100 български роми изгонени от най-големия в Лил лагер

Някои обаче си настаниха на няколко километра по-нататък
12 сеп 2013 19:27, Елка Василева
35
100 български роми изгонени от най-големия в Лил лагер
Жителите на Лил казват, че ромите просто се преместват от едно място на друго и проблемът не се решава. Снимка: архив, Reuters

Най-големият ромски лагер в Лил беше частично разтурен в сряда, съобщава радио Ер Те Ел.

Някои от експулсираните роми обаче се настаниха на няколко километра от предишния си импровизиран дом.

Вчера от лагера бяха евакуирани стотина българи. Очаква се до края на септември теренът в южната част на Лил да бъде напълно разчистен, за да се построи на негово място търговски център. Така че от него ще бъдат евакуирани и останалите там 200 румънски роми.

Според жителите на Лил ромите просто се преместват от едно място на друго и проблемът не се решава. Така например на 15 километра от Лил на кален терен в Кроа, близо до търговска зона, ромски семейства започват да обособяват нов лагер.

Жителите на Лил посочват, че ромите се местят от едно на друго място, защото никой не им предлага решение къде да живеят, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Тези *** са си икономически бежанци и трябва да искат статут на такива. Да им намерят стари казарми и да ги настанят за да може други след тях да се дигнат и да напъплят французите. Наши каналжии да се заемат да ги довеждат през френската граница.
28
0
 
4
 
! Отговори
NoName359 преди 10 години
В Пловдив *** в махалите се мислят за турци...а тези сигурно се мислят за французи!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представете си само за миг - 100 *** извън България! Звучи чудесно (разбира се, цифрата е много по-голяма). Но помислете - това са 100 инвалидни пенсии и помощи, защото няма ***, който да не е инвалид и да не се ослушва и да цоца за инвалидност! По-малко детски помощи, по-малко помощи за "самотни" майки, по-малко помощи и награди за многодетни "семейства"! А сега - умножете тази цифра и ще разберете една от причините за малките ни заплати и дупките по улиците!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все повече *** - в Западна Европа, все по-малко - в България! Браво, да си го пожелаем да се случи по-скоро! Така ролите ще се сменят! Преди да идат *** при тях, западноевропейците даваха много съвети как да ги интегрираме! Сега ние ще им даваме съвети: да си ги отглеждат, да им дават безплатно помощи, да крадат и вършеят на воля в земята им и ако ги гонят за това, ще му викаме "Дискриминация!"
25
1
 
7
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Ха така да видите как се мъчим с *** ние тук. Вземете ги "интегрирайте". И без това май много от френците вече са чернокожи. Така , че бай *** ще ви приляга като" юмрук на око".
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оня с малките мустачки е бил прав - но не за хората чиято религия е йеудизма - а за ***
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
май ,май нашто *** ви харесаха и май май ша вземе да ви земе , а пък вие не са срамувайте де , не ги гонете ,щото те са бъдещето на европата . пък те бетер арабите (дето толкова си припадате по тях ) ама без толкоз претенции , тъй че както викаме ние ,,айде със здраве и за много години ,,
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Франсета: Уаааа, пък ромите не си ходят... уааааа. Не е честно, уаааааа. Ние ги пъдим, а те пак идат ...уааааа-а-а-аааа :((((
21
4
 
9
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
От Лил до местата където труда прави хората свободни не е много далеч и френските власти могат да отделят пари за транспорта . Не е далеч деня когато този проблем ще доведе до Сирийските недоразумения !
20
4
 
49
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Моля французите като страна членка на ЕС да интегрира ромите и да не проявява расизъм!Същото да направи и Германия!Като поживеят с тях 50 г. тогава ще може да ни разберат а не да ни дават акъл!Да са им честити!
19
4
 
35
 
! Отговори
до Старшията преди 10 години
....пропуснал си да напишеш за *** -...".МИРИЗЛИВЦИТЕ "....ВИНАГИ МИРИШАТ -НАЙ-ВАЖНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА ....И НЕ СА БЪЛГАРИ ,КАТО ЕТНОС ,А ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ.... разликата е от земята до небето ....!!!!!
18
5
 
54
 
! Отговори
защо преди 10 години
Защо ние приемаме сирийците и се грижим за тях, а тези франсета ни гонят ромите - нека си ги вземат...
17
3
 
37
 
! Отговори
tuttt преди 10 години
наглост *** - никой не им предлагал .... на останалите хора някой да им предложил ?!? ... работят - плащат си наемите - или ипотеки ... и така ...
16
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, техни са си вече, да си ги интегрират със здраве :)
15
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един човек беше измислил най - добрия и бърз начин за интегриране на нашите *** събратя и за малко да успее...
14
3
 
44
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
НАПРАВЕТЕ ИМ ЛАГЕРИ....НО НЕ ПИОНЕРСКИ А КАТО НА ХЕР ШИКЪЛГРУБЕР........
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da sa im CHESTITI ''nashite'' ciganoturci
12
2
 
59
 
! Отговори
СТАРШИЯТА преди 10 години
До колкото си спомням-Евро-съюза ни даваше акъл да ги интегрираме ***!Сега Франция има възможност да ни покаже как да стане ***-европеец-но ми се струва че французина ще стане -***!Тази *** само Хитлер да става и да я сложи на подходящото място!С тези *** -няма управия а нашите политици чакат само да дават кебапчета на ***-но той в знак на благодарност-ще изнасили дъщерята им-ТОВА Е ***-МЪРЗЕЛИВ-КРАДЛИВ-НЕГРАМОТЕН!
11
3
 
69
 
! Отговори
художника преди 10 години
...никой не им предлага решение къде да живеят...-------------------Има решение! Около река Ганг има много празни места, ще си живеят в катуните, ще се къпят и поят конете си и ще си дигат сватбите по три денонощия и няма да пречат на никой. Ама *** все се урежда на готово, къде е чисто и подредено!
10
2
 
55
 
! Отговори
Bg преди 10 години
Никои не ги обича ромите :(