Ядрен опит може да е разтърсил Северна Корея

Трусът е бил с магнитуд 4.9
Обновена: 12 фев 2013 07:40 | 12 фев 2013 07:36, Петя Славова
109
Ядрен опит може да е разтърсил Северна Корея
Ким Чен Ун въведе военно положение в Северна Корея в края на януари. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила днес ядрен опит, съобщи южнокорейското министерство на отбраната, след като Геофизическият институт на САЩ регистрира сеизмична дейност с магнитуд 4,9, предаде Ройтерс.

Епицентърът на сеизмичната дейност, на дълбочина 1 километър под земната повърхност, е бил близо до ядрения полигон на Северна Корея. "Информирани бяхме от Южна Корея, че Северна Корея е извършила ядрен опит", каза също пред Ройтерс дипломат от Съвета за сигурност, пожелал анонимност.

Северна Корея, която предупреждаваше, че ще извърши трети ядрен опит, е информирала вчера Пекин и Вашингтон, че се готви да извърши ядрена експлозия, посочва изданието.Северна Корея не е в сеизмична зона. Може би ще са нужни часове или дни, за да се установи официално дали е имало ядрена експлозия, пише БТА.

Южнокорейското министерство на отбраната съобщи, че севернокорейското сеизмично събитие може би е резултат от ядрена експлозия с мощност 6-7 или повече килотона. Президентът на Южна Корея И Мюн-Бак свика заседание на Съвета за национална сигурност в 4 ч. по Гринуич, добавя Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
SI_Yonah преди 11 години
Мисля, че за всеки ядрен опит трябва държавните лидери да бъдат осъждани от международен съд на огромни глоби-милиарди напр. и тогава няма да смеят да си правят каквото си искат с хората и да застрашават здравето и живота им, но ще трябва и да ги свалят от власт, за да не ограбят собствения си народ за да си платят глобите, а да ги плащат със затворнически труд.Щом не спазват международните разпоредби за сигурност и опазване на околна среда,ще трябва да поемат отговорността и да плащат за щетите
89
1
 
1
 
! Отговори
SI_Yonah преди 11 години
тези комунисти от Сев.Корея не зачитан никакви човешки права и закони,готови са унищожават и чуждестранни граждани, както правят със своите,не ги е грижа че ядрените опити увреждат здравета на хората и околната среда и са заплаха за целия свят. Но нали са безбожници - за тях човешкия живот и души не струват нищо, а само тяхната власт,пари,заблуда.За тях няма морални и човешки закони,нито правда затова убиват хората по най-зверски начин и то за убежденията им, не че са направили нещо лошо.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a az se 4udia zajto taka miri6i6e sutrinta
87
0
 
4
 
! Отговори
стефко преди 11 години
До до: 97 ти усещаш ли се какви ги плещиш бе, господине? защитаваш някаква изолирана от света ***, където шепа мухльовци са господари на живота и смъртта на милиони хора, и която извършва ядрени опити, като ми философстваш за човещина и любов! :D това ли е човещината и любовта, да юркаш хората под строй да вият на площада и сълзи да леят, че бил умрял шефът на държавата! това сигурно с много човешко и обично отношение се постига! ядрените опити и те само от човещина и любов се правят :D
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA !! VIVA KIM !! NO CIONIZUM !!
85
2
 
1
 
! Отговори
До 97 от 99: преди 11 години
извинявай 97, помислих те за 95.. както и да е. Разбра ме. Никой не трябва да иска да лигвидира друго го, независимо от причините. Мисля за това сме на едно мнение.
84
3
 
0
 
! Отговори
до: 97 преди 11 години
Това е последния ми коментар. Просто няма смисъл. Погледни се, ако имаше пусков бутон за ядрена ракета в ръцете си, щеше да започнеш 3-та световна война. Изглежда и '***' от Северна Корея са, прости ми за израза, повече хора от теб..все пак всичко опира до човещина и ..любов. Не е хубаво да искаш да 'ликвидираш' хора, това е пожелаване на смърт. Пожелавам ти успех и осмислен живот. И Бог да те вразумява. Лек ден.Извинявай, че те нарекох по-малко човек, не е така. Просто за да разбереш см
83
2
 
2
 
! Отговори
дядо преди 11 години
голям проблемкорейците гладни гладни ама имат джепане и околните се наакват а ние гладни гладни ама нямаме джепане и околните акат върху нас
82
3
 
4
 
! Отговори
до: 95 преди 11 години
Защо пак обиждаш и лепваш етикети?1.Никъде не съм казал, че се възхищавам от комунизма.2.За какво моралано право говориш и ти ли този, който съди и раздава правосъдие?3.Не знам кого наричаш девойчо, обаче 1)съм роден доста преди 80та и 2)по нищо този епитет не ми приляга.4. Ако чувстваш половината си живот 'загубен' недей да хвърляш вината за това собствено неудовлетворение на другите. Някои бе казал: злите хора нападат другите, защото са неспособни да се погледнат недостатъците си. Помисли.
81
5
 
8
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
Човек, който се възхищава на Комунизма и на Северна Корея не е "инакомислещ", а просто червен ***!Това за личния си бизнес можеш да го разправяш на връстниците си девойчовци!За сведение "девойчо" наричам нестроевачетата родени след 1980 г.!Аз лично съм загубил половината си живот в Комунизма и затова имам пълното морално право да ругая червената ***!Ако можех бих ги ликвидирал, което трябваше да се случи след 1989 г. , но не стана !За съжаление!
80
2
 
4
 
! Отговори
от 84 до 86: преди 11 години
Виж сега пич:1.Имам Личен бизнес в БГ, стартирам втори и на свободна практика работя за работодател2. 6 години съм рабитил за чуждестранни клиенти като една година съм прекарал в 'Западна' Европа3.Говоря 2 езика освен родния ми4.Не обиждам и не лепя етикети на хората по форумите5.Изглежда 15 год. престой в САЩ и Канада те е деформирал достатъчно, че да виждаш хората наоколо като 'биоединици', а инакомислещите 'комунистически биоединици'/или някакви други единици6.Засрами се, Българин си!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам каква възхвала на режима в Северна Корея кипи тук... само цъкам и се кръстя. Вземете се образовайте малко по въпроса и ако още сте на същото мнение - изнасяйте се натам. За да се финансира ядрената програма населението умира от глад. Буквално!
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eto vi live update live.reuters/Event/North_Koreamoderatorite da ne triqt linka....
77
2
 
4
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Пролетарий си ти !Това е очевидно!Щом смяташ, че така се правят милиони със ***, вечно ще си останеш там в калта!Единственият шанс за щогоде сносен живот на парии като теб е да емигрират на Запад, макар че и там няма да са нищо повече от наемни пролетарии! Но поне за повисока заплата!Ти обаче мразиш Запада!Така че и тази възможност не съществува за теб!какво да ти кажа?!?Просто нещастието ти е заложено в комунистическите гени!Вземи да се гръмнеш найдобре!
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е не може всички да са като нас. Налага се да приемем различните, нещо което ,,демократичните,, държавни системи всъщност не могат.
75
11
 
2
 
! Отговори
М21 до 84 преди 11 години
Ти нищо не знаеш, защото си роден в комунистическо семейство и имаш две полирани гънки в мозъка!Освен това не си минавал на запад от Калотина!Но аз знам!Живял съм 15 г. в САЩ и КанадаПробвал съм частен бизнес в Австрия!И мога да ти кажа, че в момента в България възможностите за частна инициатива са найдобри!Казвам ти го от опит!Но знам,че моите думи са китайски език за теб човешката комунистическа биоединица!За теб е важно Държавата редовно да ти сипва месечния порцион в копанката!
74
4
 
13
 
! Отговори
ДО:78 преди 11 години
"Северна Корея е адът на земята" - казваш, а?АДЪТ е ТУК и СЕГА. Огледай се! Погледни и в себе си...
73
0
 
6
 
! Отговори
ДО:78 преди 11 години
Наблегни на 'способността за критично мислене', огледай се около себе си..внимателно. Ако нищо не забележиш - направи го пак. Моля те не коментирай неща, който НЯМА как да знаеш! Изградил си си твърда и непоколебима представа за Северна Корея от няколко статии на драскачи (не ги наричам журналисти, защо това не е журналистика), а всъщност ти ИЗОБЩО НИЩО НЕ ЗНАЕШ! Замисли се за колко неща е така и ако може си оправи малко светогледа. НИЕ НИЩО НЕ ЗНАЕМ - това е единствената истина по въпроса!
72
0
 
7
 
! Отговори
ЯДРЕН преди 11 години
Във ВСИЧКИ статии на тема Северна Корея присъства думата ЯДРЕН! Дори и натази със снимка на Ким Чен Ун с ай-фон на бюрото до него! Това ми прилича на НАТРАПВАНЕ на АСИЦИАЦИЯ: Северна Корея - Ядрено оръжие. Да не стане като при Саддам, никакви химически други оръжия за масово поразяване нямаше..ама ни обработваха две години преди това.
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вечен живот за другаря Ким Чен Ун да води Северна Корея към светлото бъдеще!