Бляскаво шоу за посрещането на Новата година подготвят в Сидни

Похарчили са 6,8 милиона за пиротехнически материали
31 дек 2013 14:51,
6
Бляскаво шоу за посрещането на Новата година подготвят в Сидни

Зрелищни пиротехнически ефекти и феерия от светлини ще озарят небето в редица градове по земното кълбо в навечерието на новата година.

Жителите на островните държави, намиращи се  в Тихия океан първи се разделят със старата година. След тях празнични тостове вдигат в Нова Зеландия и Австралия.

Два пъти по-пищно светлинно шоу подготвят в Сидни. Месните власти са заделили 6,8 милиона долара за пиротехнически материали. Австралийската феерия привлича вниманието на милиони души и се смята за една от най-красивите в новогодишната нощ.

Япония и Китай са следващите в списъка, които вдигат наздравици.

Дубай ще се опита да счупи световния рекорд за най-грандиозно пиротехническо шоу. 6- минутна специално подготвена програма с 450 000 разноцветни фойерверки, изстреляни на фона на подходяща музика, ще покрият периметър от 99 километра.

Най-високата кула в света „Бурж Халифа“ и „Палмата“ на Дубай, както винаги ще бъдат център на пищните празненства.

Няколко часа по-късно часовникът ще отбележи началото на Новата година и в Европа. Нашата страна също се присъединява към всеобщите тържества. Хиляди жители и гости на водещи европейски столици като Берлин, Париж и Лондон също ще вдигнат празнични тостове и ще се любуват на красиво светлинно шоу.

Малко по-късно и небето над известния плаж Копакабана в Рио де Жанейро ще бъде окъпано от пищни фойерверки. Отвъд океана хиляди хора ще се съберат на „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк, за да се насладят на традиционното спускане на кристалната топка и да започнат обратното броене.

Последни посрещат новата година в американска Самоа в южния Тих океан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
7
 
! Отговори
Дубай преди 10 години
Имат и ще ги дадат и за двете, а ти си стой в панела в Люлин и държавицата където останаха само *** и ***, аз вдигнах куфарите от преди 3 години и не грам не съжелявам !
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес 6,8 милиона за пиротехнически материали, утре толкова за гасене на пожари. В природата вакуум няма.