Откриха открадната цигулка Страдивариус в Англия

Инструментът е в отлично състояние
Обновена: 30 юли 2013 20:44 | 30 юли 2013 20:43, Елка Василева
2
Откриха открадната цигулка Страдивариус в Англия
Цигулката е открита в отлично състояние в калъфа си. Снимка: БТА

Цигулката Страдивариус на стойност 1,4 милиона евро, която бе открадната през декември 2010 г. в Лондон, е намерена в отлично състояние в Англия, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.

Крадци отмъкнали скъпата цигулка и два лъка за цигулка на стойност 78 000 евро от цигуларката и виртуоз на този инструмент Ким Мин Джин, докато тя се хранела в ресторант за бърза закуска на лондонската гара Юстън.

Още по темата

"Не можех да повярвам на ушите си, когато ми съобщиха радостната вест. Много съм радостна", каза Ким Мин Джин, която е с корейски произход.

Цигулката, изработена от лютиера Антонио Страдивариус през 1696 г., е била намерена в калъфа си в имение в централната част на Англия, пише БТА.

През март тази година беше съобщено, че тристагодишната цигулка е открита в България. Експерт обаче констатира, че намереният инструмент е копие на по-малко от 100 години с ограничена стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Напъни са Стамате преди 10 години
И как ще го изпишеш това СТРАДИВАРИЙЙЙЙЙЙЙ на италиано бе кратуно недна? Недей ръси мозък тука ами хващай мотиката и на царевицата заминавай че троскота я е завзел!
1
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
*СтрадиварийНеграмотници. Поне не преписвайте буквално.