Вашингтон не е разбрал важна информация за Тамерлан Царнаев

Тя е трябвало да бъде съобщена от Москва, твърди американско издание
11 май 2013 10:46, Петя Славова
52
Вашингтон не е разбрал важна информация за Тамерлан Царнаев
Снимка: БТА

Москва не е съобщила информации от съществено важно значение във връзка с Тамерлан Царнаев, по-големия от двамата братя, извършили атентатите по време на бостънския маратон през април, предаде Франс прес, като се позова на публикация на в. "Уолстрийт джърнъл".

Става въпрос за SMS-и, разменени между майката на Тамерлан и руски роднина. В едно от тези съобщения се е водила дискусия от общ характер относно джихада. В съобщенията обаче не се е говорело конкретно за терористични планове, твърди американски представител, цитиран от американското издание.

Съобщенията обаче са определяни от американски представители като доста важни елементи и за тях американските власти са научили от руските си колеги едва седмица след бостънските нападения.

Според американски представители ако властите са знаели по-рано за тези съобщения, те са щели да наредят по-задълбочено проучване на дейностите на Тамерлан Царнаев и може би дори за подслушването на телефона му.
Русия е подала сигнал във връзка с Царнаев до ФБР през 2011 г., но после ФБР е искал три пъти допълнителни информации от руските власти, но напразно, припомня още вестникът.

Всичко това допълва картината за серия от проблеми при предаване на разузнавателни информации между САЩ и Русия, посочва в. "Уолстрийт джърнъл".

Изданието посочва още, че по време на пътуването на Тамерлан Царнаев в Русия през 2012 г. службите за сигурност са го държали под око, след като властите в Дагестан, където живеели неговите родители, са заявили, че той се е опитал да завърже контакти с радикални бунтовнически групировки и дори се е срещнал с ислямистки боец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въртят-сучат да изкарат друг виновен. Те гражданство дали на цялото семейство, онези от 11 септември американци ги бяха обучили да летят, а сега уж някакъв СМС бил решаващ. Смешка, чиновници си пазят постовете
22
16
 
11
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.Стоянов
21
1
 
11
 
! Отговори
ceci_ преди 11 години
Следващият път да бъдат по-внимателни, да си отварят ушичките и да се опитат да използват между-ушния нерв :-)
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега руснаците са ви виновни! А за 2001 г. кой ви е виновен? По-малко насаждайте "демокрация" по света и не се заигравайте с терористи срещу Русия, нали затова подкрепяте Ал Кайда срещу Асад, затова и нонстоп помпате Турция и не ви пука тя какви аспирации има към нас и Гърция. И Косово нарочно създадохте, ама после няма да рИвете, защото тия дето ги подкрепяте ,ще ви го върнат стократно.
19
1
 
9
 
! Отговори
Йосиф Сърчаджиев преди 11 години
до 19Те еничарите като теб, където и да ги видиш на пътя само бой им трябва. От това само разбират ***.
18
11
 
2
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
пич,първо се пробвай с някоя кокошка на дръвника,тогава се прави на герой,....бутафорен моладец !!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Йосиф Сърчаджиев преди 11 години
Джендо, еничарче, аз съм българин, но с удоволствие ти слагам главата на дръвника, даже и да съм евреин както казваш.
16
14
 
4
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
до Йосиф,не ползвай името на този велик български артист,той дори само като евреин , би имал поне малко основание да не обича ***
15
10
 
1
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
до 12 ,взимаш ме за някой друг,преди 2 години на атентата на летището в москва,загубих един от най добрите си приятели,имам лично право да ги мразя повече от теб,.......дурак
14
3
 
21
 
! Отговори
Йосиф Сърчаджиев преди 11 години
до 14В България на такива еничари на САЩ или Турция като теб все още сме им запазили дръвника с кръвта на нашите деди!
13
21
 
8
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
в България русофил не означава патриот,означава национален предател !!! Нагълтали сте се с гнусен комунизъм,като патки с топли л,айна !!!
12
3
 
24
 
! Отговори
Руснак преди 11 години
На брадатите и забулени уахабити, им се иска да си направят малка свинска кочинка, където единственото занимание е да си биеш главата по 5 пъти на ден в земята, жените да са приравнени с животни и лицемерно да обвиняваш останалите развити държави за това, че си неграмотен деградант!Но това няма да стане и Кавказа ще продължви да бъде прочистван от шахидските *** с помоща на артилерия, бомби , неуправялеми и управляеми ракети, 155мм, 125мм, 30мм, 14,7мм, 7,62мм и 5,45мм куршум и снаряди!За всеки 1 нормален човек убит от тези ***, ще биват ракъсвани 20 въшки, чиято кръв ще напоява земите
11
3
 
24
 
! Отговори
Илко преди 11 години
Великата американска защитна система е разбита зариди някакви си СМС.Що не наблягат на факта, че руснаците на 2-ти преди това са ги предупреждавали и какво ФБР или ЖРУ е направило по въпроса?
10
3
 
8
 
! Отговори
да преди 11 години
от 8 човека, само 1 разумен коментир видях
9
8
 
34
 
! Отговори
Къде е вината преди 11 години
Стана най-накрая ясно, че всъщност били виновни руснаците, ... а фактът, че Хамериканците "освобождават" десетки страни, и че някой от милионите "освободени" просто иска да им "благодари" - се нарича тероризъм...
8
4
 
9
 
! Отговори
До Джендо преди 11 години
До ДжeндоТи си специалист, ти знаеш! Нещо се се затъжил! Е, като няма наблизо руски, потърси тук - има хора, които не са гнусливи.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На крива ракета космоса и пречи... е казал народът.
6
3
 
5
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Сигурен съм че самите служби са замесени в това . Няма как двама души да изготвят 5 взрива и да ги разнасятна такова место глупаво е даже . Тези момчета може да са били друсани и подготвяни за джихат от службите .Иначе толкова време да живеят там и изведнъж да се втурнат не е нормално . А стига глупости сте писали Пишете за Ким Кардашан , за Т.Кацарова кой и прави анти хемороиден масаж чух че бил рязана карабина от *** произход като нея а може и някоя друга свецка простутия ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ
5
40
 
7
 
! Отговори
Джендо преди 11 години
*** 3,руснаците са най големите *** и *** в света,стига си смукал руски членове !!!
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чеченци са си разменяли общи приказки на тема джихад и американците недоволстват, че им е изпратена информацията чак след като се случват атентатите? А какво направиха янките, когато са получили предварително информацията за 9/11?