Украинската милиция разтури барикадите в Киев, има ранени

Протестът на опозицията остава на площад "Независимост"
Обновена: 10 дек 2013 10:38 | 10 дек 2013 10:37, Елка Василева
40
Украинската милиция разтури барикадите в Киев, има ранени
Снимка: Reuters

Украинската милиция разтури тази нощ барикадите на проевропейските демонстранти, които блокираха административни сгради в Киев, предаде Франс прес.

Сблъсъците са започнали около 03.00 ч. местно време, когато милиционерите отблъснали протестиращи при барикада в близост до сградата на президентството.

Силите на реда използвали палки срещу демонстрантите, някои от които са ранени в главата.

Според опозиционната партия "Свобода" са ранени десет протестиращи, един от които е със счупени ребра.

Журналист на АФП пък е видял трима ранени милиционери.

Още по темата
Столичният квартал с административни сгради тази сутрин осъмна без барикади. Милиционери с каски и щитове контролират преминаването на коли и пешеходци по улицата, която води до сградата на правителството.

Мобилизацията на опозицията, която иска оставката на президента Виктор Янукович заради отказа му да подпише споразумение с ЕС, сега е съсредоточена само на площад "Независимост" и част от съседния булевард "Крешчатик" при засилено милиционерско присъствие.

Тази сутрин на площада остават около 300 души, както и обитателите на издигнатите там палатки, въпреки снега и температурата, която падна до 7 градуса под нулата.

Върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Ащън се очаква да пристигне по-късно днес в Киев. Снощи тя изрази безпокойство, че деблокирането на административните сгради от милицията може да осуети намирането на изход от кризата.

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън се обади на президента Янукович и изрази дълбокото си безпокойство от възможна ескалация на насилието, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко е просто да накараш масата, да се бори за интереса на олигарсите си... Бунаците на площада вероятно си въобразяват, че има разни европейски ценности и т.н. за които си заслужава да изядеш някой шут в ***, а междувременно Газовата принцеса Тимошенко и приятелчетата й, потриват ръце в предвкусване на повторното ГРАБЕНЕ...
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на Терористите Финансирани от ЦРУ.
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
B R A V O NA UKRAINSKITE POLIZAI. TAKA SE POSTUPVA V ZELIA SVIAT S NARUSHITELITE NA REDA.
7
3
 
24
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 6 ЕСХубаво ги сметна бързо,бързо ама защо не прибавиш загубата от затворените предприятия,от предоставените им от нас ниши в международните пазари,от печалбите които смучат всяка година техните фирми,загубата от затворените блокове в атомната централа!! СМЕТНИ ГИ ХУБАВО И ТОГАВА ВИЖ ДАЛИ СИ НА ПЕЧАЛБА!!!
6
3
 
9
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Разтури?!?! Да ви имам сайта...
5
19
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
България била нетен донор на ЕСФактите: България е платила вноски в ЕС на стойност 5,227 млрд лева до края на 2013г. В същото време към 30 септемрви 2013 по различните оперативни програми сме получили от ЕС 4 443 496 303 ? или имаме усвояемост от 47,51% , което е близо 9 млрд лева. при това до края на годината има още 3 месеца и сумата може да набъбне чуствително до 9,5 млрд лева. Т.е. досега от влизането ни в ЕС сме на плюс 4,15 млрд.леваОт друга страна само от работещите ни съотечественици в ЕС получаваме по около 4 млрд лева годишно, което за периода от 7 години е сума от над 25 млрд ле
4
6
 
40
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Хахахахахахахаааааа ЕВРОсмешковци!!! Драга ми Катрин,преди дни си разтурихте блока на студентите в Лондон и ги набутахте в затвора.ТОЗИ ХОД ДЕМОКРАТИЧЕН ЛИ БЕШЕ??И как така ако е за България,Румъния,Украйна и други от задният Ви двор СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ моментално се превръща в НЕДЕМОКРАТИЧЕН????
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая брюкселска зелка що не се гмурне в казана! Тая *** знае ли какво я чака.......
2
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снощи тя изрази безпокойство, че деблокирането на административните сгради от милицията може да осуети намирането на изход от кризата.------Тая английска крава се еб*ва с гражданите! Значи милицията не трябва да освобождава административните сгради, за да се намери изход от кризата! Да ви блокират в Брюксел дано, а милицията да не ви отблокира!
1
25
 
50
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Бой, бой, стригане, сух хляб и едра сол, ваш'та мамка ***!