Европа неспокойна от нарастващия антисемитизъм

Множат се съобщенията в социалните мрежи, пропити с ненавист
24 яну 2014 08:04, Александър Попов
101
Европа неспокойна от нарастващия антисемитизъм
Снимка: Reuters

Съветът на Европа изрази безпокойство относно възхода на антисемитизма на Стария континент. Според Съвета тази ненавист към евреите намира израз под все по-модерни форми, 70 години след Холокоста, предаде Франс прес.

"Дълбоко вкоренена враждебност продължава да застрашава сигурността и човешкото достойнство на евреите в цяла Европа", предупреди в блога си Нилс Муижниекс, комисар по човешките права на европейската организация.

Според допитване, направено в осем европейски страни през 2012 г., 76 процента от евреите смятат, че антисемитизмът се е влошил в тяхната страна през последните пет години.

"Днес модерните форми на антисемитизма са многобройни", допълни комисарят, посочвайки като пример множащите се съобщения, пропити с ненавист, в социалните мрежи.

Предупреждението беше отправено в навечерието на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, който тази година се отбелязва на 27 януари, пише БТА.

Муижниекс призовава страните от Европа да се борят с феномена на зачестилите антисемитски послания в интернет, като събират системно данните за тези инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: антисемитизъмЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
90, те наистина създават холокоста като тяхно жертвоприношение пред дявола яхве. Жертвали са малко свои, - дали са най малко жертви през войната. Въобще лъжата им е постоянно върху свинските муцуни, измислили и "антисемитизъм", за да стоят зад чужд гръб. Те не са семити а хазари, и нямат нищо общо с палестинските "евреи". .Такива никога не е имало, там винаги са си живели диваци, не е имало изсраел, изход от Египет, Моше, Давид.... Библията са я откраднали навярно от траките и пренаписали.
72
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 10 години
- Евреи и комунисти две крачки пред строя! Нито един?! Взвооод, огън наред!
71
0
 
9
 
! Отговори
90 преди 10 години
По любопитно е защо са решили да го нарекат "холокост" което значи "пренасяне на жертва чрез изгаряне". В името на кой и какво е пренасяна тая жертва? Термина "холокост" не е измислен от германците, а е наложен от ционисти, с което нагло си признават за това, че те са оркестрирали събитията така, че евреите да изпадна в немилост и бъдат преследвани, за да може ционистите да си направят уютно гнезденце за извършване на престъпления срещу човечеството.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе не си прав, "холокост" е имало, макар и бройката да е завишена с около 50%, едно поне 4 милиона евреи са измрели из концлагерите, въпреки усилията полагани от германия да ги обезпаразитява. Повечето са измрели от тиф, който е върлувал из цяло европа, особено в гъстонаселени места като лагерите, за тва са им горили труповете, за да не заразят останалите. А с циклона са трепали най вече бълхите в дрехите им. Болести и глад - от тия неща са умирали и германците, камо ли пленниците.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ААА пак избрания божи народ ,дето убиха бога.не е имало Холокост -пълна измислица от американски ЮДИ.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Големия проблем на евреите е че продължават да позволяват на ционистите да се крият зад техните страдания и да се оправдават с холокоста, в който самите ционисти не са страдали, и в чието организиране имат доста сериозно участие. Но в това отношение не са по виновни от нас или който и да е друг народ който толерира да бъде манипулиран от *** на обществото, който "управлява"...
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който каквото си надроби това ще сърба, не може да обикалят и да разправят навсякъде че са избраните хора на господ и всички други са *** и после да не ги мразят навсякъде. А да не говорим, че евреите отнасят и омразата по адрес на ционистите заради престъпленията им срещу човечеството.
66
2
 
8
 
! Отговори
NWR преди 10 години
Европейската Комисия"забравя"християнските празници на официален календар-European Dignity Watch-European Commission"forgot" Christian feasts in an official European Diary-europeandignitywatch.org/pl/codzienny/detail/article/european-commission-forgot-christian-feasts-in-an-official-european-diary.html ,подготовка за новата световна религия,която ще отрече Исус като Господ и Спасител.
65
2
 
5
 
! Отговори
Исус е Господ преди 10 години
Министър Стивън Харпер в Кнесет"Антиционизмът е новото лице на антисемитизмът"-Haaretz,Harper tells Knesset:Anti-Zionism is the new face of anti-Semitiism"; Още не сме във фаза открита атака на НовияЗавет и християнството като"причина"за анти-равински юдаизъм,хулещ Господ Исус и холокоста,семето е посято."Шест милиона разпънати на кръст"sixmillioncrucifixions/The_Holocaust.html
64
2
 
6
 
! Отговори
kiril преди 10 години
До КИННай-вероятно вярваш, че и динозаврите са били антисемити и затова Бог ги е изтрепал като им е пратил метеорити.
63
1
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Антисемитизмът е напълно естествен процес при хората при който вредните, крадливи, измамни и нечисти единици биват подложени на интензивен натиск от по-порядъчните честни и стойностни! Може да се разглежда като човешко проявление на закона за естественият подбор. Проблемът е че Европа е твърде *** и невежа и затова е против това!Разликата между САЩ и ЕС е че САЩ използват плаката на демокрацията за да прикрият мръсотията и тоталитаризма си а ЕС мисли че демокрацията е правилният път!Жалък е ЕС!
62
1
 
7
 
! Отговори
NWO преди 10 години
Подготовка за отнемане свободата на словото в Европа и повече.Закони за "нетолерантност"което да предпази"Израел"т.е.ционизма от критика за военопрестъпленията им и предотврати милиони СЕМИТИ ПАЛЕСТИНЦИ от завръщане в откраднатите им земи.както и подкрепа за войните им за Велик"Израел".LifeSiteNews"Former heads of state call on EU to set up state surveillance of"intolerant"citizens.
61
1
 
2
 
! Отговори
Откровение 13 преди 10 години
А има ли"дълбоко вкоренена враждебност застрашаваща сигурността и човешкото достойнство"на християните в цяла Европа?Голямото вероотсъпничество започва.Папа Франсис ще решава дали папа ПийХll ще бъде канонизиран базирано на отваряне архивите на холокоста,а не на проповядване на християнството. JP'Jewish groups praise pope Francis on opening the Holocaust archives'.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И няма ли причини за това ?! Антисемизмът в ново време всъщност тръгна от Америка. И има защо.
59
0
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 10 години
нещо не ме разбра, ми се струва
58
7
 
1
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 67Kaji mi edno neshto za koeto sa vinovni evreite?
57
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всичко са ви виновни евреите, седнете си малко на мързеливите *** и може и да се оправят нещата!
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хазарите си имат държава -хАзарбайджан ,затова те нямат никакво да претендират да обитават светите земи с измислената си (държава) израел , дълг е на нас християните да изхвърлим хазарската ционистка пасмина от светите земи и Божи гроб в Ерусалим
55
1
 
3
 
! Отговори
езичник преди 10 години
до 62хазарският хаганат се разпада след страховита война. отколешни врагове се обединяват само за да го унищожат. хич не е било без война.
54
1
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 10 години
След кръщенето си през 320г. от н.е., Римският император Константин забранява на юдеите насила да обрязват робите си, да държат роби-християни, и да се проповядва срещу смесените бракове. А ти къде си учил?