93 арестувани в Китай, разпространявали слухове за края на света

Мъжът, ранил с нож 23 деца, е бил повлиян от подобни предсказания
17 дек 2012 16:18, Елка Василева
10
93 арестувани в Китай, разпространявали слухове за края на света
Снимка: архив, Reuters

Китайските власти арестуваха 93-ма души, обвинение в разпространяване на слухове за края на света, както и мъж, намушкал 23 деца в начално училище, след като бил "психически повлиян" от подобни предсказания, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Сред 93-мата задържани от седем провинции има членове на забранения култ "Всемогъщ Бог", посочва Синхуа, уточнявайки, че те са били арестувани, тъй като "раздавали листовки за Апокалипсиса и разпространявали слухове".

Още по темата

Членовете на култа се присъединили наскоро към твърденията от сценария на маите за края на света, според който три дни от 21 декември нататък слънцето няма да свети и няма да има електричество, отбелязва Синхуа, позовавайки се на службата за обществена сигурност в град Синин, столица на югозападната провинция Цинхай.

Китайските власти предприеха сурови мерки срещу членовете на "Всемогъщ Бог", които призоваха също за решителна битка за унищожаване на Червения дракон - комунистическата партия.

Китайската комунистическа партия не търпи предизвикателства спрямо управлението й, но се стреми да запази и обществената стабилност и се бори да задуши слуховете, които се разпространяват много бързо по интернет.

В отделна информация Синхуа съобщи, че полицията в провинция Хънан е арестувала мъжа, който в петък рани с нож 23 деца от начално училище и една жена в дома й близо до училището.

При първоначалното си разследване полицията установи, че мъжът, който от дълго време страда от епилепсия, е силно психически повлиян от слуховете за предстоящия край на света, предсказан в древно пророчество.

Много от ранените деца все още са в болница, но нито едно от тях не е в критично състояние, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Китайкраят на света
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
slav преди 11 години
До умен гущер da no tova e zakonoproekt koito nqma da vleze v sila.
8
3
 
0
 
! Отговори
умен гущер преди 11 години
В САЩ от 13 март 2013г ще е задължително жителите на страната да сложат чипове на челата или на дясната си ръка....факт! Уж да се пазарува по-лесно,да преминават летищата по-лесно и да се ползва по-лесно здравеопазването...бла бла
7
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хайде пак пропаганда..а..бе еййййй..писарушки и манипулативни служби..да ви приличаме на балъци? а? НЕ ВЯРВАМЕ НА ПИСАНИЯТА ВИ ОТНОСНО ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ ИЗВЪН ПОЛИТЗРЕНИЕТО ВИ..И КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ ГНИЛ КАПИТАЛИЗЪМ..23 ГОДИНИ ЦЪФНАХМЕ И ВЪРЗАХМЕ ВСЯКАК...ПОМНИМ И ПРИ ТОШО КАК БЕШЕ..ИСКАМЕ СИ КОМУНИЗМА..СЛАГАМ МУ ЧЕРТАТА НА ТОВА НЕДОНОСЧЕ КАПИТАЛИЗМА..ГЛАД И МИЗЕРИЯ ВЕЩАЕ ТОЙ..КАК НИ ВИЖДАТЕ 6 МИЛИОНА МИЛИОНЕРИ? А? НЯМА КАК ДА СТАНЕ.БАЛЪЦИТЕ ВЯРВАТ САМО В ЧУДЕСА,,АЗ СЪМ РЕАЛИСТ ..ДОЛУ ГЕРБ!
6
1
 
1
 
! Отговори
несектанство преди 11 години
Все повече и повече християнството е под атака,като се слага под общ знаменател с действителни секти,докато официално се обяви за екстремистка идеология,по-точно думите на Господ Исус"Аз съм пътят, и истината,и животът,никой не достига до Отца освен чрез Мен"Йоан14:6.Християните знаят,че апокалипса ще бъде предшестван от световно правителство начело с антихриста,който ще изисква да бъде признат за "Бог" и знака му на ръката или челото на хората за да могат да купуват или продават.
5
2
 
1
 
! Отговори
Исус е прав! преди 11 години
За кого е"зверски психически тормоз"освен за тези,които си запушват ушите,като чуят името на Исус Христос.Апокалипс ще има и е написано в Новия завет.Друг е въпросът да не се фокусират хората върху това само,а върху Божието предсказание,че след това Исус Христос ще се върне и ще унищожи злото.А психически болен човек може да се плаши "зверски"от всяко нещо под слънцето,това не променя предсказанията на Исус и поръката му да се разнесе словото Му по цял свят.
4
1
 
6
 
! Отговори
Китайците са прави! преди 11 години
Понякога наистина трябва да се действа с твърда ръка. Някои използват слуховете за края на света, за да си продадат залежалите стоки. Други гледат да излъжат по-богатите - да си купуват "капсули", "бункери" и не знам още какво, в което да оцелеят. Трети ловко използват същия слух в интерес на туристическия бизнес.Сектите пък привличат нови членове.Правят пари от слуховете, без да ги е грижа, че подлагат на зверски психически тормоз хората с по-слаби нерви. Такова дебелоочие трябва да се наказва
3
1
 
2
 
! Отговори
силни в Исус преди 11 години
Вярващите трябва да помнят,че антихриста иска хората да повярват,че той е Христос,да ги измами,за го признаят за Бог,който не е.Новата световна религия ще учи,че Христос е само титла и имало много заемащи"офиса"-Буда,Мохамед,Исус и други.ТОВА Е ЛЪЖА ЗАЧЕНАТА В АДА,има един Спасител единствено-Исус Христос,Новия завет ще бъде"интерпретиран"от антихриста,той скоро ще се появи публично с призив за "мир",няма да се знае кой е,но християните ще го разпознаят.
2
1
 
4
 
! Отговори
НОВ ЗАВЕТ преди 11 години
Трагедията с убитите деца и с наръганите е трагедия,няма спор за това.Няма спор и ,че някои хора се плашат от сянката си,както и от реални бедствия,като войни,ядрено оръжие или световен икономически колапс."Листовки за Апокалипс"не са необходими,има целия"НОВ ЗАВЕТ",който го казва,кога точно никой не знае,първо антихриста ще има власт 7 години,след това Исус Христос ще се завърне.Матей 24 описва,че наистина ще има природни катаклизми и войни,както и преследване на християните не е започнало още.
1
2
 
3
 
! Отговори
ELIS преди 11 години
BOLNI,KOLKOTOSI ISKAS