Колко струва студът на САЩ?

Строителният и автомобилният сектор сериозно засегнати от лошото време
9 яну 2014 17:21, Елена Кирилова
25
Колко струва студът на САЩ?
Снимка: архив Ройтерс

Арктическият студ, който скова САЩ, до момента струва на страната 5 млрд. долара, сочат данни на компанията Planalytics, специализирана в оценяването на влиянието на климата върху бизнеса.

Лошите метеорологични условия засегнаха повече от 200 млн. души в Америка. Милиони хора не могат да стигнат дo работните си места. Същевременно студът стана причина за блокирането на транспорта в страната. Влаковете и автомобилите не могат да се движат, а хиляди самолетни полети бяха отменени.

На фона на всичко това домакинствата са принудени да плащат повече, за да могат да се отопляват, тъй като температурите в САЩ паднаха до рекордно ниски стойности.

Първите сектори, които видимо търпят загуби заради арктическия студ, са строителният и автомобилният. Американските застрахователи плащат средно по 1,4 млн. долара за покриване на щетите, причинени от лоши метеорологични условия.

Данните на Planalystics сочат, че лошото време няма да забави икономическия растеж на САЩ. След като времето се оправи, а бизнесът заработи на пълни обороти, страната ще успее да компенсира загубите в сферите на търговията, доставките, транспорта и услугите.

Оказва, че дори и в лошото време има компании, които успяват да печелят и то доста добре. От капризите на времето печелят фирмите за доставка на храни и за кабелни услуги, автомобилните сервизи и компаниите, доставящи газ.

Коментарът на председателя на Planalytics по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Ай адор май лайф:) преди 10 години
До злобния коментар 17: мили ми хейтър, the American dream се е сбъднала за много много българи тука и в Канада...ние нямаме комплекси за избиване и няма какво да доказваме на българите в БГ, защото сме свободни хора е свободния свят...Съжалявам, че не мога са помогна на България по начина по който би трябвало...но първа грижа са моите деца и моето семейство( всяка година дарявам около 150 долара за дома за деца Детелина-Плевен)Повярвай ми: много сме щастливи и благодаря на Бога, че съм в US:
19
3
 
3
 
! Отговори
До "Не съм Роб преди 10 години
Тъй, тъй.... Добре ги редиш.От 20 мнения тук, 18 са на такива които се радват на чуждото нещастие. Отвори мненията под подобна статия в нормална държава и може и да разбереш разликата.А моя стандарт не го мисли. Той си беше добър и в БГ, добър си е и сега. И не се мери само с това колко изкарваш, а и с манталитета на тези около тебе.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички се връщаме в калта, така че спрете с това големеене.Никой не е по-голям от другия.БОГ Е НАД ВСИЧКИ и който сее омраза и подигравки ще ИЗПИТА СЪЩОТО ВЪРХУ СОБСТВЕНИТЕ СИ РАМЕНЕ.Така че, успокойте духа и се покайвайте - там е истината.
17
6
 
29
 
! Отговори
господ преди 10 години
Когато господ реши да накаже американците, той им изпраща наводнения, урагани, студ. А когато господ реши да накаже другите народи, им изпраща американци.
16
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 10 години
Някой да намира нещо общо между пожарите до Москва и студа в САЩ ?
15
8
 
1
 
! Отговори
kaspar_garov преди 10 години
До Не съм Роб на МошеRazbiram te pich , no loshoto e che Bylgaria triabva da plati za studa deto go brahme po Amerikata
14
12
 
23
 
! Отговори
Не съм Роб на Моше преди 10 години
Както винаги съм казвал емигрантите от Америка са най-злобните, бачкат като роби за банкерите, американската мечта така и не се сбъдва, трудно е да се пробереш в родината а и не ти стиска. А най-лошото е че се радват когато четат лоши новини за България(това им дава фалшиво успокоение). Безнадеждно било за винаги, аве, който работи и има акъл има много по добър стандарт от теб при *** в гетото
13
8
 
18
 
! Отговори
Revolver преди 10 години
Робите не могат да стигнат до работните си места, ужас. Не могат да сипват бензин и да харчат парите си.... Ужас, не знам тези монополисти как ще оцелеят
12
11
 
16
 
! Отговори
До всички хейтъри преди 10 години
Да, ама там рано или късно ще се стопли.А при вас ще си е все толкова безнадеждно завинаги.
11
6
 
13
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Хейтърчета,ако тук ни се стовари такова чудо не знсм как ще се оправитеБлагодарете се на бог че сте се родили тук,въпррки,че май не задлужавате тсьи прекраснс страна
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HAARP,HAARP,HAARP,ЛЕДЕНА ЕПОХА ПО АМЕРИКАНСКИ,ФИЛМИТЕ ИМ ГО ПОДСКАЗВАХА НО ТЕ БЯХА ЗАСЛЕПЕНИ ВЪВ МАСОНСКАТА СИ ***,ЕДНО ВРЕМЕ СЕ ЧУДИХА КАК ДА ЗАСЕЛЯТ ТАЗИ ПЛОЩ СЕГА ГИ ИЗТРЕБВАТ,СЛЕД ЛЕДЕНА ЕПОХА ЩЕ ИМА И УРАГАНИИИ,ПАК ЩЕ КРЪЩАВАТ
9
9
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Бог забавя но не забравя.Още неща ще има да им се случват.Календара на Маите не вещае край а катаклизми може би.
8
9
 
17
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Пак коментирате богатите хехехехехеех гледайте себе си какви сте окъсани голтаци.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Догодина в Европа и България
6
0
 
17
 
! Отговори
до преводача преди 10 години
Billion означава милиард, а не милион.
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HAARP-ИЗТРЕБВАТ ГИ КАТО МУХИ,ПЛАСТМАСОВИТЕ КОВЧЕЗИ ЧАКАТ ДА БЪДАТ НАПЪЛНЕНИ,ЩЕ РЕВЕТЕ И ЩЕ ЦЕЛУВАТЕ КРАКАТА НА ПУТИН ,ЩЕ МУ СЕ МОЛИТЕ КАТО НА БОГ
4
4
 
43
 
! Отговори
gio преди 10 години
боли ме, да студуват. Ние като студваме всяка зима да не би на някои даму пука. За капак на всичко организации от цял свят ореваха света ка на бежанеца му било студено, а българина кучета го яли.Затова да си гледаме нас, а после останалите, а за тия хич не ми дреме. Евентуално като решим нашите си проблеми може и да обърнем внимание на другите.
3
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако ще и да фалират и хич лято да не видят ми е все тая
2
3
 
30
 
! Отговори
MOTORHEAD преди 10 години
Да струва, колко да струва - два часа работа на печатницата.
1
5
 
21
 
! Отговори
kaspar_garov преди 10 години
Kolkoto i da struva sveta plashta...