Петима души са загинали на Соломоновите острови от цунами

Приливната вълна е достигнала метър височина
6 фев 2013 12:58, Елка Василева
1
Петима души са загинали на Соломоновите острови от цунами
Еднометрово цунами удари Соломоновите острови. Снимка: архив, Reuters

Петима души са загинали на Соломоновите острови в южната част на Тихия океан, които бяха ударени от цунами, предизвикано от силно земетресение с магнитуд 8, предаде ИТАР-ТАСС.

По данни на новозеландска телевизия всички загинали са от остров Санта Крус, който най-силно е пострадал от приливната вълна, висока един метър. Разрушени са три села, в които живеели около 700 души. Възможно е броят на жертвите от цунамито да се увеличи.

Трусът с магнитуд 8 разтърси тази сутрин района на Соломоновите острови. Огнището е било на дълбочина от 28,7 км от повърхността на океана. Последвали са повече от 25 вторични труса с магнитуд от 5 до 6,6, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Харпър преди 11 години
Честно да си призная, при такова земетресение, направо се изненадвам как няма по-голям брой жертви, говорим за трус от 8 по Рихтер, все пак.. Разбира се, дано не се увеличава броят им. Кадрите, които излъчиха по тв бяха ужасяващи - как хората едва се удържат, седнали на нещо като бар. Красиви са тези екзотични места, но и с повече земетресения и последващи цунамита.