Елизабет II: Ще наложим ограничения на имиграцията

За първи път принц Чарлз я придружи за тронното й слово
Обновена: 8 май 2013 20:56 | 8 май 2013 19:01, Елка Василева
49
Елизабет II: Ще наложим ограничения на имиграцията
Придружена от принц Чарлз, кралица Елизабет II произнася тронното си слово. Снимка: Reuters

Великобритания ще наложи ограничения на имиграцията, обяви днес кралица Елизабет Втора в тронното си слово.

Традиционната реч, с която се открива церемониално сесията на британския парламент, очертава в общи линии програмата на правителството през годината. Тронното слово е написано от кабинета и само се произнася от кралицата като държавен глава, уточнява ДПА.

Елизабет Втора обяви, че правителството ще представи законопроект, който ще направи така, че Великобритания да "привлече хора, които ще имат принос (за страната), и да спре онези, които няма да имат".

Мярката ще ограничи достъпа на имигрантите до безплатната здравна система, ще въведе по-строги глоби за наемане на работа на нелегални имигранти и ще им попречи да получават шофьорски книжки. Законът освен това ще улесни депортирането на чужденци престъпници и ще ограничи правото им да обжалват експулсирането си.

Мярката бе обявена броени дни след като антиимигрантската и антиевропейска Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП) постигна на частичните местни избори сериозни успехи за сметка на управляващите консерватори, отбелязва ДПА.

Още по темата
В тронното си слово кралицата представи общо около 15 законопроекта. Приоритет номер едно на правителството е да повиши конкурентоспособността на Великобритания, подчерта Елизабет Втора.

Британският кабинет ще даде предимство на мерките за намаляване на бюджетния дефицит. Ще бъде проведена и реформа на пенсионната система, като ще бъде въведена минимална пенсия от 144 британски лири (223 долара) на седмица. Повишаването на възрастта за пенсиониране до 67 години освен това ще стане факт до 2026 година или по-рано от първоначално предвиденото.

В момента размерът на пенсиите във Великобритания не е фиксиран и пенсионната възраст е 60 години за жените и 65 за мъжете, посочва агенцията.

Британското правителство също така ще наложи таван на социалните разходи за възрастните хора, ще увеличи глобите за незаконен внос на огнестрелни оръжия и ще намали бюрократичните пречки за бизнеса.

Кралица Елизабет за първи път от 17 години бе придружена за произнасянето на тронното слово в парламента от сина си принц Чарлз. Според мнозина този ход се вписва в плановете за постепенно предаване на правомощия от 87-годишната кралица на най-дългогодишния престолонаследник в историята на Великобритания, отбелязва ДПА.

Вчера бе обявено, че Елизабет Втора ще пропусне за първи път годишната среща на върха на Общността на нациите (бившата Британска общност), която ще се състои в Шри Ланка през ноември, като мястото й ще бъде заето именно от 64-годишния принц Чарлз, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
rm преди 10 години
- интересна статийка в сутрешния вестник - закон от 1888 г. който указва, че хората задължително трябва да са погребани в ковчег, в момента ще го премахват, защото мюсюлманите имат обичай да се погребват без ковчези.
43
0
 
0
 
! Отговори
rm преди 10 години
В момента съм командировка в Лондон и виждам няколко неща, които преди 4-5 години не бяха точно така:- в хотела 80% от персонала са индийци, в аптеката са индийци, в tesco са индийци.- в "cool britannia" магазините за сувенири персонала са индийци, вчера в един такъв магазин до катедралата St. Paul тея си бяха пуснали индийска чалга до дупка и си танцуваха и ги болеше фара за клиентите, видях подобно и на пикадили.
42
0
 
2
 
! Отговори
ох, леле мале преди 10 години
Погледнета хубаво какво излъчва принца...страх от мама, а вие искате да не плашат нашите ***:))))Сега сериозно...Англия вече гледа към Индия. Британският премиер Дейвид Камерън иска молове да строи там, а те горките още тоалетни нямат.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излишно е да спорите, всеки човек с малко акъл знае кой направи така, че Германия да загуби втората световна. Това нито е Британия, нито САЩ, нито някой друг, ами 2 лица - Сталин (използвайки необятните руски ресурси и милиони русанци) и глупостта на Хитлер. Ако не е бил разбиван от Русия на източния фронт и притискан отвсякъде след това, 45 година Хитлер е щял да има атомно оръжие. При това положение, острова сега щеше да е пустиня с огради - не влизай - радиация...на немски...
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Т.е. ако не бяха руснаците да спрат 3 милионната германска армия съсредоточена на източния фронт. 3 млн. немци с плуване да бяха минали Ламанша шяха да прегазят Англия.
39
2
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 10 години
***, ако не беше 3+ милионната армия на мужиците, сега наистина щеше да говориш немски, като втори език а Ънглия щеше да е немска островна провинция. Много ми е смешно като вземат разни палячовци гледали 2-3 поръчани филма по дискавъри да говорият за "западен фронт", десант "битката за британия" и подобни смехотворни глупости. Харесва ли или не, ако не бяха мужиците, Хитлер щеше да е господар на света. Докато руснаците са дали 30 млн жертви, рижите *** са се криели като мишки в Лондон.
38
2
 
5
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
Е , А НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ЩО СИ ТРАЯТ?!?! ЗАЩО НЕ ВЪВЕЖДАТ РЕЦИПРОЧНИ МЕРКИ ЗА ДИВАЦИТЕ С ПОЛИЧКИ ОТ ОСТРОВИТЕ?!?!ПОГЛЕДНЕТЕ ПО СЕЛАТА КАКВА *** ОТ ТАМ Е ПЛЪЗНАЛА!
37
7
 
3
 
! Отговори
do 38 преди 10 години
*** глупав. Хитлер е съсредоточил всички възможни войски към острова, но не е успял да го завземе така или иначе. В битката за Британия германците губят и понасят огромни поражения по въздух и море. 2-о - по това време САЩ изобщо не воюват в Африка. И трето мн са ми смешни такива паляци като теб. Ако това, ако онова. Важни са фактите. Говорим английски, а Германия губи 2 световни войни, които Англия печели. Германците винаги са били номер 1 в Европа, ако изключим острова.
36
0
 
3
 
! Отговори
ЦЕЧКО преди 10 години
Тоя принц идва в БГ-то преди време и каза многsportal.bg/news.php?news=301631&com_page=3о похвални неща особенно за малцинствата.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
37, пий си редовно хапчетата. Във време, в което Англия умира буквално в кофите от немските изтребители, Германия воюва със САЩ в Африка, със СССР на изток и е сложила под ботуша цяла Европа. В този момент нито една от световните сили - САЩ, СССР или която и да било друга в единоборство може да победи Германия. Могат да се бият, а после да измрат. Това и е и грешката - трябвало е да ги бие един по един и сега щеше да говориш немски.
34
8
 
3
 
! Отговори
do Хо хо хо преди 10 години
***. Германците никога не могат да контролират англичаните поради три причини:1) Икономиката на англия е основно в банките, където немците изостават доста и съответно нямат контрол като над държави като франция, италия и т.н, които са силно зависими от германия2) англия е военна сила номер 1 в европа3) англия е най-близкия съюзник на сащАнглия напуска ЕС не заради германия, а защото ес просто потъва. Чети малко история. Англия винаги е била номер 1 в Европа. Така ще бъде поне 50г още.
33
1
 
2
 
! Отговори
иво преди 10 години
До $не, че нещо но 144 лири на седмица е много малка пенсия
32
0
 
5
 
! Отговори
$ преди 10 години
"Ще бъде проведена и реформа на пенсионната система, като ще бъде въведена минимална пенсия от 144 британски лири (223 долара) на седмица"Браво! А при нас?При нас идва Дянков 2
31
5
 
1
 
! Отговори
do Хо хо хо преди 10 години
хахаха...кисело е гроздето, както са казали мъдрите. Германия винаги е била *** на Англия от векове, колкото и да не ви се иска и така и ще продължи. Примерите в историята са много. Най-голямата грешка на България е, че не сме били с англичаните, а с германци и руснаци, които винаги са духали английския и американския к*р. Ако бяхме с тях щяхме да бъдем Гърция преди кризата, но уви..
30
2
 
10
 
! Отговори
Налагай си ... преди 10 години
каквото си искаш, твоя воля ! Великобритания е изпята песен ! Никой няма и намерение да отива там, пълен отврат е !
29
1
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 10 години
Добра новина, всички БГ-та ще се завърнат у дома и ще плащат яко на Бойко, кефф. :)
28
0
 
12
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 10 години
и да наложите ограничения спомняте ли си преди няколко стотин години как колонизирахте целия свят и ограбихте на всички колонии златото и ресурсите сега трябва да връщате откраднатите пари и ресурси пълнете се с разни ***
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Великобритания е в ЕС, но не е в Шенген ! Това че Великобритания има финансови трудности не значи, че трябва да прехвърля вината за кризата само върху имигрантите. Във Великобритания имигрантите работят най-черната и нископлатена работа, която не се желае от родените във Великобритания.
26
5
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Великобритания не е ЕС !
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е най-скъпоплатената актриса на света.