Ситуацията в САЩ няма да продължи дълго

Възможно е да има негативи върху европейския износ, смята Красимир Йорданов
Обновена: 1 окт 2013 22:35 | 1 окт 2013 22:35, Красимир Ангелов
13
Ситуацията в САЩ няма да продължи дълго
Красимир Йорданов. Снимка: Bulgaria on Air

"Не очаквам, че ситуацията в САЩ ще продължи дълго. Това се е случвало 12 пъти в миналото и сега не беше голяма изненада". Така финансовият анализатор Красимир Йорданов коментира в ефира на Bulgaria On Air ситуацията в САЩ - временното спиране на работата на федералните агенции заради липсата на бюджетно споразумение.

Според него за момента ефектът върху пазарите е неутрален и е редно да бъде измерван в контекста на текущата икономическа ситуация. "Очаквам засилване на волатилността", допълни той.

"Опасенията относно брутния вътрешен продукт са по-скоро за това, че негативите ще се прехвърлят върху потребителите и плановете на бизнеса за инвестиции. Ролята на Фед тук е нулева, няма значение дали ще напечата още пари. Пазарите не се движат от количествените улеснения, а по-скоро от правителствените харчове. Това не е устойчив тренд и би следвало да се коригира“, обясни още Йорданов.

По думите му САЩ са основен търговски партньор на Европа и е нормално да има негативи върху европейския износ. "Всичко е в ръцете на правителството и колко време то няма да работи. Проблемът е, че този път американците са прекалено задлъжнели. Преди стимулирането на икономиката през бюджета създаваше илюзия за растеж. Но сега той е изключително слаб", посочи още финансистът.

Според него, ако не бъде увеличен таванът на дълга, това автоматично означава фалит на САЩ, а оттам замразяване на международната търговия и по-голяма депресия от тази през 1929 година.

"В дългосрочен план ще има спад на американската валута. В цената на златото има много политика и това се дължи на диверсификацията, осъществявана от централните банки. Инвестиционните решения се взимат в много дългосрочен план и зависят от търговските взаимоотношения на различните страни“, посочи още Красимир Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
асддас преди 10 години
До seне може заради една ши*ана държава да започва трета световна война! Вече не сме 19 или 20-ти век хората вече знаят че от войната няма на никому файда
12
0
 
2
 
! Отговори
Очевидец преди 10 години
*** в САЩ е откраднал държавния резерв за да финансира извергите в Сирия
11
1
 
4
 
! Отговори
емо преди 10 години
сащ са отдавна фалирала държава ,останалото е въпрос на време
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ако не бъде увеличен дългът това означава фалит на САЩ". Бре, че мисъл. Ами те отдавна са си фалирали. Всеки данъкоплатец там дължи към 150 000 долара. Може ли някога да ги издължи? Крепят се на петродоларите и че е резервна световна валута. Ако Китай, Русия и Бразилия спрат да оперират с долари ко става? То ще стане скоро де.
9
1
 
4
 
! Отговори
Напращял преди 10 години
К'в е тоя гей на снимката
8
3
 
5
 
! Отговори
1997= Сащ преди 10 години
неможеш вечно да взимаш заеми и дългът ти да расте трябва да спреш и да се огледаш така потъват и твойте партньори Англия Турция и др Да се направи погасителен план
7
0
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
Той казва 17 пъти, те пишат 12 пъти ...
6
4
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
USA shte se opraviat tiah ne gi mislite , nashte gi gledaite
5
1
 
11
 
! Отговори
макето преди 10 години
де бре голема работа у нас правителството не работи веке 20 и кусур годин па още сме живи
4
2
 
7
 
! Отговори
se преди 10 години
Опа задава се трета световна...Няма начин да не изфабрикуват една нова война за американските интереси.Отдавна спецове казваха,че САЩ са един балон надут от манията за величие.Но ако се спука балончето света ще го удари цунами.И поради това се е задала третата...
3
1
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
"Не очаквам, че ситуацията в САЩ ще продължи дълго. Това се е случвало 12 пъти в миналото"----Вярно, случвало се е и преди, но никога преди това при 17 трилионен $$$$$ дълг.Да, ще "пошумят" малко и щат-не щат ще приемат бюджета, но с всеки следващ път ситуацията ще се усложнява и ще настъпи момента на неизбежното - балона ще се пукне!Всичко върви по план - корупция, хаос, революция и ..... нов световен ред!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Международният валутен фонд трябва да се намеси и да наложи на САЩ валутен борд в китайски юани и руски рубли.
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Замразяване на международната търговия? Може но само тази дето е в долари. Иначе има и други начини като: заменям 10 кила пастърма и тенекия овче сирене за за новия айфон и едно от перата на Винету.