Заловиха терорист в Чикаго

Искал да пътува за Сирия, хванали го на летището
21 апр 2013 10:12,
12
Заловиха терорист в Чикаго
Снимка: Reuters, архив

Американец, който е бил следен от месеци и заподозрян, че иска да участва в терористични акции в Сирия, бе арестуван на летището в Чикаго, съобщи днес ФБР, цитирано от Франс прес.

Няма връзка между този случай и събитията, станали през последните дни в Бостън, се уточнява в комюникето на ФБР. Агенти са следили Абдула Ахмад Тунизи, на 18 години, заради приятелството му с мъж, арестуван през септември след опит за бомбен атентат пред бар в Чикаго.

Въпреки че Тунизи е подготвял плана с приятеля си Абдел Дауд, било установено, че той не е участвал в опита за атентат, отчасти, защото мислел, че Дауд работел с агент под прикритие.

Тунизи би арестуван в петък вечерта, когато се опитал да се качи на самолет, пътуващ за Истанбул, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: терористфбр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Jacko,pedur4e,kakvo greshno vijdash da leti do London I ottam do Beirut ili Aman?Pedur4e,nali znaesh 4e Anglia I USA marsuvat s/u Siria?
7
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Pedarche,Izrael,Jordania,Irak I Livan grani4at sus Siria,ama Turcia e glavnia dostav4ik.Iznenadan sum 4e dnes.bg sa se izpusnali da saobshtat tazi politi4eski nekorektna novina.
6
2
 
1
 
! Отговори
американецо преди 11 години
така....водете араби рефюджита тука на асайлъм визи и се настанете удобно да гледате фойерверките.
5
2
 
4
 
! Отговори
JACKO преди 11 години
Пише се БГ.Директни полети от САЩ за сирия няма.Да не искаш за Лондон да пътува "Българино-образован"!Иначе тероризма е едно голямо зло.
4
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
To4no tova I az shteh da kaja 4e muslemina e patuval za Turcia.
3
1
 
7
 
! Отговори
Политика стара преди 11 години
Русия и Европа сблъсък от от вкове,САЩ се намесиха по късно,Израел също....Главната цел е огромната и богата руска земя преставляваща 1/6 от целия свят.За "съжаление" някой от арабите пречат на Коалицията в плана за заграждане на СССР (повечето арабски страни станаха суверенни с руско оръжие доставяно с български кораби).Разбира се има и план за завземане от вътре целта е единен свят с едно управление,което е единствения начин за справяне със свръхраждаемостта и екокатастрофата която се крие от
2
1
 
3
 
! Отговори
Терорист,а преди 11 години
Хвана ли та, Кольо...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е изключено