Поправят покрива на църквата "Рождество Христово" във Витлеем

Реставрацията е отлагана с години
1 яну 2014 18:01, Екип на Bulgaria On Air
1
Поправят покрива на църквата "Рождество Христово" във Витлеем
Снимка: Bulgaria On Air

Италиански майстори започнаха спешен ремонт на покрива на църквата "Рождество Христово" във Витлеем, за която се смята, че е построена през четвърти век на мястото, където е роден Исус.

Още през 2009 е издадени указ за ремонт на сградата от президента на Палестинската автономия Махмуд Абас. Липсата на средствата обаче е основната причина за многократното отлагане на реставрацията.

През 2012 църквата е обявена за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

От нужните 25 милиона долара за ремонт палестинците са осигурили над 3.

"Течове, земетресения и инциденти, случили се през вековете във Витлеем, са се отразили изключително лошо на цялостната структура и най-вече на покрива на църквата”, заяви Зиад Бандак, ръководител на палестинската комисия за надзор на реконструкцията.

Най-неотложният проблем за решаване е спирането на течовете, след което може да се мисли за реставрация на фреските и мозайките, смята ръководителят на ремонта Марчело Пиаченти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Евреите са много самобитно племе, трудно пресмятащо, могат само да броят до безкрайно много. Разбра се че Витлеем е бил Пловдив, отначало се преборваха като го премълчаваха, а сега пак на своето си? Дайте да ги избием!