Американци на протест срещу ненаказването на Зимерман

"Не може някой да бъде убит, защото се сторил подозрителен някому"
Обновена: 21 юли 2013 09:45 | 21 юли 2013 09:29, Елка Василева
22
Американци на протест срещу ненаказването на Зимерман
Снимка: Reuters

Стотици американци излязоха на пореден протест срещу оправдателната присъда на Джордж Зимерман за убийството на афроамериканеца Трейвън Мартин. Най-големите демонстрации се проведоха пред федералните съдилища в Калифорния, Ню Йорк, Аталанта и Питсбърг. Граждани от общо над 100 американски града поискаха преразглеждане на съдебното решение и законодателни реформи, предаде Bulgaria On Air.
 
Протестите не спряха въпреки призивите на американския държавен глава Барак Обама за спокойствие. Част от демонстрантите носеха тениски със снимка на Трейвън Мартин, други пък издигнаха антирасистки лозунги. Имаше и деца, които носеха кошница за пазаруване, каквато е носил жертвата по време на инцидента.

Още по темата

"Смъртта на сина ми трябва да донесе промени в нашето общество и да спомогне за анулирането на онези закони, които  позволяват някой да бъде убит, само защото се е сторил подозрителен някому", каза в Маями Трейси Мартин, бащата на убития 17-годишен Трейвън.

Протестът беше мирен, след като много организации за защита на човешките права призоваха за сдържаност. Не се повториха инцидентите от протестите в началото на миналата седмица, когато напрежението ескалира и полицията извърши няколко ареста.
Протеста подкрепиха известни знаменитости като Jay Z и съпругата му Бионсе, които взеха участие в протеста в Ню Йорк.

Миналата седмица съдът във Флорида оневини Джордж Зимерман, отсъждайки, че убийството е непредумишлено и е извършено при самозащита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 10 години
Ти си ***!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Do 11 преди 10 години
EЛа да видиш какво става в Лондон само африканци. Бели няма и агресивни и противни Ужас!!! По добре ги гонете не ги оставяите. Някъкъв ужас е не се контролират.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво толкоз е станало?Еврейн с пари гръмнал беден ***.Това се случва ежедневно в Палестина и е представено за антитероризъм.Който търси справедливост в случея да си погледне първо в банковата сметка.Справедливоста е само за богатите.Нашата съдебна система е подобна на Хамериканската- с добри адвокати винаги си оправдан.А когато 60% от съдии и адвокати в САЩ са евреи няма място за съмнение.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момчето е било при баща си , който живее в този комплекс
13
6
 
6
 
! Отговори
Glupak 14 преди 10 години
Ей, И*ИОТ. Такива расисти като тебе само трябва да де бият. Момчето си е вървяло по улицата когато тоя *** започва да го следи. Зимерман се обажда в полицията и те му казват да спре да следи момчето. Той продължава и когато момчето ги пита какъв му е проблема той си вади патлака и го убива защото се уплашил.... Или не си запознат със случая или си изверг за да мислиш че това е нормално.
12
6
 
18
 
! Отговори
1 преди 10 години
Убийството е станало в частен жилищен комплекс от затворен тип.Негърчето не е имало право да влиза там.В много от щатите има закони позволяващи употреба на оръжие, ако някой проникне непозволено в частен имот, особенно в тъмната част на денонощието. Там не като у нас - да влизат *** по къщи и дворове и да върлуват като башибозук.А българите да нямат право на самозщита и ако само дръзнеш да се защитиш от нападение на ***, пращат те в затвора и плащаш до живот.
11
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
да им изпратим малко интелигентни протестиращи
10
1
 
10
 
! Отговори
кораба потъва преди 10 години
САЩ разбирам, ама ние защо тихо мълком се напълваме с ***!?В София особено в центъра има доста ***, всяка вечер по границата хващат по 30-40 *** и ги настаняват в разни домове за времено настаняване след което ги пускат в държавата да си търсят работа.
9
8
 
13
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Явно Америка не е демократична ! Ходете си в Африка господа чернокожи и си правете ваша демокрация. На добър път до Африка.
8
4
 
16
 
! Отговори
asdf преди 10 години
И по лошо ще става.Предците на настаящите хамериканци,изтребиха коренното население на цял континент и го населиха с черни ***.Това се нарича ирония.
7
5
 
21
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Не може някой да бъде убит, защото се сторил подозрителен някому"Така е. Не може, като някой те дебне от храстите и да си правиш заключения. Трябва да ти скочи, да ти опука два шамара. Но и тогава не можеш да си сигурен. Трябва да го изчакаш да си извади пистолета, да го насочи към теб и да ти пусне 5 куршума в главата. Ама тогава пак не можеш да си сигурен, че не се е объркал човека - трябва да пуснеш официлано писмено запитване дали иска да те убие. Чак след отговор може да се защитиш...
6
8
 
20
 
! Отговори
гошо тъпото преди 10 години
Протестиращите са африкански маймуни а този си е чист евреин.Кой ..кой ???? Къде са парите
5
7
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
Човека се защитава, ама защото тъпите американци пак се хванаха по свирката на медиите и сега ги е страх някой да не каже че са расисти и за това протестират и искат да провалят живота на невинен, човек. И сега пак ще изберат Обама за да се докажат пак като толерантни. Пропаганда на макс!
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В случая - не. Той е католик, потомък на смесена кръв с майка от Перу.
3
3
 
24
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ЗИМЕРМАН ИЛИ ЦИМЕРМАН.....СА ВСЕ ФАМИЛИИ НА ,,ПОЛУБОГОВЕ,, .....
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да де ама оня е латинос.Афро застрелян от латинос какъв расизъм?
1
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уф, защо не пишете, че пичът е стрелял при самоотбрана. Какви са тия глупости. Той бива нападнат и бит, има рани, сцепена глава и т.н. и в паниката, при самоотбрана вади пистолета и застрелва ***. "...сторил подозрителен някому" Глупости на търкалета...