известен още като "санитаря на света" те. напада само слаби страни като Сърбия, Панама, Ирак, Виетнам и т.н. никога няма да нападнат Индия, Русия или Китай.Ако трябва да избирам дали да съм антибългарка и протуркиня, да по-добре да съм "комунистка" БЪЛГАРКА, отколкото продажница като вас. Не ме интересуват вашите квалификации. Аз съм българска патриотка, не натовска, България е СВЕЩЕННА
73
6
 
7
 
! Отговори
морски преди 11 години
Брао бе знате вий..само за малко сведения, руският крайцлер "Москва" който е базирн в Черно море е въоръжен с ракети, които имат обсег на действие 500 километра, това означава че турският флот ще бъде унищожен дори и без да се налага "Москва" да напуска порта в Севастопол, останалото ще го свърши стратегическата авиация със сввръхзвукови крилатите ракети Оникс и Москит, ракетите със среден обсег Точка и Искандлер, които ще са с вакуумна бойна глава
72
3
 
3
 
! Отговори
коста преди 11 години
Напълно съм съгласен с "бачкатор"-а от 88!