Ходорковски поискал помилването по семейни причини

Бившият руски олигарх бе доведен с частен самолет в Берлин
20 дек 2013 21:12,
8
Ходорковски поискал помилването по семейни причини
Ханс Дитрих Геншер посрещна Ходорковски в Берлин. Снимка: Reuters

Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски, който по-рано днес пристигна в Берлин, след като беше помилван от руския президент Владимир Путин, заяви, че не се признава за виновен по обвиненията, заради които излежаваше над 10-годишна присъда, съобщи ИТАР-ТАСС.

Още по темата
В изявление на Ходорковски, разпространено от неговия говорител Куле Писпанен, бившият олигарх казва, че е поискал да бъде помилван от Путин заради семейни проблеми и допълва, че се радва, че президентът е отговорил положително на молбата му.

Молбата за помилване Ходорковски е подал още на 12 ноември, допълва агенцията.

Ходорковски пристигна на летище Шонефелд в Берлин с частен самолет на германския бизнесмен Улрих Бетерман, който той му предоставил след молба от бившия германски министър на външните работи Ханс Дитрих Геншер.

Към Берлин от Ню Йорк вече лети синът на Ходорковски - Павел, за да се срещне с баща си.

Същевременно германската канцлерка Ангела Меркел приветства помилването на Ходорковски и припомни, че бившият германски външен министър Геншер интензивно се е занимавал зад  кулисите с въпроса за освобождаването на бившия олигарх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sigurno ste praznuvat Koleda zaedno :-)
5
2
 
5
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Най-голямата манипулация в съвременната световна политика е, че иманякаква идеологическа борба между Запада и Русия.Такава борба няма.Има капиталистически играчи,които се борят със зъби и нокти за сфери на влияние.В тази борба са включени медиите, които трябва да настроят общественото мнение срещу единия или другия,използвайки клишето за ценностно-идеологическия враг и изпразнени от смисъл морални императиви за неговата оценка.Нашите медии са просто в услуга на единия играч.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво е интересното от пасаж в ком. 4?Талибаните на "демократичната идея" ни проглушават главите с това как в "нормалните" държави нямало връзка между политици и бизнес и как в истинския капитализъм моралната оценка на произхода на богатството стои на първо място.Тук обаче виждаме как бизнесмен "услужва" на политик и също така виждаме как държавници и бизнес от една "нормална" държава приемат с топли обятия и дават положителна морална оценка на олигарх-срещу кого се борят тогава нашите демократ
3
2
 
3
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Обърнете внимание на следния пасаж:"Ходорковски пристигна на летище Шонефелд в Берлин с частен самолет на германския бизнесмен Улрих Бетерман, който той му предоставил след молба от бившия германски министър на външните работи Ханс Дитрих Геншер."
2
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Корочье , жидь .
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мда, вижте им нослетата и ушичките!Какво общо може да има един демократичен министър на външните работи с един международен крадец?А, да, борбата срещу тероризма!