Операция "Спийд" дебне на пътя из ЕС

Полицаи с мотори ще гонят нарушителите в Белгия
20 авг 2013 15:54, Красимир Ангелов
10
Операция "Спийд" дебне на пътя из ЕС
Снимка: Reuters

Полицията в 25 от 28-те държави в ЕС стартира общоевропейска операция за контрол на скоростта на автомобилите по магистралите и в градовете на Европа, съобщи Коан Рикур, президент на организацията "Тиспол" - сдружение на европейските пътни полиции, предаде ИТАР-ТАСС.

Операцията с кодово наименование "Спийд" ще трае до неделя, 25 август.

В рамките на акцията са активирани почти всички стационарни радари по пътищата едновременно, като полицията разполага мобилни екипи с портативни устройства за измерване на скоростта по най-оживените места, а за контролиране на ключовите транспортни артерии се използват дори хеликоптери и самолети.

Белгийските служби организират по пътищата "хайки" с участието на моторизирани полицаи срещу нарушителите с чужди номера на колите. Това обаче не е дискриминация спрямо чужденците, защото собствениците на коли, регистрирани в Белгия, просто получават известия за глоби по пощата.

По данни на полицията в кралството 70 на сто от тях си плащат глобите в срок без нови напомняния. Останалите 30 процента отиват на съд и в крайна сметка най-често им се налагат доста по-големи глоби, а някои губят и шофьорските си книжки, отчита ИТАР-ТАСС.

При подобна масова операция миналата година в цяла Европа бяха глобени 625 500 нарушители, вдигнали скорост над разрешената.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Операцията с кодово наименование "Спийд" ще трае до неделя, 25 август.7 дни ихо и после - тихо.
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слагай минуси слагай! А гоуфа сам си го правих, отрезах му покрива да стане кабрио и му сложих една лепенка отзаде да стане сеемстин пеесе коня!
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колата ми е чуж номер семстин и пеесе коня да га видим де е тоз милицьонерски мотор дето шъ мъ стигне на първия завой е уцелил матилнелата с кратуната
6
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 години
До 3-ти коментар: нали сам разбираш, че пак ще са нужни контролиращите!? Понеже то не са само магистрали и аутобани, ами и първостепенни пъти, второтепенни, градски улици и пр., а там ограниченията са различни. Но от гледна точка на размазванията по магистралите, ограничението не е лоша идея :)
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ше ме фанат за кюнеца
4
3
 
13
 
! Отговори
Курбалай преди 10 години
Сега "европейските граждани" от турски и български произход, ще трябва да се отучите за известно време да присветквате с фаровете, когато се залепите за багажника на човека пред вас. Карането с постоянно включен ляв мигач, също не е препоръчително.
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е да дефорсират всички автомобили и да ги ограничът до 120 км.ч. и да забранят да се продажат коли с умопомрачителните 150+ к.с. Така ще отпадне нуждата да се изхранват толкова КОНТРОЛИРАЩИ. Какъв е смисъла да правиш нещо, което е ограничено от закон, да се използва максимално пълноценно.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...за тва ли камерата на Бояна се къса да щрака дори при 5км/ч над допустимата скорост! В събота ме щракна на мотора, докато ме изпреварваха от дясно, сега ми е интересно кой ще е с превишената скорост от снимката мотор / кола.... чакам честитка за да обжалвам!
1
2
 
23
 
! Отговори
az tam преди 10 години
БравоОще сега сме шампиони в категория "корупция" и "криене на Астра в храсти"