Къде отмарят световните лидери?

Обама е на остров, Меркел - в Алпите
Обновена: 11 авг 2013 12:07 | 11 авг 2013 12:07,
25
Къде отмарят световните лидери?
Барак Обама и съпругата му Мишел. Снимка: архив Reuters

През предстоящата седмица редица лидери излизат във ваканция, а за други почивката продължава, припомня в. "Фигаро".

Президентът на САЩ Барак Обама пристигна на остров Мартас  Винярд, където почива със семейството си всяка година. Той е отседнал в къща със 6 спални, като Сикрет сървис ще отцепи пътя водещ дотам, което вероятно ще породи недоволството на местните жители. Обама ще е на острова за 9 дни до 18 август. Вилата, която обитава се намира в град Чилмрак и стойността й е 7,6 милиона долара. Изгледът е към морето. В пределите й има и баскетболно игрище. Обама не планира публични изяви през ваканцията си, но ще бъде информиран за всичко, което се случва в страната и по света, посочи говорителят му Джей Карни. По време на почивката си Обама е придружаван и от новия си съветник по националната сигурност Сюзан Райс.

Руският президент Владимир Путин превърна ваканцията си истинско шоу. В края на юли кадри на президента на корабче редом с премиера Дмитрий Медведев или пък докато се къпе в пусти райони на Сибир обиколиха света. Сред тях беше и прочутият фотос, на който Путин държи уловена от него щука с тегло 21 килограма, заради която той се превърна обект на майтапи в интернет.

Във Великобритания британският премиер Дейвид Камерън си позволи четири ваканции, което дразни мнозина в момент, в който доста британци едва свързват двата края. В края на юли Камерън беше със семейството си в Португалия, след като в края на май той беше с половинката си на Ибиса. През август Камерън ще отдъхва още два пъти в Корнуол и в Шотландия.

В Германия три седмици преди парламентарните избори канцлерката Ангела Меркел си почива, без да се притеснява от предизборната битка. Популярността й е особено висока и поради тази причина Меркел си позволи 18 дни ваканция. Голяма част от тях тя прекарва в Сулден, в италианските Алпи заедно със съпруга си. Осемдесет и пет процента от сънародниците й нямат нищо против този дълъг отпуск.

В Испания премиерът Мариано Рахой също изпуска парата след скандал с финансиране на партията му. Той ще почива във вилата Каза де Алисия в Рибадумия, в родната си Галисия, в северната част на страната. Имотът се наема за 270 евро на ден и има три спали и басейн, както и 3200 квадратни метра градини. Там Рахой ще остане две седмици със семейството си, но преди това той е на посещение в националния парк Доняна в южната част на страната.

Италианският премиер Енрико Лета няма да почива. Днес той е в Баку за разговори на енергийна тема. Освен това заради усложнената политическа обстановка в Италия Лета предпочете плановете му за семейна ваканция в Марке на адриатическото крайбрежие да бъдат отложени за идната година, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Хубав пост този път, Василев, браво. п.с.Извинете за въпроса, но вие шизофреник ли сте? Питам, защото съвсем до скоро защитавахте западната теза и ГРОБ!
22
1
 
4
 
! Отговори
2 преди 10 години
вече пет дена гледам тези маймуни...манете ги молам се..
21
1
 
0
 
! Отговори
kironki преди 10 години
*** НАРОД , СЛАБА ДЪРЖАВА!
20
13
 
1
 
! Отговори
Путинка преди 10 години
А "хомофоба" другаря Путин отмаря в леглото при другарката Медведева
19
1
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
До 18 (анонимен) - сърдечно благодаря.
18
1
 
3
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Също съм за Алпите. Нямам доверие на островите. Там само по случайност отивам.
17
1
 
12
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
Първо-дреме ми на к.а ! Второ-СИТЕ СА *** !
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ташунко, някакъв пиар на Боко, не му знам името...
15
8
 
4
 
! Отговори
До Атакист преди 10 години
А на тебе рязаната карабина ти е до сливиците, нал тъй атакисте??
14
1
 
7
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Дано да не съм прав, дано да имат и нещо Човешко, а не да изпълняват безпрекословно заповедите на дресьорите от Цион!
13
5
 
12
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Ох, тия на снимката си ги представям как скачат по палмите и се замерят с кокоси, а после Иран сринат до земята от бонбардировки!
12
10
 
18
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тоя маймун на снимката има същият речник, като своя колега по съдба- Мистър Бийн Офшорналиев. Единият плямпа" Путин е като отегчено дете", другият *** изплямпва простотията "Симпатични протести" Как само всичко е навързано- и единият и другият са палячовци на конци. На единият му ги дърпат евреите директно, на другият евреите пак, но чрез Тиквата като посредник!
11
1
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Кой ненормалник измисли думата "ваканцуват"? Обръщам се към всички в сайта, които знаят нещо по този въпрос и благодаря предварително. Приятна неделя на всеки от нас!
10
1
 
7
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Ракия няма за съжаление....... Ама на бира със шишчета пак мнава. И съм на село де, казва се Шьомберг. Егати *** си дето си оплюваш сънародниците, кой знае от кое *** лондонско гето.
9
7
 
2
 
! Отговори
slav преди 10 години
Евала им мога почиват по света тук карлуковчаните на село с ракията и салатата хахахахахаха кой го боли за вас бе българета и спирайте да коментирате не се ли виждате кви сте мишоци хахахаха
8
4
 
16
 
! Отговори
Рашан преди 10 години
Защо сте изтипосали тоя на снимката, нали става въпрос за Световни лидери?
7
5
 
5
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Във алпите е хубаво. Тук живея, маймуните и на Мадасгаскар да идат ми е през оная работа.
6
3
 
13
 
! Отговори
Путин и Обама преди 10 години
договорились о ядерном разоружении. Все боеголовки были взорваны в космосе. Через неделю звонок в Кремль:- алло Володья, у меня тут осталось ещ 7 ракет, так что Россия теперь колония США...Путин задумался, репу чешет. Вдруг в кабинет забегает министр обороны "Владимир Владимирович, беда! Под Саратовом один пьяный лейтенант забыл разоружить целую базу, порядка 40 "Тополей"! Что делать?!Путин: - ну, во-первых не лейтенант, а генерал-лейтенант, а во-вторых, когда Россия пьт - она непобедима!
5
6
 
16
 
! Отговори
2 преди 10 години
бах мааму ...значи така маймуните са станали хора...
4
4
 
20
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Скоро Обама ще отиде в любимото си място за почиване-бункер в Скалистите планини, ако казаното от Сноудин е вярно...