Франсоа Оланд пристигна в Абу Даби

Посещението ще мине под знака на събитията в Мали
Обновена: 15 яну 2013 09:14 | 15 яну 2013 09:14, Петя Славова
7
 Франсоа Оланд пристигна в Абу Даби
Франсоа Оланд. Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд пристигна на посещение в Абу Даби, предаде Франс прес. Визитата му, замислена първоначално като предимно икономическа, ще бъде обаче до-голяма степен посветена на военната операция на Франция в Мали, пише БТА.

Тази сутрин Оланд ще бъде във френската военна база в Абу Даби, където са разположени около 700 войници и самолети "Рафал", които биха могли при нужда да се включат в операцията "Сервал", започнала на 11 януари срещу ислямистите, завзели северната частна Мали.

Още по темата

След френските бомбардировки ислямистите се изтеглиха вчера от големите градове в Северно Мали, но още държат град Диабали, намиращ се на 400 км северно от столицата Бамако, и заплашиха да нанесат удар "в сърцето на Франция".

Освен с президента на Обединените арабски емирства Халифа бен Заид ал Нахаян и престолонаследника на Абу Даби Мохамад бен Заид ал Нахаян, френският лидер ще се срещне и с президента на Мавритания Мохамед Абдел Азиз. В Дубай Оланд ще разговаря с емира шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум. Ще бъде обсъждано и положението в Сирия и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 11 години
Къде е Абу Даби, къде е Мали бре...?! Кво ни правят на ***! На франсетата ще им е по-евтини рафалите да излитат от Марсилия, отколкото от ОАЕ!Оланд е там за да се разбере с шейховете, които финансират ислямистите по цял свят, как да стане така, че хем да не дават пари на тези в Мали, хем да дават на тези в Сирия! Дали ще го огрее, обаче...? Май иска и х^*** до края, и душата в рая! хааахаха...!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така се започва - няколко самолета,няколко бомби, 500 войници... после още 2500 в3ойници, още 3 ескадрили, после още, още... и се затъва в безкрайна война, както в Афганистан.Когато воюваш на страната на ислямистите, победата ти е в кърпа вързана, но когато застанеш срещу тях, няма свършване - никнат като гъби и са все по-настървени! Пият ти кръвчицата на капки, но непрекъснато, докато един ден не откруеш, че имаш огромен проблем и си пред фалит!А Франция и без това не е прецъфтяла...
5
0
 
0
 
! Отговори
Гацо от 4 преди 11 години
Ислямистите временно ще се предислоцират в Сирия, където в редовете на воюващата срещу Асад "опозиция" ще получат малко провизии, оръжие и боеприпаси от активно помагащата западна коалиция начело с Франция. После ще попълнят личния си състав със скучаещи след свалянето на Кадафи бойци, подпомогнати и въоръжени пак от Франция по време на бунта срещу правителството в Либия и ще се върнат пак в Мали, където ще се бият срещу френски командоси!Също като американците и създадените от тях талибани!
4
0
 
0
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Бамако. Ислямистите, окупирали северните и централните райони на Мали, под натиска на въздушните удари на френските самолети напускат ключови градове в северната част на страната Тимбукту, Гао и Дуенца, съобщи АФП, като се позова на очевидци. На свой ред един от представителите на радикалното ислямистско движение Ансар Дин назова остстъплението на бойците на групировката от големите градове в Северно Мали тактически отход, който по неговите думи се явява част от план за предислокация.
3
0
 
0
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 11 години
Франция се опитва да реанимира фалиралата си икономика по американска рецепта - неспиращи войни! В Щатите за пореден път след месец ще гледаме сапунката "Повишаване на дълговия таван", където кенийчето ще води епична битка с политическите си врагове да получи още кредити от ФЕД, за да финансира бездънната яма на военните разходи на "суперсилата". Франция я чака същото, но на Оланд юе му е много по-трудно да убеждава не една партия, а Германия и още няколко държави от еврозоната в каузата си.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франция прекалено силно взе да въздиша по колониалното си минало. Странно как медиите стискат очи пред неоколониалната им агресия, а като пламне Европа от ответните терористични актове, други ще са виновни...
1
0
 
0
 
! Отговори
Мали преди 11 години
Даваха интервюта с политически представители в Мали .Казват , че проблема е политически и икономически.Няма да бъде решен по пътя на война , ще се задълбочи кризата , прехвърлено е оръжие от Либия в Северната част на Мали . Бомбандировките са и върху мирно население ?А Мали може да се превърне в Авганистан !