Откраднаха мощехранителница с кръвта на папа Йоан Павел II

Крадците проникнали в малка църква близо до Рим
27 яну 2014 16:31, Елка Василева
8
Откраднаха мощехранителница с кръвта на папа Йоан Павел II
Папа Йоан Павел II. Снимка: архив, Reuters

Крадци са влезли през уикенда в малка църква в планините на изток от Рим и са взели мощехранителница с кръвта на покойния папа Йоан Павел Втори, съобщи днес пазителката й Франка Кориери, цитирана от Ройтерс.

По думите й тя видяла вчера сутринта, че единият от прозорците е счупен и се обадила в полицията. Служителите на реда открили, че липсват мощехранителницата и едно разпятие.

Йоан Павел, който почина през 2005 г., обичаше планините в намиращата се на изток от Рим област Абруцо. Понякога той се измъкваше тайно от Ватикана за разходки или да кара ски и да се моли в тамошната църквичка, отбелязва Ройтерс.

През 2011 г. бившият личен секретар на Йоан Павел Втори кардинал Станислав Дживиш предаде на община Абруцо кръв на покойния папа. Тя бе поставена в мощехранителница, направена от злато и стъкло, и се съхраняваше в ниша в малката планинска църква край град Акуила.

Не е ясно дали крадците смятат да искат откуп, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 10 години
гадост , и как са му я събирали -както правим ние на 25 декември !? Г. Димитров поне на цяло ни го показваха
7
3
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Това е гнусотия -да съхраняваш кръв от умрял човек, па бил той и папа. И нищо християнско няма в тази работа, в библията никъде не пише да се правят такива глупости.
6
0
 
2
 
! Отговори
вярата преди 10 години
Католици се обявяват против оскверняване на християнски храм с нехристиянски литургии. You tube- Liturgia de Conmemoracion de la Kristallnacht 2013. youtube/watch?v=UbQw9SUuJIg .Християнският храм е място за прославяне името на Господ Исус Христос.
5
1
 
8
 
! Отговори
архивите преди 10 години
Папа Франсис ще определи дали Папа Пий Х11 ще се обяви за светец базирано на отваряне на архивите на холокоста.Jerusalem Post-Report:Pope Francis to examine Pius'' wartime conduct before deciding on sainthood. Това е безпрецедентен случай в християнството,папата ще определя светостта не според заслугите за проповядване на Исус като Господ,но според искания на религия,която отрича Исус.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще да е Блейд...
3
4
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До Брад ПитNapravo me e strah da si predstavia kakvo stava v glavata ti...
2
4
 
1
 
! Отговори
символика преди 10 години
Странен,зловещ случай потресе много хора вчера.Символиката е очевАдна.RT'Ill omen?Pope's doves of peace for Ukraine attacked by angry birds".Tова определено е повече от Украйна.Бялата гугутка е описана в Новия Завет.Нима хората не разбират?
1
9
 
4
 
! Отговори
Брад Пит преди 10 години
Ха на кой му е притрябвала кръвта на един масон, назначен за папа от тогавашния първи в ЦРУ?