Задържаха въоръжен с ножове пред Бъкингамския дворец

Мъжът не заплашвал други хора
3 фев 2013 21:01, Елка Василева
8
Задържаха въоръжен с ножове пред Бъкингамския дворец
Пред Бъкингамския дворец хванаха мъж, въоръжен с ножове. Снимка: архив, Reuters

Лондонската полиция използва електрошоков пистолет, за да арестува мъж, въоръжен с два ножа пред Бъкингамския дворец, докато тълпи от туристи наблюдаваха смяната на караула, предаде Асошиейтед прес.

От Скотланд Ярд посочиха, че мъж на 50-ина години бил забелязан с два ножа пред централния вход на двореца. Той не заплашил други хора, но когато бил доближен от полицията, се държал агресивно.

Полицаите го зашеметили с електрошоков пистолет "Тейзър" и го отвели в полицейски участък, казаха от Скотланд ярд, уточнявайки, че никой не е бил ранен.

Видеозапис, качен в YouTube от очевидец, показва събралите се полицаи да разпръсват туристите в района, докато неидентифициран мъж е опрял нож в гърлото си и крещи. После пред очите на зяпачите той бива повален с електрошоков пистолет.

Инцидентът станал днес малко преди пладне, когато посетители от цял свят се тълпят пред двореца, за да наблюдават церемонията по смяната на караула (през зимата това става през ден).

Според очевидци, цитирани от ИТАР-ТАСС, мъжът бил психически неуравновесен и се опитал да се самоубие, когато към него се спуснали няколко пеши и конни полицаи.

В момента на инцидента кралица Елизабет Втори и съпругът й -единбургският херцог принц Филип - не били в двореца, а в имението Сандрингъм в Източна Англия, пише БТА.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анти преди 11 години
Поредният полицейски произвол! Човека никого не е заплашвал. Имал е ножове в случай на самозащита.
7
1
 
6
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 11 години
САНДОКАН С ДВАТА НОЖА
6
1
 
5
 
! Отговори
Задържаха ! преди 11 години
Що не го линчуваха - -След като го повалиха , да му свалят ГАЩИТЕ ?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше насочил пистолет(газов) като нашия Октай ,сигурно щяха да го направят" национален герой" !!! Ах тия , глупави англичани ,зашеметили с електрошоков пистолет !!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е бил лудият Фараж в знак на протест срещу нахлуването на румънските и български орди, които превзеха Великата империя без бой!
3
3
 
7
 
! Отговори
ined преди 11 години
Бил е ромският Сандокан с двата ножа.
2
3
 
22
 
! Отговори
Мен преди 11 години
А не се ли намериха 10-тина коравички и оядени поданници на кралицата да го "обезвреждат" с викове "убийте го", "не го оставяйте, убийте го", след като му сложиха белезниците и го събориха на земята ?
1
1
 
23
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ТУК АКО НЯКОЙ ДЕПУТАТ СИ СЛОЖИ НОЖ НА ГЪРЛОТО....НИКОЙ НЯМА ДА ГО СПРЕ....ДОРИ БИХА МУ ПОМОГНАЛИ...