Сблъсъците в Украйна отнеха още един живот

Починал е опозиционният активист Роман Сеник
Обновена: 25 яну 2014 22:03 | 25 яну 2014 17:21, Елена Кирилова
131
Сблъсъците в Украйна отнеха още един живот
Киев. Снимка: архив Ройтерс

 Още една жертва са взели сблъсъците в Киев. Издъхнал е опозиционният активист Роман Сеник, който беше ранен преди няколко дни.

Мъжът беше настанен в болница след като бе прострелян при сблъсъци със спецчастите по-рано тази седмица. В продължение на няколко дни медицински екип се бори за живота му, но не успя да го спаси.

Официалните данни сочат, че това е шестата жертва на сблъсъците в Киев. Според протестиращите броят на изчезналите безследно активисти продължава да расте. Гражданите коментират, че спецчастите „Беркут“ имат практика да отвличат и елиминират неудобни лица.

Междувременно нараства напрежението и в други украински градове. Протестната вълна успя да се пренесе и във вътрешността на страната. Освен в Киев демонстрации има и в още седем области, където представителите на опозиционните движения са успели да окупират административните сгради на властта.

Демонстрантите държат двама служители от силите за сигурност като заложници, посочват от Министерството на вътрешните работи в Украйна. Апелът на властите е да освободят служителите на реда, за да може те да бъдат прегледани от лекар, ако е необходимо, а след това да се върнат при своите семейства.

В същото време лидерите на украинската опозиция Арсений Яценюк, Виталий Кличко и Олег Тягнибок обявиха, че ще направят тази вечер изявление за резултатите от днешната си среща с президента Виктор Янукович от
трибуната на площад "Независимост" в центъра на столицата Киев, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на партията на Яценюк "Баткившчина".

Тримата ще започнат да говорят в 22.30 ч. (и българско време), пише БТА. По време на срещата Янукович предложи на Яценюк да стане премиер, а на Кличко - вицепремиер.

На среща тази вечер с депутатите от своята Партия на регионите украинският президент подчерта, че е важно да бъде намерен мирен изход от ситуацията в страната, предаде ИТАР-ТАСС,като се позова на пресслужбата на държавния глава. На разговора са присъствали и представители на Кабинета на министрите.

Подробности от случващото се в Украйна вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Да дойдат в България да видят ,каква свобода ги чака,каква демокрация ще им сервират от Брюксел.Пък после да се върнат и да горят гуми на площада.Хубава държава е Украйна,красива,като нашата каквато беше.
75
0
 
3
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Цялaтa търговия с енергоносители в светa се осъществявa в долaровa еквивaлентност!"Само дето РФ продава на Китай за юани, а на ЕС за евро... "И изведнъж 'цялата търговия с долари' се сви с някакви си 40%...
74
6
 
8
 
! Отговори
Рошко преди 10 години
Бе жената на тоя КлЕчко, не е ли хамериканка?Пък и тоя Джон Макейн сенатора, къв го държеше там?Ама просто си питам де, отговор не искам.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко живота отнеха концентрационните лагери на ЦРУ в България?
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 96здсрасти Андрешко,отново съм аз.За текущата финансова година политиците се съгласиха разходите за отбрана да бъдат в размер на 573 млрд. долара. 85,2 млрд. долара от тях ще бъдат предназначени за войната в Афганистан с близо 2 млрд. долара по-малко спрямо фискалната 2013 г. Законопроектът предвижда съкращаване на средствата за покупка и разработка на нови оръжейни системи и отбранителни технологии.Правителството на САЩ ще разполага с 1 трлн. долара до 30 септември
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СмяхАко цената на петрола скочи на 250$ за барел Америка ще заприлича на Сирия !!!!!! ------------------ САЩ са едни от последните, които ще заприличат на Сирия. По-вероятно е доста други, дето си мислят, че ще изнудват цивилизования свят, да заприличат на Сирия.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ къде го прочете бе хитрец? На 14.01 обама подписа бюджета и разпространиха основните детайли :D:D:D:D:D
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективенХипитезите, са напълно реални. Вземи да четеш Икономист и уолстрийт джърнъл
68
6
 
4
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Тaкa, a бaрел от 80$ и Русия ще зaприличa нa Руaндa и двете сa с Р нaли? Тия хипотези и откровени глупости зa Щaтите и 250$ зa бaрел и кaкво щяло дa се случи тогaвa си ги рaзисквaйте в кръчмaтa нa село!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
16 трилиона БВП не означава че това са парите който разпределя правителството на САЩ. Бюджетът на САЩ за тази година е 1,012 трилион долара като 520 милиарда са бюджета на пентагона,а това е 51.3% от бюджета. За всички останали разходи правителството има 493 милиарда.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
UKRAYNA jitnicata na Evropa
65
1
 
6
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До обективенКакво значи БВП ???? БВП създаден от банки и спекулации е далеч от реалната икономика !!!!!Ако цената на петрола скочи на 250$ за барел Америка ще заприлича на Сирия !!!!!!
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективенПич а ти наясно ли си, на 7.02.2014г. САЩ отново ще достигнат тавана на дългът си и се налага или да вдигнат тавана или да го премахнат и двете ще доведат до инфлация на долара? Китай не може да стане световен лидер без Русия, САЩ не може да отцелее срещу Китай и Русия а Русия не може да отцелее срещу Китай без САЩ. ЕС е недоносчето на САЩ и те работи по унищожението му. Сега ми кажи кой ще тръгне 1ви?
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 83Между Русия и Украйна има митническо споразумение,ако Украйна отвори пазара си за стоки от ЕС, това означава русия да се наводни с европейска стока през Украйна. Няма забрана Украйна избира в коя орбита да е или търгува с Русия като пълноправен партньор или търгува с ЕС и влизат митнически такси за стоките на Украйна към Русия.
62
3
 
4
 
! Отговори
обективен преди 10 години
до 80 пич нищо не пaнимaеш! СAЩ имa 16 трилионa БВП, и още нещо Aмерикa не е точно темaтa нa рaзговорa! Зa финaл, ти Русия и Китaй вече зa едно гaсудaрство ли ги броиш вече, ще ти кaжa нещо Китaй е глобaлен врaг нa Рaшa, дaже по- голям от СAЩ...
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен (46)Щеше да си напълно прав, ако не беше пропуснал факта, че не президентът на Украйна отказа да подпише присъединяването към ЕС ами президентът на Русия забрани на президента на Украйна да го стори. Също както пропускаш и факта, че не Кличко изкара на площадите хиляди платени агитатори ами те сами си излязоха и не хиляди а над милион и половина още в първия ден (толкова пари никой няма там да им плати). Но иначе си си прав за удививителната в края на последното си изречение.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективен"Зa дa рaзберете кaкво се случвa:Зa Укрaйнa Русия е все едно зa Бългaрия Турция- вековен поробител!"А не е ли точно обратното? За Русия Украйна е това, което за България е Турция? Украйна заграби Кримския полуостров,който Русия с хиляди убити войници освободи от османските султани преди няколко века. А сега Украйна го владее без никакви заслуги? А за руснаците Киев е това,което за нас са Плиска и Преслав. Незаконно ли държим Плиска и Преслав, като няма българи сега там?
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китай и Русия държат над 4 трилиона долара, познай какво ще се случи,ако в един слънчев ден тези 4 трилиона излязат на борсата... хихихихи... а този ден идва и 2те държави преговарят активно с 3ти страни за прекратяване разплащането в долари и когато този ден дойде отново ще обсъдим ситуацията.
58
6
 
3
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Пaк умешaхте евреите...еййй дa му се не види зa толковa години дезинформaция и пропaгaндa в рускaтa зонa нa здрaчa не можaхте дa измислите нищо смислено!)))Здрaвей Тоше, мaй руския фронт се тресе, с 9 по рихтер)) Знaчи почнaл си дa препоръчвaш нa форумците пропaгaндни брошурки от ру. произход. Товa не помaгa, реaлносттa е другa.
57
1
 
7
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До обективенТвоята любима Америка притежава 2% от световните запаси на нефт а консумира 25% от световния добив !!!! Същото бандито-масонско образование е във основата на всеки военен конфликт през последните 100г, и също така спонсорира и организира всяка революция !!!Истината е че достигнаха пик във откриването на нови залежи на нефт през 1973 и от 1985 са вносител на петрол !!! А техния прогрес се дължи изключително на евтиния петрол който свършва !!!!