60 са убити при бомбено нападение в Пешавар

Броят на жертвите може да нарасте, над 100 са ранени
25
60 са убити при бомбено нападение в Пешавар
Снимка: Ройтерс

Най-малко 60 души бяха убити и над сто - ранени при днешното бомбено нападение срещу църква в пакистанския град Пешавар, съобщи ДПА, като се позовава на местните власти, предаде БТА.

Броят на жертвите може да нарасне, защото много от ранените са в критично състояние.

Двама атентатори самоубийци се самовзривили пред църквата в квартал Кохати гейт в момент, когато хората излизали от неделната служба. Сред загиналите има жени и деца, съобщил пред
Асошиейтед прес лекар в местна болница. В момента на нападението в църквата се намирали около 600 души.

Това е едно от най-кървавите нападения в Пакистан срещу християните, които представляват пет процента от населението и често са подлагани на дискриминация, но рядко са мишена на атентати, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кажи ме *** и не го обиждай повече.
18
7
 
7
 
! Отговори
до ха ха хаааа преди 10 години
***,ако искаха за 500г турците можеха да ислямизират всички поробени християни,а отказалите да избият!Не са го направили защото кой тогава е щял да върши черната работа като всички станат ''правоверни"?
17
6
 
13
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Преди век и половина, представители на еврейската общност се явяват пред султана на Османската Империя с молба да им позволи да се съберат в днешните палестински земи и да им даде автономия. Отговорът на султана е: "Ако аз днес ви дам автономия, вие утре ще поискате независимост. Ако вие основете независима еврейска държава, до края на света хората няма да живеят дори един ден в мир. Аз не мога да поема отговорността на такова пресъпление срещу човечеството!" Та кои са тия радикални ислямисти?!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TulskiБрейвик е терорист избил десетки деца.Не се ли срамуваш от себе си да го защитаваш?Ааа,те децата били имали предишния ден рали в подкрепа на окупираните палестинци и подрепяли бойкот над"Израел".
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Две из́явления по повод трагедията.Пакистанският премиер:Тероризмът няма религия и атакуване на невинни хора е против учението на исляма и на всички религии.Пакистанският върховен мюсулм.съвет:Ние стоим рамо до рамо с християнските ни братя в тази трагедия.Разбира се ционистки контролираната световна преса няма да го отбележи.
14
5
 
11
 
! Отговори
до хахахаха преди 10 години
Съществуваме, защото сме ги хранили с робския си труд на полето, защото цялата Османска империя е живяла от данъците на раята, не от труда на мюсюлманите! Били сме работни добичета и точно така са се отнасяли с нас и така са ни наричали - "рая", преведено - стадо!!!! Това не е пречело да взимат децата ни за войници, наречени еничари, за да ги изпращат после да избиват християнските си роднини!!! Защото накрая и да воюват ги е мързяло!!!"Какво лежиш като *** турчин" е българска поговорка!!!
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай КирилНе знам ,сарказъм ли използваш,но масонството не е християнство под каквото и име да се пише.Антихристът ще се обяви за "Христос"когато се рзкрие на света.
12
9
 
8
 
! Отговори
Бай Кирил преди 10 години
Християни не правят атентати ли чух? Ами Брайвик? Той да не е светец? Борец за святата християнска вяра?Ето цитат, малко информация за него: "Отдельный лулз в истории с Брейвиком это его членство в масонской ложе Святого Павла в Осло, откуда он был за некоторое время до своего триумфа на ТВ и в интернетах исключн.Для большинства российских правых, как известно, масонство ассоциируется исключительно с ЗОГом и всемирным заговором либерастов против арийской расы"
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
68 godini sa minali ot kraq na vtorta svetovna voina. A izglejdat cqla vechnost. A sega si predstavi 500 godini. 1/4 ot novoto letobroene :)
10
4
 
11
 
! Отговори
СИП преди 10 години
Християните и евреите спонсорират Ал Кайда. После християните и евреите викат "мюсюлманите правят атентати".Ал Кайда е направена от ЦРУ. Има ли още някой, който да не го знае това????? Даже и кучетата на улицата го знаят вече.
9
2
 
4
 
! Отговори
zkdud преди 10 години
нищо чудно и тука демократична настроените имигранти-ислямисти от Сирия да се самовзвривяват в тяхната димократична идиология -ширията.
8
11
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Ислямът трябва да бъде забранен и инкриминиран в цяла Европа. Това са съвършени ***.
7
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мюсюлманите са диваци! 2013 г сме,а те още режат глави,взривяват църкви и убиват абсолютно невинни хора.Няма какво да се лъжем,до 20 години ще има война между мюслитата и християнска Европа+САЩ.
6
10
 
18
 
! Отговори
ivan.256 преди 10 години
до No 4Аз досега не съм чул християнин да е взривил или обезглавил мюсюлманин заради религията му, а обратното непрекъснато се случва. Как да ви вярваме? Стойте по-далече от Европа, с тези диви и фанатични порядки не сте добре дошли у нас!
5
8
 
11
 
! Отговори
ха ха хаааа преди 10 години
500 години са ви еб*ли майките, не кой да е, ами мюсюлмани. Имало робство. И логично е да помислите, че ако исляма е лош, значи в миналото е бил още по-лош. И праволинеен, без толерантност.А ако е бил толкова лош и ако наистина насърчава убийства на немюсюлмани, значи за 500 години нямаше да остане кьорав християнин по нашите земи. Ама е останал, нали? Значи са били толерантни с нас. Обаче тогава е нямало Израел, нямало е Америка. Защо съществуваме ако им е заповядано да ни убиват?
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
фокин' мюзлимс!
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези които правят атентати не са никакви мюсюлмани, а само са им промили мозъците да си мислят, че са такива. И са спонсорирани от ей такива като тия по-долу които имат ненавист към исляма, към юдаизма, към будизма, към християнството.В исляма е казано "убийството е грях! ако убиеш един - все едно си убил целия свят. Ако спасиш един - все едно си спасил целия свят". Колко наивни трябва да сте, за да си мислите, че терористите са мюсюлмани? Научете малко за исляма преди да говорите.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да говорят платени историци, да благодарим на Русия, че ни отърва от зверския юмрук на една агресивна и вредна религия. Че където стъпи терориста мохамед, отърване няма от насилието към християните. жалкото е, че век по-късно ЕС и продажните политици му само строи джамии с държавни пари и поощрява религията в Европа, без да отчина последиците
1
6
 
25
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
исляма е религия на мира - всеки ден праща стотици хора да почиват в мир