Пиян украинец опита да отвлече самолет на турските авиолинии

Заплашил с бомба, ако самолетът не се насочи към Сочи
Обновена: 7 фев 2014 20:36 | 7 фев 2014 20:10, Камелия Цветанова
30
Пиян украинец опита да отвлече самолет на турските авиолинии
Снимка: Булфото, архив

Самолет на турската авиокомпания Пегасус, излетял от Харков /Украйна/, е бил принуден от турските военновъздушни сили да се приземи тази вечер в Истанбул след опит за отвличане от страна на украински пътник, предаде АФП, като се позовава на турските медии.

Според непотвърдени информации от турските медии украинският пътник е заплашил да взриви бомба, ако самолетът със 110 пътници на борда не се насочи към руския град Сочи, където тази вечер се откриват Зимните олимпийски игри.

Пътникът се е опитал да разбие вратата, отделяща пилотската кабина от останалата част на самолета, според информации в медиите.

След сигнал за тревога, даден от пилота, турските военновъздушни сили са наредили спешно излитане на изтребител Ф-16 , който е ескортирал самолета на компания Пегасус до Истанбул.

Самолетът се е приземил тази вечер на летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на Истанбул и е бил обкръжен от сили на реда.

Екипи на полицията за борба с тероризма проверяват самолета и извършват проверка на пътниците.
Смята се, че пътникът, отправил заплахата за бомба, е консумирал алкохол. Екипажът успял да го успокои и убеди да позволи самолетът - Боинг 737-800, да се приземи в Истанбул в 18:02 местно (и българско) време, съобщава агенция Доган, цитирана от Ройтерс.

Турското министерство на транспорта потвърди в съобщение информацията за инцидента. Самолетът е приземен безопасно на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен" и полицейски екипи извършват проверка, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
1
 
! Отговори
от 3 до 5 преди 10 години
Хаха. Много си забавен. Такова ярко изразено чувство за хумор. С интелект, нетипичен за туркофил бих казал.
4
4
 
23
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Гледам ФАКИНещо си много натопурчен. Лош ден? Или жената ти кръшка с някоя ***? Както и да е. Понякога стават и такива дребни недоразумения - удряш по 100-200 грама за отскок, пикаеш на грешна врата, гепват те ибрикчиите полицаи и с трезви мозъци ти обясняват сладко и спокойно, че не е хубаво да вършиш такива дивотии. Ако си извадил късмет, може и да ти покажат турското гостоприемство и да им погостуваш няколко години на безплатна квартира и храна.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за миг си помислих за волен и летищата
2
26
 
3
 
! Отговори
Гледам ФАКИ преди 10 години
Мохамед е казал : "Не на алкохола"За турските *** всеки изпил 100-200 грама е "ПИЯН".Просто е имал смелост човека и е глътнал малко за отскок.Ама дай му на ибрика да плюе.Вие, ***, нали сте трезви мозъци и знаете как заради вашето въздаржание и фанатизъм ще отидете при Аллах в рая с 40-те девственници.Това е факт, които не бих отрекъл. ДОКАЗАНО Е.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли ми прилича на нагласена работа?