Екзекуцията на втория по ранг в КНДР шокира Бан Ки Мун

ООН с призив напрежението в района да не се покачва
Обновена: 17 дек 2013 14:16 | 17 дек 2013 07:31, Красимир Ангелов
22
Екзекуцията на втория по ранг в КНДР шокира Бан Ки Мун
Снимка: БТА

Екзекуцията на Джан Сон Тхек, чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, бе "много драматична и изненадваща", заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун и призова съседите на страната да не предприемат "прибързани действия", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Бан Ки Мун направи първите публични коментари след екзекуцията през миналата седмица на Джан Сон Тхек, който бе сочен като вторият по ранг в Северна Корея. Ръководителят на ООН изрази надежда, че няма да се стигне до засилване на напрежението на Корейския полуостров.

Бан Ки Мун, бивш министър на външните работи на Южна Корея, призова севернокорейските власти да работят по "деатомизацията" на Корейския полуостров.

Северна Корея трябва да се съобразява с резолюциите на Съвета за сигурност и да се насочи повече към подобряването на жизнения стандарт на населението си, както и да приеме световните норми за защита на човешките права, отбеляза Бан Ки-мун. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
лж преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !То там има ли ***? Че те няма как да да стигнат до Корея през Хималаите!
17
0
 
1
 
! Отговори
nikoi преди 10 години
До АнонименДа, "пдгрешно назначение", няма що. Мръсни червени анадолски гарги!!!
16
0
 
5
 
! Отговори
gost преди 10 години
Жалко за отличният двоен или троен агент!
15
2
 
8
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ti si riadko typo parche ...
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен: СТИГА С ТОЯ ПЕЕВСКИ БЕ ,СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ РАЗСИПНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ! ЗНАЕТЕ САМО ДА ГОНИТЕ "КОМУНИЗМА" , ДА ЛИКВИДИРАТЕ ИКОНОМИКАТА И ДЪРЖАВНОСТТА В БЪЛГАРИЯ И СЕГА СЕ ХВАНАХТЕ С ЕДНО ПОГРЕШНО НАЗНАЧЕНИЕ -ТОВА СА ВИ СИЛИТЕ И РАЗБИРАНИЯТА ЗА РЪКОВОДЕНЕ НА ДЪРЖАВА И ИКОНОМИКА ! ЗА БЕЗХАБЕРНИКА ,ДЕТО НИ ДОКАРА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТЕ !
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гадни комунисти
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси демагогията - от една страна премазваме икономиката им със санкции, от друга Бан Ки-мун ги призовава да се "насочат повече към подобряването на жизнения стандарт на населението". Хем сме ги обрекли на глад, хем се възмущаваме, че не дебелеят...
11
5
 
9
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Мда... шокира преди всичко с това, че някъде, някоя държава е наказала за държавна измяна висш свой функционер... и така е пообъркала сметчиците на "човеколюбивите" световни господари...Браво на КНДР!
10
7
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Ким Чен Ун Е НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН И УМОПОБЪРКАН И ПСИХИЧНО БОЛЕН!!!!!ЗАКЛА ПРИЯТЕЛКАТА СИ РЕДОМ С ЕЛИТА ЩОТО ПРОБУЖДАЛИ НАРОДА СЕГА И ЧИЧО СИ!!!!ДА НЕ СИ ЧОВЕК В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ДА НЕ СИ *** В ИРАН ТОВА Е ИЗВОДА!!!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно,защо смяташ коментаторчетата защитаващи уродливия севернокорейски режим за червени?Червените го защитават вяло,с неохота или почти не го защитават.Кафяво-червените са страстните му фенове!Тях да ги пратим за година две дано им хареса и останат.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сайдеров беше в Куба, защо да не прескочи малко и до Северна Корея? "Луфтханза" биха го извозили безплатно в едната посока.:)
7
3
 
19
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Пука им на ООН за втория по ранг или който и да било от Северна Корея , мътят водите търсят извинения , поводи да се смачка Северна Корея , не че ги обичам тия изветрели дръпнати комунисти , ама и северноатлантическите терористи отдавна са ми дотегнали.
6
7
 
9
 
! Отговори
Хайде стига вече преди 10 години
сте ни занимавали с тия откачалници! Те и при Тошово време пак си бяха същите. Нещо се умълчаха новинарите за издънките на ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ в УКРАЙНА и провала на "ДЕМОКРАТИТЕ" в Сирия. ЕвроПолитКомисарката Рединг, дето тук и целуват краката е отправила призив да се бойкотира Олимпиадата в Сочи, защото видите ли в Русия лошия Путин забрани със закон гей-пропагандата сред младежта. Много лош човек бре! В Украйна куцо и сакато от ЕВРОПАТА и САЩ се стекоха да викат на площада. Това е ПРЕВРАТ!
5
10
 
28
 
! Отговори
до НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ преди 10 години
Какво се опитваш да кажеш? Колко е добре в Северна Корея или колко е зле у нас? И за двете неща си в грешка...болен ти е колонизирал мозъчето напълно...МАРШ ПОД МАСАТА, П.Е.С!
4
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 3 НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Кой те спира? Събирай куфара и отивай да живееш свободно в Северна Корея :). Всеки ден ще пишеш коментари под статиите и никой няма да те разстреля
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми то си е живо национално предателство да кръшнеш на сестрата на ким чен ир.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първия севернокорейския лидер уби втория. He гoвoри добрo за Северна Корея. B Северна Корея пoд ceкрeт имa cкритo напрежение "демoкрaтизация" .БOMБA cъс закъснител.
1
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари,Партията пипа здраво!Всички чичовци,шуреи,баджанаци рано или късно минават под ножа,в момента в който станат заплаха за Вожда!Класика за тоталитарните общества.