Пхенян предложил на чуждите посолства евакуация

Причината била влошеното положение на Корейския полуостров
Обновена: 5 апр 2013 16:40 | 5 апр 2013 16:39, Елка Василева
118
Пхенян предложил на чуждите посолства евакуация
Пхенян. Снимка: архив, Reuters

Министерството на външните работи на Северна Корея е предложило на посолствата на чужди страни в КНДР да евакуират своите граждани – както дипломатите, така и сътрудниците на разположените там организации. Това съобщи за ИТАР-ТАСС Денис Самсонов, който е пресаташе на руската дипломатическа мисия.

По думите на Самсонов властите в КНДР са обяснили предложението си с изострянето на ситуацията на Корейския полуостров.

Руското посолството засега ще продължи да работи в обичайния си режим, но ще следи развоя на събитията, каза още Самсонов.

Още по темата

В Северна Корея работят малко повече от 20 чужди представителства, отбелязва Lenta.ru. Седем страни от ЕС имат дипломатически представителства в Пхенян: България, Германия, Швеция, Великобритания, Полша, Чехия и Румъния.

Ситуацията на Корейския полуостров се влоши поради зачестилите заплахи от страна на Пхенян срещу Сеул и Вашингтон. Напрежение предизвикаха и изстрелването на севернокорейски спътник в края на 2012 г. и ядрените изпитания през февруари. В последно време КНДР предприе редица мерки, насочени към разрив на отношенията с Южна Корея и по данни на чужди разузнавания е започнала подготовка за изпитания на балистични ракети. Междувременно Сеул и Вашингтон активизираха противоракетната отбрана в своите бази, по които КНДР може да нанесе удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EDVA LI DARJAVITE OT BRIKS PRAVIAT SVOIA OTDELNA BANKA KOIATO SHTE SE RAZLI4AVA NAPALNO OT FEDERALNIAT REZERV NA AMERIKA TAKA 4E AMERIKANTSITE NE GI O4AKVA NISHTO XUBAVOTAKA 4E TE SE OPITVAT DA PREDIZVIKAT TRETATA SVETOVNA VOINA ZA DA POKRIE TEXNITE INTERESI XAAAAXXAXAAA PODLI EVREISKI IZ4ADIA
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм компетентен,но си мисля 4е, САЩ и Русия още дълго време ще имат клю4ово влияние в/у света.По важните въпроси те винаги ще са на едно мнение.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
XA DA GI VIDIM SEGA AMERIKANTSITE O4AKVA SE EDIN SHAX-MAT NA TEXEN TEREN
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BAZITE PARVO SHTE YADAT XURKATA SLED KOETO PEXOTATA NA NATO SLED KOETO SHTE SE NAMESIAT I KITAITSI I RUSNATSI IMPERIATA V SEGASHNIAT VID NA AMERIKANTSITE YA O4AKVA EDIN GOLIA ZALEZ KA SIMVOLA NA YAPOSKOTO ZNAME
94
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tiq sa nedonosi pylni be, em iskam da se biqt, em vikat drugite iskat da ni biqt !!!!
93
2
 
4
 
! Отговори
ss преди 11 години
Не знам пред кого се правят на големи севернокорейците, след като всяка от мощните държави (Русия, Китай, Америка) може да ги затрие за нула време...
92
5
 
4
 
! Отговори
TRAKIEC преди 11 години
KUDE MI E KOMENTARA ZA EVREISKITE *** BE?
91
6
 
12
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Защо ли си мисля, че С.Корея и САЩ играят някаква много тънка игра, която трябва да оправдае и узакони някакво присъствие и разходи от страна на Щатите, а с.кореййците да получат съответните девиденти от добре изиграната си роля!?Не мисля, че новият лидер на С.Корея/завършил международи отношения в Швейцария/ е толкова наивен и глупав да си мисли,че е в състояние да "унищожи" главния международен империалист без покрепата на главния си съюзник - Китай.Хипотези много, но едва ли включват война
90
3
 
3
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Ами ако не беше Хитлер, сега нямаше да я има тази държава изобщо. Сърди се на него!
89
0
 
9
 
! Отговори
до Пънчо преди 11 години
То и в България преди имаше подобни проценти, но сега официалният език е Шльокавица. Далеч съм от мечти за преди 1989, ама пък и сегашното е пълна пародия!
88
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Израел го няма ще има мир и спокоиствие по целия свят
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новините на БиБиСи: Днес единствено Китай изпрати помощи на СК, но официални източници потвърдиха нарастващото недоволство на Бейджин по повод на струпването на военни части на източната граница... Още няколко дни ще ги изтърпят, после ще ги оставят малко гладни и ще си седнат на задниците! Стига с тези мечти за война, тя ще започне от Арабския, а не от Корейския Полуостров.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле колко хора с ужасни психически отклонения коментирт тук....
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хамбургерите. този път май няма да успеят да наложат,,демокрадцията,,!!!
84
6
 
9
 
! Отговори
KITAI FEN преди 11 години
SAMO KITAI!!!!
83
2
 
3
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
В същото време Китай продължава съсредоточаването на елитни войскови съединения по границата със СВ, като се забелязва и значително струпване на авияция.
82
4
 
6
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
В Руската преса излезе новина, че СВ съветва всички чужди граждани да напуснат страната до 10 април...хмм..интересно дали Китай чрез СВ не е решил да ускори канцелирането на САЩ, реално ядрен удар по Хаваите и Аляска ще погребе американската икономика.
81
7
 
15
 
! Отговори
Пънчо преди 11 години
Образованието в Северна Корея е на много високо ниво. Нивото на грамотност сред населението е 99% едно от най-високите в света, близко до това на държави като Франция, Белгия и Австрия. Всички нива на образование са задължителни.А как ли е в ***? Ами как ли е ф америкъ?
80
8
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 11 години
Много си заблуден горкия! Точно еврейте са тези, които ни пазят от ***! Както в едно предаване по ТВ каза един бивш полковник от контраразузнаването по Татово време, че падне ли Израел пада и Европа! И това го казва човек, който е бил в разузнаването ни по време когато сме имали истинско разузнаване, а не като сега! Нищо, че тогава официално сме били против капиталистическия Израел и сме подържали чалмарите!
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
84 моше,за да има мир по света трябва да се удари не друг,ами ционисткия ***-ерец изрел ,още навремето големия индустриалец Хенри Форд е казал ,че ако бъдат пратени в лудницата и в затвора дето им е мястото 50 от най влиятелните евреи,веднага на земята ще настъпи мир ,благоденствие и справедливост ,за много дълго време.