Синът на президента на Татарстан е сред жертвите в Казан

Все още търсят "черните кутии" на катастрофиралия самолет
Обновена: 17 ное 2013 22:46 | 17 ное 2013 21:00, Красимир Ангелов
39

Снимка: Reuters

Синът на президента на Татарстан Рустим Миниханов – Ирек, е сред жертвите на самолетната катастрофа този следобед на летището в руския град Казан.

Информацията бе официално потвърдена пред журналисти от вицепремиера на руската република Юрий Камалтинов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Ирек Минниханов е роден през 1990г. , женен е за французойката Антония Гишар и е работил в "Барсбанк".

В списъка на пътниците е и ръководителят на местното управление на Федералната служба за сигурност Александър Антонов, посочва още руската агенция.

Още по темата

В самолета Боинг-737-500 на татарстанската авиокомпания е имало 44 пътници и шестчленен екипаж. Всичките те са загинали, след като Боинг-ът  се разби при третия опит за приземяване на летището в Казан.

Възможни причини за катастрофата са пилотска грешка, техническа повреда и метеорологичните условия, но по-вероятни са първите две, отбелязва ИТАР-ТАСС. Времето в района на катастрофата е обичайно за сезона - валял е слаб дъжд, температурата е била плюс 3 градуса, вятърът е бил със скорост 8 метра в секунда, посочиха руските власти.

Най-вероятно обаче става въпрос за пилотска грешка, като по първоначална информация катастрофиралият "Боинг" 737 вероятно е ударил с крило земята при кацане.

Международното летище в Казан, където стана катастрофата, е затворено за полети до 23 ч. московско време. Самолетите се отклоняват към други летища.

Специалистите търсят „черните кутии” на пътническия самолет, съобщи вицепремиерът на руската република Татарстан Юрий Камалтинов.

Към мястото на трагедията е излетял самолет "Ил-76", на борда на който се намира оперативен щаб на правителствената комисия под ръководството на заместник-министъра по извънредните сиртуации Владимир Степанов. Освен него на борда на самолета има 50 спасители и осем психолози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До за Атанасий 17, когато ти отговорих, не бях прочел 2-то ти умотворение. Опитай се да използваш горния се крайник по предназначение! Обясни, моля, защо една дума (при това с ругателен смисъл) може да бъде използувана към едни, а към други - не. Явно не владееш прости мисловни методи, като този на субституцията. Аз твърдя, че има поляци, които са bydlo, които в яростната си омраза минават всякакви граници. Тези дни беше последният пример пред руското посолство във Варшава. А, Мусоргскски има
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво общо има между официалната гебистка версия и истината, задавам само риторичен въпрос...
31
0
 
4
 
! Отговори
Атанас (продължение) преди 10 години
Добре знам историята на Татарстан.Имам няколко колеги и приятели татари - Ратмир, Равиль, Наиль, Марат.Мога да кажа, че до един това са свръхспециалисти в областта си, много ерудирани и приятни хора.Единият от тях ми накара да прочета за една нощ една инкриминирана по брежневско време книга за историята на Татарстан.Изпитах гордост за нашите братя от Волжка Булгария!Искам да поправя тези, които повтарят една измислица: че Ленин и Съветската власт са кръстили тези хора "татари".Още монголците сле
30
0
 
0
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До 12Българския го владея съвършено. Работя и с чужди езици. Някои знам отлично, с други се справям някак си. Думата "bydlo" и полска и е навлязла и в езика на руснаците и украинцита. Означава "***". Съвсем не искам да обидя достойния полски народ, но там, за съжаление има много крайни русофоби, а аз обичам и тача руснаците. По тази причина отношението ми към тези поляци, за които стана дума, е крайно негативно. Както и към Качинскйего - виновникът за катастрофата до Смоленск.
29
0
 
4
 
! Отговори
Лили Костова преди 10 години
"Синът на президента на Татарстан Рустим Миниханов Ирек, е сред жертвите на самолетната катастрофа този следобед на летището в руския град Казан." - Подозрително е, и все пак само предположение. Каквото и да кажем, невинните жертви са факт. Чакаме развръзката.
28
0
 
3
 
! Отговори
голям ужас преди 10 години
Съболезнования на близките и мир на праха на загиналите!!!!!!!!!
27
0
 
16
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
Чета коментарите отдолу и направо не може да ми го побере мозъка, как може дори на фона такава трагедия да плетете интриги, да дюдюкате като селски клюкарки и да разтягате лъжи! Що за хора сте?! Фактите са следните: основните две версии са човешка грешка на пилота и недобро техническо състояние, поради недобра поддръжка на машината, която към момента е собственост на на компанията Татарстан, както уточнява Интерфакс. Дано загиналите почиват в мир. А вие спрете да бълвате грозни простотии!
26
0
 
5
 
! Отговори
хенри24 преди 10 години
Естествено че ще търсите виновници при родните. Обаче в крайна сметка мажоритарният собственик не е на групировката, а на татарците... Те са длъжни да си поддържат самолетите. И дори не е ясно още дали става дума за проблем със самолета. Може да е грешка на пилота или нещо друго, метеорологичните условия. В крайна сметка истината ще излезе наяве, ще се направи разследване на катастрофата и ще стане ясно всичко. Дотогава всичко останало са спекулации, слухове и клюки.
25
0
 
4
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Ужас!Да почиват в мир загиналите!
24
10
 
10
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
какво правят поляк , турчин и немец в публичен дом?1.турчинът чисти и прислужва2.Немецът ебе3.поляка взима жена си от работа.Онзи *** Качински умря от собствената си злоба и ненавист, че и още 90 човека взе със себе си как неможа и на бойко самолета да падне и ние да се порадваме.Искрени съболезнования за вложките Братя!
23
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Авиокомпания Татарстан , е40% българска собственост на групировката *** , от България командироват ,техници за "Аербъс "защото местните нямат лиценз за този тип самолети Пистите 2на брой са нови правени за универсиадата в Казан ,което едвали има значение за трагедията .В Татарстан живеят много спокойно мюсюлмани -70%, и християни 30%,няма етническа вражда ,50%от браковете са смесени там .Мойте съболезнования ,за близките на загиналите .
22
2
 
11
 
! Отговори
мхм преди 10 години
Летището в Казан също е построено от Трибуквието.
21
1
 
9
 
! Отговори
мхм преди 10 години
А познайте кой има намеса в авиокомпанията ;) ... лека помощ - едно трибуквие, което държат България Ер.Познайте и чий беше самолета преди да отиде в Татарстан - БГ еър!
20
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
да 14 това си е флага на татарстан, провери първо пък после разливай мозък
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВирджинияДрегарко, когато Хитлер напада ППолша от Запад, от Изток я напада неговият съюзник (тогава) Сталин. За разлика от българите на 5 септември 1944 г., нападнати от Червената армия, поляците са се отбранявали.
18
7
 
14
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
"Достойният" полски народ бе сломен за 2 седмици от Германия. Но обърнете внимание, че Полша е имала технологично превъзходство, това че 39г немците са имали повече оръжия не е вярно. По-голямата част от немската армия е била на линията Зигфрид. Специално армията, която напада Полша е била доста по-зле въоръжена от полската, но поляците просто са се уплашили, както винаги и са вдигнали белите знамена, дори не са защитили жените и децата си.
17
8
 
15
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Поляците ли..хммм те единствено са достойни да ядат бой от всеки, шведи, немци, руснаци, а англичаните и французите ги изоставиха и не изпълниха договора за взаимопомощ през 1939г. Нормално е да са комплексирани, то който не ги е хванал, той не ги е набил..
16
9
 
6
 
! Отговори
#15 преди 10 години
15,то и за полския правителствен самолет се твърдеше от руснаците че е захождал 3 пъти, но после се наложи да се "поправят", че опита е бил само един. Ти да не би да си бил на летището в Казан та с такава увереност вярваш на руските съобщения.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГРЕШКАТА Е В КАПИТАНА. ЩОМ 2 ПЪТИ НЕЕ УСПЯЛ ДА СЕ ПРИЗЕМИ ТРЕТИ ОПИТ НЕ СЕ ПРАВИ. ТРЯБВАЛО Е ДА ГО ПРЕНАСОЧАТ КЪМ ДРУГО ЛЕТИЩЕ ИЛИ ДА КРЪЖИ ДОКАТО ИМА БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ ЗА КАЦАНЕ. САПЬОРИТЕ И ПИЛОТИТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ГРЕШКИ. ЗАЩОТО АКО СГРЕШЪТ Е САМО ВЕДНЪЖ ВТОРА ГРЕШКА НЕМОГАТ ДА НАПРАВЯТ. БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ.
14
1
 
16
 
! Отговори
BG Air преди 10 години
en.wikipedia.org/wiki/File:Tatarstan_Boeing_737-500_Nikiforov.jpgen.wikipedia.org/wiki/Tatarstan_Airlines_Flight_363Ето го злополучният самолет, стария на БГ Еър... :( Дори е бил с българското знаме....трагедия.. Не става въпрос, че БГ Еър имат нещо общо, но самолет с БГ флаг да се разбие, макар и пълен с руснаци, ни кара да се замислим малко повече, отколкото да заклеймим "поредната самолетна катастрофа"