Египетски съд забрани групировката "Мюсюлмански братя"

Наредено е да бъде конфискувано имуществото й
23 сеп 2013 17:20, Елка Василева
11
Египетски съд забрани групировката "Мюсюлмански братя"
Мъж чете вестника на "Мюсюлмански братя". Снимка: архив, Reuters

Египетски съд забрани дейността на "Мюсюлмански братя" на територията на Египет и нареди имуществото на движението да бъде конфискувано, съобщиха световните информационни агенции.

Съдебното разпореждане, което може да се обжалва, ще даде възможност на властите да проследят сложната мрежа от социални дейности на групировката и да нанесат смъртоносен удар по основните й поддръжници, посочва Асошиейтед прес.

Според съдебното решение ислямистката организация, съществуваща от 1928 г., трябва да бъде разпусната, посочва ИТАР-ТАСС.

Египетските медии съобщават, че на конфискация подлежат всички финансови активи и цялото имущество на "Мюсюлмански братя" и контролираните от тях структури, включително офиси и представителства, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
В-М преди 10 години
"Египетски съд забрани групировката "Мюсюлмански братя"М-да, Подполковника е обещал да води Кабаева на меден месец(ол инклузив) около Суецкия канал, и не иска да му се мяркат разните му там ***, и разните му там саудитски и катарски танкери и газовози;-))
9
1
 
8
 
! Отговори
Радослав (Рамазан) преди 10 години
Само *** сладко си чопли носа и люпи слънчогледа пред телевизора, като гледа поредния турски сериал и слуша новините на турски език.
8
0
 
1
 
! Отговори
Исак преди 10 години
бум хихи
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази новина не е толкова вълнуваща колкото очакваната реч в ООН на Нетаняху-историческа,в която лидера на ционисткия режим.който крие стотици ядрени бомби и хим.и бактериол.оръжие ,Самсон опция и история на тероризъм и етн.прочистване ще призове света срещу държава,която няма такива,равно на път към Трета св.война.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на фанатични идеологии,т.е нито на ционизъм,уахабизъм или МБ.С.Арабия не подкрепя МБ но обеща милиарди на Египет за елиминирането му.Морси бе премахнат защото покани Ахмадинеджад в Египет,затопляйки връзки с Иран,фанатично религиозно мразен от ционисти и уахабисти,емира на Катар(МБ)занесе помощи в окупирана Газа.
5
0
 
2
 
! Отговори
Anon преди 10 години
Вакхабитите и мус. братя си сътрудничат в общите геополитически интереси, но и враждуват (Сирия не можаха да я "поделят"), и едните и другите са екстремисти.
4
0
 
12
 
! Отговори
Premier преди 10 години
Забераната на тия братя е победа не за "ционисткия режим", а за всички трезво мислещи и нормални хора!!! Точно С. Арабия ги подкрепяше, както и Ердоган в Турция, ама имало и добро на тоя свят... Синайският полуостров също ще се поизчисти от тая гмеж! Поздрави!!!
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е голяма победа за ционисткия режим и за саудитско уахабисткия преди всичко.С.Арабия и други страни подкрепиха с милиарди военния преврат в Египет,а израел лобира където можа за подкрепа на военната хунта в Египет,която изби н́яколко хиляди демонстранти и пресата абсолютно "забрави" за случая.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo!I DPS sashto!!!02
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо, което трябваше да се направи с БКП навремето!