8 загинали при дерайлиране на влак във Франция

Вагони са се обърнали на една страна върху перона на гарата
Обновена: 12 юли 2013 21:40 | 12 юли 2013 20:11, Елка Василева
7
8 загинали при дерайлиране на влак във Франция
Снимка: БТА

Най-малко осем души са загинали тази вечер, след като крайградски влак дерайлира на 26 километра южно от Париж - в община Бретини сюр Орж, департамент Есон, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс. Данните за жертвите са на вестник "Паризиен".

Задействахме план "многобройни жертви" за мобилизиране на спешна помощ, казаха за Франс прес от префектурата без повече подробности. Министерството на вътрешните работи потвърди, че е станала катастрофа, но не уточни дали има жертви и колко са.

Влакът пристигна на гарата с много висока скорост, след което по неизвестна причина част от композицията продължи да се движи, а няколко вагона се откъснаха и се обърнаха на една страна върху перона, посочи източник от полицията. Влакът пътувал по линията Париж - Лимож.

Към мястото на катастрофата е заминал министърът на транспорта. Много от пътниците са блокирани в деформираните вагони. Движението по линията е напълно блокирано, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
..... преди 10 години
Не са обсебени хората да пътуват, а защото им се налага да ходят на работа. Това не ви е България 5 мин и са там. Тук хората пътуват с часове за да работят.
3
1
 
9
 
! Отговори
До ДАНИЕЛ РАДКЛИФ преди 10 години
От къде да знаеш, че няма да го отразят ве, ***? Да не гледаш френска телевизия?
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКЪВ Е ТОЯ ПЛАН "МНОГОБРОЙНИ ЖЕРТВИ?"ТОЗИ ПЛАН ВЕЧЕ СЕ ПРИЛОЖИ НА МНОГО МЕСТА ПО СВЕТА, НЕ Е ЛИ ТОВА ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ДА СЕ ОТЪРВАТ БОГАТАШИТЕ И ВЛАСТИМАЩИТЕ ОТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА?МНОГО СЪВПАДЕНИЯ ЗА МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ!---УСЕЩАНЕТО Е, ЧЕ УМИШЛЕНО ДЕРАЙЛИРАТ ВЛАКОВЕ СЪС ЖЕРТВИ.НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ Е СИГУРНО, НО НАЙ-ОПАСНО Е НА ПЪТ, ЗАЩОТО ЗЛОПОЛУКИТЕ СТАВАТ ИЗНЕВИДЕЛИЦА.ЗАЩО ХОРАТА СА ОБСЕБЕНИ ОТ НЕПРЕКЪСНАТО ЖЕЛАНИЕ ДА ПЪТУВАТ?МИСЛЕТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА СИ.
1
31
 
8
 
! Отговори
ДАНИЕЛ РАДКЛИФ преди 10 години
А АКО ДЕРАЙЛИРА ВЛАК В БЪЛГАРИЯ ............. ЩЕ ГО СЪОБЩЯТ ЛИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ?ИЛИ В АНГЛИЯ ? НЕ НАЛИ :) ААААААААААХ АХ ....... ДА ВИ Е*****************************************