Пхенян заплаши да атакува американски бази

Северна Корея увери, че разполага с оръжия с прецизно насочване
Обновена: 21 мар 2013 14:57 | 21 мар 2013 12:46, Елка Василева
25
Пхенян заплаши да атакува американски бази
Северна Корея заплаши да нападне базите на САЩ на Гуам и Окинава. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши, че ще атакува американските военни бази на островите Гуам и Окинава, ако бъде провокирана, предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция КЦТА.

Военното командване на изолираната комунистическа страна увери, че разполага с оръжия с прецизно насочване, в чийто обхват са въпросните американски бази.

Още по темата

Северна Корея заплаши по-рано да предприеме ядрена атака срещу Съединените щати - нещо, което е далеч от нейните военни възможности на този етап, отбелязва Ройтерс. Военните бази на САЩ в Тихия океан все пак са в обхвата на нейните ракети със среден обсег.

Базата на остров Гуам, който е американско владение, е използвана от стратегическите бомбардировачи Б-52. В Япония Съединените щати имат разположени атомни подводници, а на японския архипелаг Окинава - военноморски бази.

Въздушна тревога бе обявена днес в столицата Пхенян и други градове в Северна Корея, както изглежда, във връзка с провежданите в страната големи военни учения, предаде ИТАР-ТАСС.

В маневрите участват не само въоръжените сили на КНДР в пълен състав, но и голям брой запасняци. Те съвпадат със съвместните американско-южнокорейски военни учения в южната част на Корейския полуостров, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
независима комисия преди 11 години
Сирия е поискала от ООН неутрална независима комисия за разследване на терористичната атака с химическо оръжие от наемни терористи срещу сирийски граждани.
16
0
 
4
 
! Отговори
драпа4 преди 11 години
мътна е водата по цялата планета
15
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 11 години
ОГЪН служба не остана.
14
3
 
6
 
! Отговори
Хм. преди 11 години
Имам чувството, че в България вече не останаха много мислещи хора. Как може да фалират САЩ, като целия свят работи за тях? Имат най-силната армия в света, най-много военни бази в света, имат военен бюджет който е много по-голям от военните бюджети на всички останали страни по света. За какво им е това? Ами, от време оно е така, който е най-силен, той е господаря.За какви фалити говорите, те управляват този свят, ние всички работим за тях, де факто. Какво ги мислите тях? Мислете за себе си.
13
7
 
8
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
Поредната американска пропаганда с цел промиване на мозъци. Не могат да ме обядят, че най големия агресор ще донесе мир по света. Имат ядрено уръжие и го използваха (Хирошима 140 000 души, Нагасаки 80 000 души), но другите не може да имат. Нагледци. Терор в Ирак и Сърбия. Вярвайте им че са добрите.
12
5
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
Начинаещо соросче, разбери че никой в света не може да задоволи лакомията на американците, затова при 1,2 трлн облигации пуснати всяка година на пазара, по малко от половината се изкупуват, останалите ги "купува" ФЕД, т.е ПЕЧАТАТ си ги. Лошото е, че печатницата, която се консумира само от американците, я плаща целия свят. И това ще свърши скоро.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
16 а ти колко страни мислиш че имат ресурс да изкупуват трилиони , това да не са ти круши или черешите на Кюстендил
10
1
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Толкова се изтрепват да ги изкупуват, че най-големият държател на облигации е ФЕД-същия, който ги печата.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 хихихи 100 милиона християни
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13 тъпче кое му е булевардното като ФЕд държи над 50% от дълга а останалото е в най-различни частни , общински и всякакви други фондове , Китай държи цифроом и словом 10% и Япония е толкова ,а любимите ти руснаци май нямаха и 1% . В Китай се строят църкви, протестантвото е в експанзия , дори някой отдават и напредъла на Китай в това , защото именно при протестантите тръда е издигнат в култ , в Китай има 100 христяни и се увеличват.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 кой какво е гарантирал бе чукче и понятие си нямаш , дълга на Щатите се натрупа последните 10-12 години преди това бяха с излишък , самата структура на дълга показва че най- големи кредитори са АМЕРИКАНСКИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ над 80% от инвестициийте в американски дългои книжа са си на американци Китай има малко на 1.3 трилиона и за втора година измества Япония която беше на първо място , всички се истрепват когато се пускат на пазара американски облигации заото са най-сигурната инвестиция
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6 само накрая да не си изядат и тоягата севрнокорейците , на времето Рейгън се закани на Москва че ще ги накара прикладите на автоматите си да гризат и си удържа на думата .Тогава СССР даваше за военния си бюджет 25% от БВП , сега някои специалисти смятат че Северна Корея дава над 30% за въоръжаване , това в един прекрасен момент ще се взриви.
5
4
 
4
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Ким Пук Пак.....Чуч хе в действие,демек помогни си сам,когато народа ти няма какво да яде,веднага започни война (за да могат да избият достатъчно хора за да стигне ланшната реколта ориз).Като нищо малкия Мук може да започне война
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това което се случи в Севрна Корея преди 63 години можеше да се случи и в Европа , но за щастие Руснаците не посмяха тукда разиграят сущата сценка , помните тогава какво се случи нали двете Кореи бяха разделени на две зони американска и руска и какво стана комунистите от руската зона нападнаха юга и почти бяха успели да го превземат включително и Сеул, но се намесиха американците , днес разликата между двете Кореи е като между ада и рая .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами те плашат от 50 години вече. So what?
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забравихте да кажете, че вчера САЩ са прехвърлили ядрен бомбардировач Б-52 да обикаля около острова ... Когато ти лепнат ядрено оръжие да обикаля около теб, ставаш леко нервак ...
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези съвсем изтрещяха