Дик Чейни остро критикува Обама

Бившият вицепрезидент изрази недоволството си за новите назначения
10 фев 2013 10:42, Петя Славова
28
 Дик Чейни остро критикува Обама
Снимка: БТА

Бившият вицепрезидент на САЩ Дик Чейни заяви, че президентът Барак Обама подлага на риск националната сигурност с номинирането на второразредни хора за ключови постове в кабинета си и че унижава въоръжените сили, предаде Асошиейтед прес.

Чейни, който е родом от щата Уайоминг направи изявлението си пред около 300 привърженици на Републиканската партия в град Чайен в този щат. Той каза, че Обама е избрал за държавен секретар, министър на отбраната и директор на ЦРУ "хора от втора класа", пише БТА.

Джон Кери, кандидат-президент на демократите през 2004 г., вече бе утвърден за държавен секретар. Номинираните да оглавят ЦРУ и Пентагона Джон Бренън и Чък Хейгъл съответно още очакват да бъдат одобрени от Сената, припомня АП.

Дик Чейни подчерта снощи, че Хейгъл е подбран, за да може президентът да обвини републиканците за евентуалното голямо съкращаване на разходите за отбрана. Той предупреди, че решенията на Обама ще ограничат възможностите на следващите президенти да реагират на кризи в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Тук се говори за гигатския дълг на САЩ. Може ли някой, но не икономист - такава професия няма, това е псевдонаука, да обясни към кого е този "дълг", след като всички пари в света се държат от евреите, включително и печатането им (даже САЩ не могат да си печатат пари), и дават и вземат на когото както искат. На България например само вземат, - тогава да кажем че политиците са ни виновни, тези дето евреите са ни ги назначили?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така че има светлина в тунела.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отново се търгува в американски диолари,а това е важно за да може да се осъществи плана за поробването,ако не на цялото то на по-голямата част от човечеството.Долара се крепи единствено на това,че международната търговия се извършва чрез него и той трябва да е силен докато дойде времето да го съборят за да се опитат да установят едно световно правителство(става въпрос за световния финансов,банкерски елит).Хубавото е,че Буш е тъпо парче и благодарение на неговия омразен дълг,сега цяла Южна Америка последва примера на Венецуела и Еквадор и би шута на мултинационалните корпорации-кръвопийци.Так
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
опрощаването на дълга на Еквадор,защото в противен случай трябва и Ирак да изплати своя.Ирак не трябва да изплаща своя дълг,защото така парите вместо в други държави влизат директно в икономиката на САЩ,чрез корпорацията Холибъртън(и някой други),която възстановява следвоенен Ирак,разбира се не безвъзмездно.Да това е смешно и парадоксално,но това е схемата и никой не си дава сметка за нея отиваш да водиш война,унищожаваш една държава и печелиш от това,после отиваш да я възстановяваш и пак печелиш от това,трайно се настаняваш в нея и продължаваш да печелиш.А най важното е че иракския петрол
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
водоснабдяването,електроснабдяването,транспорта,производството на банани и какво ли още не(къде ли другаде има такава схема).Не стига това ами корпорациите-кръвопийци завеждат дело в САЩ като искат Еквадор да им изплати около 30 милиарда долара дълг,който има към тях.Пред съда адвокатите на Еквадор изтъкват опрощаването на омразниядълг на Ирак и представят доказателства,че корпорациите са се наместили в Еквадор чрез корупция,подкупи към бившия еквадорски президент и неговия кабинет.По този начин те също определят външният дълг на Еквадор като омразен.Така се стига до споразумение за опроща
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За спорещите,но не информирани люде Външният дълг на Ирак от 250 милиарда долара,около 10 от които към България,е опростен след лобирането на Буш младши.Международният съд е обявил дълга за омразен,това определение е измислено специално за случая.Доводите са,че диктатора Саддам незаконно,без знанието на народа,умишлено е натрупал този дълг,а ираксия народ не е длъжен да изплаща корупционно натрупан дълг.Нашите управници разбира се с радост са приели идеята.Няколко години по късно новоизбрания президент на Еквадор гони от държавата американските корпорации- кръвопийци,окупирали водоснабдява
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом тоя робокоп (има кажи речи почти изцяло изкуствено сърце) не е доволен,значи Обама е взел по правилни решения от колкото е можел да вземе.Защото тоя е самото зло,не че Обамата е цвете за мирисане,ама не може да се сравнява с тоя.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте бре глупацихората не ги интерисува нищо друго освен джепането щото то дава сила и богатствоа вие си пейте за пазарна икономика и човешки права
12
2
 
6
 
! Отговори
тати преди 11 години
аз мисля, че трябва да има таван на личното богатство. Може (и трябва) да е доста висок този таван, но такъв трябва да има. В смисъл обаче на богатство измерено като пари в КЕШ. Т.е. трябва да има таван на парите, които могат да бъдат държани в кешови активи. Ако са инвестирани (но за сметка и риск на собственика им), то парите биха се върнали в икономиката и ..".Проблема не е в липсата на таван за кешовите сметки , а в липсата на таван за притежанието на некешови активи . Ако имаше такъв , активите щяха да се обезценят достатъчно , за да изкарат парите от сметките на богаташите.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EVREISKAT LOBIST 4EINI PRITISKA OBAMA DA VAVLE4E USA PO AGRESIVNO V BLIZKOIZTO4NITE HULIGANSKI DEISTVIA NA IZRAEL . OBAMA ZA SEGA UDARJA NA NAPANA . DOKOGGA ???
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К*р Чейни
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ официално си казват, че имат правото да убиват своите граждани със дронове без съд, без нищо... НОвината стана много нашумяла, когато американските полицаи убиха 16-годишно момче ей така за спорт да си пробват тактиката:watch?v=yjqZJveJb2Q&list=LLu_Xy5YExqQJms-MBeoexjg
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според Бостънския икономист и професор Лурънс Котликоф САЩ крият официалната статистика за състоянието на дълга си като той е близо 10 пъти по-голям от този, който знаем. Това никак не е изненадващо е напълно в стила на лицемерните пиндостанци. След толкова военни авантюри, поръчкови убииства, финансова помощ за очевадни престъпни режими просто няма как да няма такъв дълг. Интересното е, че САЩ просто няма намерението да върне този дълг..
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ са в реален фалит. Пак си вдигнаха тавана на вътрешния дълг. И тъй като при капитализма от криза се излиза с военен конфликт, спукана ни е работата.
6
4
 
11
 
! Отговори
Не анонимен преди 11 години
Аре да не се обиждаме на ***, щото аз мога да кажа че си по ***. Американците обявиха дълга на Ирка за нищожен. Не че са се смотали арабите. Америка да си гледа нейния дълг и това как ще се сгромоляса , а да спре да си вири носа където не и е работа.
5
5
 
17
 
! Отговори
тоя е ясен преди 11 години
Човек като стане на 72 и 35 от тях е имал здравословни проблеми, включително трансплантация на сърце - става много зъл към всички други хора, които не са на неговото дередже !
4
4
 
11
 
! Отговори
НЕ анонимен преди 11 години
Засяга ни че не ни върнаха дълга , който ни дължаха заради тази война! Разбра ли сега?
3
7
 
19
 
! Отговори
Reptile преди 11 години
Рептила Дик Чейни да си гледа старините и да не си показва гущероподобната физиономия вече в публичното пространство. То бива бива наглост и безочие но тази рептило-илюминатска пионка взе да прекалява.
2
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този беше най-големия палач по времето на буш младши. Такива мръсотии правеше.
1
10
 
21
 
! Отговори
4 преди 11 години
Това чудовище Чейни още ли мърда?