Срути се тунел в Япония. Най-малко три коли са смазани

Спасителната операция е спряна, поради опасност от ново срутване
Обновена: 2 дек 2012 09:35 | 2 дек 2012 09:00, Петя Славова
42

Най-малко три коли са смазани при срутил се тунел в Япония. Снимка: БТА
Най-малко петима души са заклещени в тунела на магистралата, свързваща Токио с Нагоя, в който се срути участък от 100 метра, предаде Франс прес, като се позова на японската полиция.

Засега трима са ранените, а най-малко три коли са смазани в тунела, пише БТА.

Спасителните екипи са затруднени от гъстия дим от пожара, избухнал след срутването в тунела, както и от това, че тунелът е много дълъг /4,3 километра/. Причините за срутването в магистралния тунел все още са неизвестни.

В момента спасителните операции за изваждането на водачите и пътниците в заклещените автомобили в тунела на магистралата, свързваща Токио с Нагоя, бяха прекъснати заради риск от ново срутване в съоръжението. По последни данни на правителствени източници седем души се водят за изчезнали при рухването на част от свода на тунела Сасаго, който е дълъг между 4,3 и 4,7 метра и който е на около 80 километра западно от Токио.Според пожарникарите две коли са били затиснати от бетонни блокове, а трета кола се е подпалила.

Японски медии съобщиха, че срутването е засегнало 100-метров участък в тунела, след което е избухнал пожар. Засегнатият участък се намирал почти в средата на тунела, чиято вентилационна система не работела добре и не се виждало нищо на повече от метър.

В момента на трагедията в тунела са се движили около 25 коли, посочва Асошиейтед прес.

"Успях да изляза от тунела, но недалеч от моята кола, други автомобили бяха хванати в капан вътре и видях само черен пушек и пламъци", разказа японски журналист, шофирал в момента на трагедията.

"Част от бетонния таван падна в момента, в който преминавах. Видях как премаза кола и от нея започнаха да излизат пламъци. Бях тероризиран. Излязох от колата си и вървях един час, за да изляза навън", разказа тридесет годишен мъж.

Тунелът е един от най-дългите в Япония и прекосява планински масиви недалеч от връх Фиджи. Той е част от основната магистрала Чуо, свързваща Токио с западната и централната част на страната. В момента спасителната операция е спряна, поради опасност от ново срутване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
34
 
! Отговори
googo преди 11 години
Ей, ползвайте гугъл транслейт - превежда по-правилно.Тероризиран съм от журналистическа неграмотност.
14
0
 
42
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Вместо "тероризиран" може да се използва "изплашен" или "травмиран".Запасът от думички на драскача е минимален, IQ под 80...
13
2
 
17
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЯПОНИЯ Е ИЗВЕСТНА, като страна с много земетресения. А този тунел се прокопан във вулканична планина. Това са два взаимно свързани фактора, които застрашават прокопания тунел. Строителството може да е най-модерното и най-доброто в света, но....
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както разбрахме географията не е силната страна на *** *** (поне няколко Златки се трудят в този сайт), ама има още един бисер в изплясканото по-горе: "Видях как премаза кола и от нея започнаха да излизат пламъци. Бях тероризиран. Излязох от колата си и вървях един час, за да изляза навън" Кой го е тероризирал човечеца, че не ми стана ясно?!? :))) Може би отломките от срутването...? ;)
11
8
 
19
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
Японци строят софийското метро. Тема за размисъл...
10
0
 
47
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЦИТАТ от статията: "Тунелът е един от най-дългите в Япония и прекосява планински масиви недалеч от връх Фиджи. "УВАЖАЕМИ РЕДАКТОРИ НА ДНЕС.БГ- има разлика между Фиджи- островна държава в югоизточна Азия и ФУДЖИ- вулканична планина в Япония, наричана от местните Фуджисан!
9
1
 
10
 
! Отговори
ТВ 7 преди 11 години
ДРОГИРАН ЛИ Е СИНЪТ НА ИВАН ИВАНОВ И АКО ДА ЖАЛКО
8
6
 
12
 
! Отговори
Алов преди 11 години
И там явно некой като нашите е пестил от бетона и тъпкал джобовете.
7
5
 
9
 
! Отговори
юнака преди 11 години
Костов е виновен.
6
27
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Кой знае колко са се изцвъкали под тоновете скали. Нали уж са много добри строители? Сигурно са изпръцкали ориза дето са яли на обяд.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе нещо взеха все там да стават големи трагедии.Мислех,че строят здраво и не им пука от земетресения,обаче се оказва,че не е така.Дано няма жертви.
4
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов е виновен, че не го е построил и открил... Плюенето по Б. Б. и ГЕРБ, може да започне...
3
1
 
34
 
! Отговори
мим преди 11 години
Да пази Господ,дано няма жертви.
2
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли да има повече такива новини?
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас и там ли стават такива неща. дано да няма жертви