Бил де Блазио се заклева като кмет пред Бил Клинтън

Демократът ще поеме официално функциите си в Ню Йорк на 1 януари
1
Бил де Блазио се заклева като кмет пред Бил Клинтън
Бил де Блазио. Снимка: архив, Ройтерс

Новият кмет на Ню Йорк Бил де Блазио ще положи клетва за встъпването си в длъжност пред бившия американски президент Бил Клинтън, съобщи Асошиейтед прес.

Демократът Де Блазио ще поеме официално функциите си като 109-ти кмет на най-големия град в САЩ на 1 януари 2014 г., на церемония на стъпалата пред сградата на кметството.

От екипа му днес съобщиха, че клетвата ще бъде приета от бившия президент Бил Клинтън. По време на управлението на Клинтън Де Блазио е работил като регионален директор за Ню Йорк и Ню Джърси в министерството на жилищното строителство и градоустройството.

Новият кмет ще положи клетвата над Библия, която някога е принадлежала на друг американски президент - Франклин Делано Рузвелт.

На церемонията в сряда ще присъства и бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, чиято успешна кампания за Сената през 2000 г. ръководил Де Блазио.

Де Блазио поема кметския пост от Майкъл Блумбърг, управлявал "Голямата ябълка" три мандата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Това,че обявявате за новина,че Натаняху бил "два часа на преглед за синусите",какво целите с тази Голяма световна новина (Въпросителна) Не сте ли Тарикати и вие от Днес бг.Ако "Big брадар"(САЩ) смята да лови дългоухи маймуни по този начин -не са познали.Макаците са и в САЩ и Днес.бг