Полицията в Бордо развали ромски катун в града

Изведени са около 50 души от български произход
Обновена: 11 дек 2013 07:58 | 10 дек 2013 22:11, Красимир Ангелов
44
Полицията в Бордо развали ромски катун в града
Снимка: Reuters, архив

Френската полиция изведе днес без инциденти около 50 души от десетина ромски семейства от катун, разположен незаконно в центъра на град Бордо, съобщи Франс прес.

Предупредени за операцията, предприета със съдебно решение, семействата очакваха идването на силите на реда, придружени от съдия изпълнител и преводач. Преди да напуснат катуна, ромите от български произход събраха всички вещи, които можеха да вземат със себе си, и се качиха в товарните микробуси, съобщава БТА.

Този незаконен лагер беше набелязан година и половина преди експулсирането, направен беше анализ на семействата в него, за да им бъде оказана помощ според определени критерии, каза помощник-префектът по отбраната и сигурността в Югозападна Франция Юбер Вежел.

Три семейства с общо около 15 души отговаряха на условията за включване в програма за жилищно настаняване. Другите евакуирани лица ще могат да ползват временен подслон, а шестима от тях са длъжни да напуснат територията на Франция, обясни Вежел.

Според префектурата в Бордо е останал само един незаконен лагер.

В края на 2011 г. - началото на 2012 г. имаше около 800 незаконно настанили се, повечето - българи. Предполага се, че сега те са около 400, след като много от тях се върнаха в страната си, а България полага усилия да задържи това население на своя територия, допълни помощник-префектът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ромиБордоромски катун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
хайде да направим подписка и да осъдим франция за дискриминация адвокатите да не спят в търговски дом а да се задействат нашите роми са добрички работливи и почтени работят хората не си играят
35
0
 
7
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Как може такава дискриминация и незачитане на човешките права? Международен съд за франсетата!!! Иначе големи хуманисти се изкарват докато критикуват нас и Румъния, много ги обичат тия *** докато са тук, ама като отидат там ги изриват с багерите... буквално... *** лицемери...
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоу БХК-то, къде сте ва.Къде се криете като мишоци.Я веднага да защитите правата на ромското малцинство във Франция.Защо тука като се заговори за роми скачате като ощипани отзад, а у Франция на *** им е*ават мамата, а вие мълчите.Или викате, че там келепир нема, щото ДеПеСето ви плаща ама само за вдигане на джангър у БГ,а там ако отидете няма кой да ви плати.Нали защитавате права!Ми хайде де, веднага да видя действие безделници продажни.
33
0
 
7
 
! Отговори
Аушвиц преди 10 години
Към майка Индия!!!! Така требва,иначе .....сублимация!!!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсурд е тези да са наши - много са чисти!Сигурно са унгарски или словашки.
31
0
 
6
 
! Отговори
Малко история преди 10 години
До Анонимен с No. 18:Хитлер е обичал арииците, не само обитаващите Австро-Унгария. Сега сам разбери кои са арициите.Колкото до темата: и ние искаме да ги върнем там откъде са дошли, ама няма кой да поеме отговорност... Просто ги хващаш, по един билет за тъмна Индия и никога повече да не тръгва на Запад.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има роми от български произход, аз съм сигурно българин с марсиански произход. Иначе французите или трябва да бъдат осъдени в Страсбург, или да си затварят устата, ако евентуално българската държава предприеме някакви мерки за връщане на бежанците в родните им държави. Да не споменавам, че ромите са европейски граждани за разлика от всичките новопристигнали в България араби, *** и прочее.
29
0
 
14
 
! Отговори
олелее преди 10 години
роми с бг произход ...... хахахахахахахахахахах, няма такъв ***! Сори Краси, но не си за тая работа!
28
0
 
12
 
! Отговори
Стилияна преди 10 години
Как редакторите са допуснали подобно безумно заглавие и подзаглавие? Нали са уж роми, направили си ромски катун. Е как изведнъж станаха от български произход? Тези хора имат български паспорти, не български произход. Съдържанието няма какво да се коментира, те ги гонят, ние им ги завръщаме... "Човекът е човек, когато е на път".
27
0
 
15
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Франсетатат пак ни изпревариха .Кога и Варна че бъде прочистена от самонастанилите се катуни покрай канала???Кой в държавата трябва да свърши тази работа .В Франция видяхме как става,а в Варна???
26
0
 
14
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Ами ние как да ги върнем обратно в Индия?
25
0
 
23
 
! Отговори
Бачо преди 10 години
Искам да си поправите подзаглавието - тези не са с български произход,а просто имат българско гражданство.Наричаите ги *** с българско гражданство
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо България да полага тези усилия? Ние сме толерантни и не спираме гражданите си, да се предвижват свободно! Нали за това сме член на ЕС и си преписахме законите от тях, а сега нека ги спазваме!
23
5
 
32
 
! Отговори
ДА СИ СПОМНИМ преди 10 години
Имаше един много работлив човек преди 75 години, който с много упоритост и постоянство се бе заел да реши всички злободневни ВЪПРОСИ на човечеството - ***, комунистическия и еврейския въпрос, но за жалост му попречиха да си свърши работата, както трябва!!!!!
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас! Защо нарушават гражданските права на "хората"? Или те имат такива само в България?
21
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Полицията в Бордо развали ромски катун в градаИзведени са около 50 души от български произход" До *** - автор на статията: Момченце, журналистика ли си завършил или някакъв ПУЦ? Това са чистокръвни ***, които за съжаление са български граждани , а не че са от български произход. Май има разлика, нали момченце?
20
1
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
гонят само шестима, добре е!
19
0
 
39
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Тези "българи" от фотото изглеждат като аристократи в сравнение с "бежанците" които ни се натресоха и псевдо комисарката Кристалина ни призовава да ги интегрираме и им осигурим нормален живот,докато те още отсега безчинстват в лагерите..къде са сега от БХК да повдигнатобвинение в Страсбург към Франция,за ксенофобия към ДРУГИ ГРАЖДАНИ ОТ ЕС !?!
18
1
 
38
 
! Отговори
Редактор преди 10 години
Наемете си грамотен редактор. В случая подзаглавието би следвало да е: "Изведени са около 50 *** с български паспорти"
17
7
 
44
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Виновни са Руснаците, ако не бяха победили нацистите и Хитлер, много от сегашните проблеми на света нямаха да съществуват...БУКВАЛНО .