Дванадесет души са загинали в САЩ заради зимна буря

Стихията доведе до отмяна на 1600 полета и разстрои плановете за празниците
27 дек 2012 18:29, Елка Василева
1
Дванадесет души са загинали в САЩ заради зимна буря
Зимната буря в Кънектикът. Снимка: Reuters

Броят на загиналите заради силна зимна буря, която се придвижи от централните към североизточните части на САЩ, достигна 12 души, предаде Асошиейтед прес.

Представители в щата Индиана казаха, че мъж и жена са загинали вчера, след като загубили контрол върху мотопеда, на който се возели на заснежена улица и били ударени от пикап.

Сред другите смъртни случаи са този на мъж, който проверявал повреден автомобил и бил блъснат в щата Пенсилвания, и на двама души, починали при катастрофи в щата Вирджиния.

Бурята донесе сняг в части от Североизтока ден след като доведе до отмяната на над 1600 полета и разстрои плановете за пътувания по празниците. Въпреки метеорологичните условия днес не е имало отменени полети в Ню Йорк, Филаделфия и Бостън. По крайбрежните части имаше повече леден дъжд и силни ветрове, отколкото сняг.

Говорител на Националната метеорологична служба, цитиран от Асошиейтед прес, заяви, че най-големият снеговалеж в Североизтока ще бъде в Северна Пенсилвания, северната част на щата Ню Йорк и във вътрешните части на няколко щата в Нова Англия, преди утре сутринта бурята да се насочи към Канада, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: САЩзимна буря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
3
 
! Отговори
GOMOR преди 11 години
Това ли е голямата новина на деня? Да ви се.а на сайта и Асошиейтед прес!