Марио Монти ще подаде оставка след приемането на бюджета

Премиерът на Италия не чувствал подкрепа в парламента
Обновена: 9 дек 2012 10:20 | 9 дек 2012 10:20,
4
 Марио Монти ще подаде оставка след приемането на бюджета
Марио Монти ще подаде оставка. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Италия Марио Монти, чието правителство загуби подкрепата на десноцентристката партия "Народ на свободата", възнамерява да подаде оставка, след като парламентът приеме бюджета за следващата година, предаде Ройтерс.

Според разпространено тази вечер съобщение на канцеларията на президента Джорджо Наполитано Монти смята, че не чувства подкрепа в парламента, след като партията на Силвио Берлускони "Народ на свободата" оттегли тази седмица подкрепата си за кабинета.

Ако бюджетът бъде приет бързо, Монти незабавно ще потвърди оставката си, се казва в съобщението.
Марио Монти е имал двучасова среща с президента, който има правомощията да разпусне парламента, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 3:Де я имаш тая информация па ти, да не си личен счетоводител и министър на вътрешните работи на Италия бре серсемино!!! Я се стегни сигурно и ще кажеш, че догодина ще ги бием италиянците 6 на нула, като гости нали... хехеххе
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво достойнство ви гони Този е пенсионер с над 55 000 евро на МЕСЕЦ Оплеска Италия до степен ,че е по зле от Гърция С 5 000 000 безработни С най голямата сива икономика в Европа С престъпност надвишаваща българската с 1000% ,на всеки 3 минути се краде по 1 кола мна всеки 2 минути се обира по 1 апартамент ,всеки ден по 2-3 убийства С мафия имаща годишен оборот от 135 000 000 евро С национален дълг над 2 200 000 000 000 долара С затворени фабрики и с магазини с цени от 50 до 90 % отстъп
2
1
 
3
 
! Отговори
мим преди 11 години
Уважава си панталоните,браво.А за нашите какво да кажем-под всякаква критика.Обаче ние сме си виновни,като си мълчим-хак да ни е.
1
4
 
6
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Човек с чест и достойнство , а не като нашите . Тук в затвора трябва да влязат ,а те за царе се готвят!!!