"Таймс" обяви Елизабет Втора за "Човек на годината"

Тя посочи, че най-трудна за нея година е 1991
26 дек 2012 16:16, Петя Славова
67
"Таймс" обяви Елизабет Втора за "Човек на годината"
Снимка: БТА

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора е обявена за "Човек на годината" от британския в. "Таймс", предаде ИТАР-ТАСС. "Тя никога не е била (. . .) по-бляскава, отколкото през 60-ата си година като държавен глава", пише всекидневникът.

Той посочва сред основните тазгодишни изяви на кралицата по-специално участието й в церемонията по откриване на олимпийските игри в Лондон и записаното във формат 3D коледно обръщение към нацията, пише БТА.

Миналата година същият вестник определи като "човек на годината" един политик, настоявал Шотландия да се отдели от Обединеното кралство - премиера на шотландското регионално правителство Алекс Салмонд, напомня агенцията.

Точно преди седмица американският седмичник "Тайм" призна за "човек на годината" преизбрания президент на САЩ Барак Обама. Стопанинът на Белия дом бе предпочетен от "Тайм" и през 2008 г., когато за пръв път стана държавен глава.

Елизабет Втора бе провъзгласена за кралица на 6 февруари 1952 г. на 25-годишна възраст след кончината на баща й Джордж Шести и коронована след година, щом траурът изтече. В дългото й царуване е имало и тежки времена, признава тя самата, като сочи за най-трудна 1991 г. Тогава се разпаднаха семействата на три от децата й - принц Андрю и принцеса Ана официално се разведоха, а принц Чарлз фактически се раздели с жена си Даяна (разводът стана официален през 1996 г.), добавя ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
3
 
! Отговори
666 преди 11 години
Да, англичаните наистина са прекалено велики и затова *** о*раните *** на тъпите американци.Аааа и заради величието си държат някакви кралски величия за чучела.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
британски вестник избра тяхната си кралица, американците-техния Обама. Ненужни класации и безмислени новини
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Моят човек на година-59Браво! Все повече такива Благодарни и Признателни Чеда да има! Да си Много Здрав/а, щастлива и ти и твоето семейство, както и Всички, които обичаш и цениш! Да е Блъгословена ***, че те е отгледала и възпитала, като Стойностен Човек! Весели празници! Нека всеки ден у вашето семейство да е Празник!
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
58 да но всяка седмица Министър преседателя на Великобритания има среща на четири очи с кралицата ,а какво си говорят на тази среща не е за простосмъртните като теб и мен и всеки ден тя е информирана за най-големите тайни на кралството , за англичаните не се грижи те си знаят работата прекалено велики са.
50
0
 
32
 
! Отговори
Моят човек на година преди 11 години
Човекът на годината е майка ми, защото много ме обича и е невероятно добър човек :)
49
1
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 11 години
Абсолютни глупости! Запазили са монарха като символ на държаността и заради традицията. Позаинтеревай се кой орган определя и отпуска бюджета на "човека на годината" на Тайм и ще видиш колко безгласна буква е в 21 век. А да сравняваш българския президент (особено в парламентарна република като България) с монарх е АБСОЛЮТНА глупост и простотия. Показва, че изобщо не си запознат с устройството на държавните органи и институции в България. Поне хвани прочети Конституцията, за 30 минути се чете.
48
7
 
17
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
А кога тази дърта вещица ще върне диамантите, заграбени от Индия?Може и с тях да я погребат, ще ги сложат в ковчега от Аржентински дъб...
47
5
 
28
 
! Отговори
Украйна преди 11 години
И за кво е заслужила тази титла? Че по цял ден пие чай и всякакви си там *** префърцунени английски глупости? Защо не сложиха някой човек спапсил други човешки животи например? е не, отчайвам се от света
46
7
 
17
 
! Отговори
Бай Онзи преди 11 години
Защо ни занимавате с тези прави черва???
45
3
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
Това с 3D-то,обаче,е най-смешното....Абе то вече със смартфони може да записваш такова нещо,тия го отчитчт това като голямо постижение!?....Смешковци!
44
6
 
14
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
До Анонименхарчи парите на данъкоплатеца
43
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов- нечовек на годината.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както каза един по долу ,фабрика за л***а
41
10
 
21
 
! Отговори
Ян Хус преди 11 години
Тази държава Великобритания, трябва незабавно да бъде изхвърлена от ЕС. На нейно място да се приемат ШОТЛАНДИЯ и УЕЛС, при желание на вторите, защото шотладнците със сигурност искат.Швабите все още се дърпат, защото ще намалее пазарът за техните стоки. Но...това нас не ни касае. Скоро Югът(Италия-Гърция-Испания-Португалия) ще СТАНЕ и швабите ще решават...или скапаната Англия...или Стара Европа!Като падне онова нещо Великобритания...ще падне и империята на Злото.Ще бъде!
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a DAIANA e jenata na veka babata nikoga ne moje da ia stigne
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PARDON
38
0
 
22
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
да, видяхме го другаря цар как работи за страната си. може би защото е немец с италианско потекло, затова работеше само за личните си и понякога чужди интереси, и смяташе Бг за бащиния -имотец на Балканите, който *** несправедливо му отнели навремето.
37
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едни от най-богатите държави в света са монархии - Япония, Великобритания, Холандия, Норвегия, Швеция, Саудитска Арабия, Белгия и така нат. ЗАЩО ЛИ?! Аз съм за монархията, защото в момента Президента в България е един монарх сменян на 5 години. Докато едно монархическо семейство има много връзки и цял живот работи за страната си!
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMERICANCITE SA KU-KU.....BULGARITE KOITO OTIVAT TAM I TE STAVAT KU-KU SLED GODINA,DVE...
35
3
 
13
 
! Отговори
третото око преди 11 години
Все още не мога да й разбера отношението към Кейт /а ми е интересно/...