Ситуацията около мирната конференция се заплита

Сирийската опозиция постави условия за участието си
3 ное 2013 22:20,
8
Ситуацията около мирната конференция се заплита
Башар Асад. Снимка: Reuters

Основната сирийска опозиционна група, Сирийската национална коалиция (СНК), няма да участва в подготвяната мирната конференция за страната без ясен график за оставката на президента Башар Асад, обяви днес нейният председател Ахмад Джарба, цитиран от Ройтерс.

Като друго условие Джарба постави неучастието на Иран във форума, съобщи ИТАР-ТАСС.

Лидерът на СНК направи това изявление на извънредна среща на министрите на външните работи от Арабската лига в Кайро, посветена на мирната конференция за Сирия, която по предварителни планове трябва да се проведе на 23 и 24 ноември в Женева.

Коментарът на Джарба прави ситуацията около подготвяния форум още по-объркана, отбелязва Ройтерс. Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими заяви по-рано, че не бива да бъдат поставяни предварителни условия за участие в дълго отлаганата конференция.

Сирийският режим разкритикува последните коментари на държавния секретар на САЩ Джон Кери за конфликта в страната, предаде Франс прес.

По-рано днес в Египет, първи етап от негова обиколка в региона, Кери каза, че Съединените щати са за политически преход в Сирия без участието на президента Башар Асад.

"Държавният секретар (на САЩ) продължава да прави изявления, които заплашват да провалят мирната конференция в Женева", предупреди в отговор сирийското министерство на външните работи, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция, Саудитска Арабия и Катар=Оста на злото.На международен трибунал да се осъдят да платят милиарди репарации на Сирия за нанесените разруха,жертви и щети.
6
0
 
15
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Ей *** сядайте на масата за преговори, че ще вървите по дяволите!........" --------Канибало-седерастките *** нямат никаква работа на масата за преговори!!! Путин ще смачка всички седерастки ***, тлъстата *** - Саудитска амер..арабия ще плаща данък, а гнусната малка и злобна *** катар ще се изтрие от лицето на Земята!!! Това е повече от ясно за всички!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като предварително съм посочил, че корабите са от Северния и Тихоокеанския флот, и съответно: от Североморск като преминеш Гибралтар, и от Владивосток - Суецкия канал се ПОДРАЗБИРА че ВЛИЗАШ в Средиземно море, а ЕЛЕМЕНТАРНАТА логика следва, че аз съм ПОСЛЕДНИЯ човек, който би писал че ИЗЛИЗАТ(бягат) от Средиземно море. Затова ПОЯСНЕНИЕТО беше само за седерастията!пп Пита се: "Какво правят 3-те флагмана там"? И данните на немското разузнаване: Че САМО 5% от сирийската опозиция са сирийци!?!
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пояснение за Влади-Мир. Пояснението ти "влезнаха в Средиземно море" е необходимо не само за хората които са зле с географията, ами за всички за които предишното положение на двата кораба е било неизвестно. Без тази информация - преминаха Гибралтар и Суецкия канал- може да значи също така, че са напуснали Средиземно море. Опита ти да бъдеш оригинален не се е получил.
3
0
 
18
 
! Отговори
Като не искат мира преди 10 години
ще получат секирата
2
2
 
37
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Ситуацията около мирната конференция се заплита"--------Затова атомния крейсер "Петър Велики"- с 24 ракети "Гранит"от Северния флот, премина Гибралтар, а също и "Варяг" -16 ракети "Вулкан" от Тихоокеанския флот премина Суецкия канал.(пояснение за седерастията(защото са зле с географията, а и не само;) - влезнаха в Средиземно море)Тъкмо ще помогнат на Кери да СИ СПАЗВА ОБЕЩАНИЯТА поети в Женева, докато трае Близко-източната му обиколка с камиларите;-))
1
0
 
42
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Пролича си кой търси мир и кой война.