Арбузов сяда временно на премиерския стол в Украйна

Той ще заеме мястото на подалия оставка Микола Азаров
29 яну 2014 20:22, Елена Кирилова
14
Арбузов сяда временно на премиерския стол в Украйна
Сергей Арбузов. Снимка: архив Ройтерс

Сергей Арбузов поема поста на подалия оставка министър-председател на Украйна Микола Азаров. Говорителят на президента Виктор Янукович заяви, че новият кабинет на страната ще бъде съставен от технократи и ще бъде неутрален.

Междувременно бившият украински президент Леонид Кравчук коментира пред парламента, че Украйна се намира на ръба на гражданската война.

Опозицията и управляващите продължават диалога за излизане от кризата, заяви Арбузов. Временният премиер увери, че кабинетът в оставка е готов да осигури всичко необходимо за стабилизирането на страната.

Той подчерта, че компромисът е възможен единствено, когато има взаимно уважение. Арбузов е категоричен, че пътят напред не минава през агресията и поставянето на ултиматуми.

Лидерът на партията “Баткившчина” Арсений Яценюк пък разкри, че новата редакция на украинската конституция може да бъде готова до месец март.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Брюксел не бива да се меси в кризата в Украйна. Според него колкото повече са посредниците, толкова повече проблеми ще възникнат.

Русия пък беше критикувана за натиска си върху Киев, а коментатът дойде от генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Подробности за случващото се в Украйна вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ес преди 10 години
От лошият изход в Украйна няма да спечели никой!
8
1
 
3
 
! Отговори
Метафора преди 10 години
В Украйна има изключително мноо евреи,особено в Западната част! Да,вярно,доста от тях имигрират в Израел след 50-те години още,но все още Украйна се "радва" на евреите! Доказателство за това са тези протести и бунтове! Няма начин евреите да нямат пръст! И от страна на Русия и от страна на САЩ има еврейски натиск! В Русия и САЩ всички олигарси и магнати са ЕВРЕИ,доказателство Абрамович,Чорни и т.н.
7
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 10 години
До аз112"Два и половина милиарда за Украйна са нищо"Прав си пич,два и половина милиарда украински гривни,са едно голямо нищо,хаха
6
3
 
1
 
! Отговори
аз112 преди 10 години
Два и половина милиарда за Украйна са нищо
5
3
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Днес е имало престрелка между две фракции на "проевропейските протестиращи".Много ми е чудно защо ***.бг мълчи като пръднал заек в люцерна...
4
3
 
6
 
! Отговори
само че днес преди 10 години
Путин е обсъдил че новото правителство трябва да внесе два милиарда и половина дълг за неплатени разходи от газ, така че ако не се замислят ще се топлят с гумите от площада..
3
2
 
1
 
! Отговори
samuil преди 10 години
pak balgarin-DRUGARIA DINEV.
2
2
 
3
 
! Отговори
ббб преди 10 години
topwar.ru/38946-pravo-na-berkut-protiv-prava-na-desyat-ukrain.htmlТова ли са мирните демостранти. А полицията стои и търпи атаки
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има много почтен,благ и некорумпиран вид.Вервайте!