Обама иска "силна Великобритания в силен Европейски съюз"

Президентът на САЩ обсъжда с Дейвид Камерън ситуацията в Мали
18 яну 2013 08:14, Петя Славова
4
Обама иска "силна Великобритания в силен Европейски съюз"
Барак Обама. Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама каза на британския премиер Дейвид Камерън, че САЩ ценят "една силна Великобритания в един силен Европейски съюз", съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Камерън, който беше изправен пред призиви от някои от представителите на собствената му партия за референдум по въпроса дали Великобритания трябва да напусне ЕС, отложи на 17 януари многоочакваната си реч за бъдещата роля на Великобритания в ЕС заради заложническата криза в алжирски газодобивен комплекс, пише БТА.

В телефонен разговор Обама и Камерън обсъдиха ситуацията със заложниците, сред които се смята, че има британски и американски граждани, и изразиха подкрепата си за френската военна операция срещу ислямистките бунтовници в Мали, посочи Белият дом.

Според източници от от алжирските сили за сигурност, цитирани от Ройтерс, трийсет заложници, включително седем чужденци, са загинали по време на заложническата криза, която започна в сряда. Сред убитите заложници са осем алжирци, двама японци, двама британци и един французин. Националността на останалите жертви не е известна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
талибан преди 11 години
християнска католическа армия напада суверенна ислямска държава.
3
0
 
0
 
! Отговори
Pepo преди 11 години
Обама и Борисов въдворяват нов световен ред. За тях няма други държави и мнения. След като ББ ни продаде на ЕС, сега ще ни вербува и на САЩ. Неговите безчинства трябва да бъдат спряни. Възможнен ход е още от 27.01.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1Нещастно жалко подобие на човек си ти!Стой си в *** и квчии от кеф !
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маймунооо, кой си ти, че да искаш,марш на клона!