Брюксел към Москва: Стига сме мислили за сфери на влияние

"Асоциирането на Украйна с ЕС може да донесе полза и на Русия"
Обновена: 18 фев 2014 09:03 | 18 фев 2014 09:03, Елка Василева
51
Брюксел към Москва: Стига сме мислили за сфери на влияние
Катрин Ащън. Снимка: архив, Reuters

Програмата на Европейския съюз "Източно партньорство" няма да навреди на руско-украинските търговски връзки, а руският бизнес може да спечели, ако украинските предприятия получат пряк достъп до вътрешния пазар на ЕС, пише върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Катрин Ащън в статия, публикувана в руския вестник "Комерсант", предаде ИТАР-ТАСС.

"Независимите изследвания потвърждават, че споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС, включващо създаването на всеобхватна зона за свободна търговия, няма да окаже негативно въздействие на търговията между Русия и Украйна", уверява Ащън.

Шефката на европейската дипломация отбелязва, че руският бизнес може да спечели от по-стабилната институционална структура в съседните страни и от по-динамичната икономика и засиленото търсене, до които ще доведе тя. Принадлежащите на руснаци
компании в Украйна също ще спечелят от прекия достъп до вътрешния пазар на ЕС, посочва тя.

"Стига сме мислили за сфери на влияние. Дойде време да се действа отговорно, със съсредоточаване върху поддържането на усилията на Украйна за намиране на изход от политическата криза", призовава Ащън.

Шефката на европейската дипломация уверява, че ЕС разбира желанието на Русия да разшири вдъхновения от нея Митнически съюз. Страните, които влизат в този съюз, също ще спечелят от установяването на по-тесни връзки с ЕС, подчертава тя.

Ащън съзира огромен потенциал в партньорството между Европейския съюз и Руската федерация, като обръща внимание, че двустранната търговия възлиза на 1 милиарда евро на ден.

"Няма никакви причини ЕС и Русия да не са най-близки партньори, като преминат от едно партньорство по необходимост към по-амбициозно и всестранно партньорство по предпочитание", подчертава тя, като отбелязва, че и Брюксел, и Москва споделят концепцията за създаване на единно икономическо пространство от Атлантическия до Тихия океан, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах каква Цуцка !!!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КрисИ не само това, Сащ искат да си прокарват и Гмо-тата и цялата им непрокопсана монополска система, а за нас лично най-неприятен е съюзът на Сащ с Турция, защото между тях вероятно има взаимни договорки, тъй като на Сащ не им дреме за нас, след като имат Турция, но вероятно турците ни договарят с тях, типично по турски, поне досега със сигурност е имало такива договорености. Затова и Сащ последно праща и някакви *** да обясняват тук, че бе било имало турско робство, мръсни ***.
45
0
 
4
 
! Отговори
параграф 22 преди 10 години
Ама вие не мислите ***,како,вие направо,без мислене си действате,по програмата за присъединяване на робски територии.На времето,като се бяхте замислили за нашата демокраДикрадция и поставяхте условия за аншлус ,набързо ни пришихте към демокрацията сслед изпълнение на условията за опустошаване на територията,съгласно стандартите ви.Сега си имате контингент от безплатни роби,които,когато ви е изгодно,ползвате,а когато не,гоните.НАДЯВАМ СЕ УКРАИНЦИТЕ ДА НЕ ИЗЛЯЗАТ ТАКИВА ***,КАТО НАС.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха, тая *** верно ли е толкова *** че си мили, че някой може да и се върже???А сигурно за САЩ ще е полезно да си изстрелят целия ядрен арсенал върху собствената територия?
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mного грозни тия брюкселски *** бе .Тая евробабичка е червива от пари , не е личувала за пластична хирургия.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС лидери само приличат на зеленчуци,идеята е да ни се внуши,че представляват форма на живот.Ние ,обаче,много добре знаем ,че са зомбита.
41
3
 
18
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
"Асоциирането на Украйна с ЕС може да донесе полза и на Русия"Полза? Колкото в Босня и Херцеговина донесохте полза. Украинците хванат ли се на хорото, жална им майка.
40
1
 
3
 
! Отговори
1989 преди 10 години
ДЕ-МО-КРА ЦИ Я ! , ДЕ-МО-КРА ЦИ Я ! , ДЕ-МО-КРА ЦИ Я !
39
1
 
10
 
! Отговори
БАРОНЕСАТА преди 10 години
се прави на по-умна от Румяна Желева - Гербаджийския провал. Даже е много по-***. Те това му лошото на ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ - Дават на всякакви странни индивиди да управляват живота ни. БЕЗ ДА СМЕ ГИ ИЗБИРАЛИ
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС-еврейски съюз и го духат на сащ ,както каза г-жа Виктория Ноланд,>прочем тази Катрин Аштън ,защо говори от името на всички в ЕС ,България също е в ЕС,ама аз не помня като гражданин на България и следователно на ЕС да съм упълномощават тая кикимора Аштън да говори и от мое име.
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Стига сме мислили за сфери на влияние. Дойде време да се действа отговорно, със съсредоточаване върху поддържането на усилията на Украйна за намиране на изход от политическата криза", призовава Ащън.Ох,че сме невинни и с чисти помисли и Русия и ЕС -да докопаме ресурсите пък украинците да се оправят после.Русия и ЕС/САЩ са един дол дренки.Искат да изцицат на безценица ресурсите на другите държави.Русия да увеличи богатството на олигарсите и воровете си,ЕС на бизнесмените и корпорациите си.
36
2
 
24
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Акън да не мисли Путин за *** като наш Росен или СерГей ? Путин има акъл и външният министър Лавров е международно признат капацитет ! За сегашният военен министър мога да кажа че от втората световна война по-авторитетна фигура май не е оглавявала армията ! Покажете един министър с изключение на Виктор Орбан в ЕС да има авторитет в страната си като Шайгу или на международната сцена като Лавров ? Май няма
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия тръгва от киевска Рус,в Киев е светинята за всички православни християни -Печорските лаври,като искат запада да си взема западна украйна с католиците,ама искат източна и южна Украйна ,където са заводите ,ресурсите и богатия чернозем ,лошата новина за *** във Вашингтон и Брюксел е,че на изток,юг,Запорожието и в п-в Крим са 85%етнически руснаци и крайно про руски православни украинци ,които казват на запада Сволачи пашли на х*й.Така ,че запада ще почива.
34
1
 
9
 
! Отговори
До Иван преди 10 години
Абсолютно вярно - "Просто каза че ще отпадне безмитния режим за украинските стоки и митата им ще станат равни с тези от ЕС"Путин го обяснява тук youtube/watch?v=yAb7C51yRIQУважават им избора и няма да се дискриминират украинските стоки, напротив - ще продължат да имат най-благоприятни условия, просто ще отпаднат преференциите като със всяка страна от ЕС, защото ако останат това ще е разрушително са руската икономика. Подканва ги да прочетат договора който искат да подпишат..
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТКАКТО ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ДА ПИТАТ НАРОДА НИ НАВРЯХА В НАТО И ПУСНАХА БЕЗПЛАТНИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ ,ЗАБРАВИХМЕ КАКВО Е СИНЬО НЕБЕ С ОНЕЗИ ПУХКАВИ ОБЛАЦИ ПОЗНАТИ НИ ОТ ДЕТСТВОТО НИ ,ЗАЩОТО ОТ ТЕЗИ БАЗИ ВСЕКИДНЕВНО САМОЛЕТИТЕ СЪС СЛЕДИТЕ НИ ТРОВЯТ С КЕМТРЕЙЛЪРС,А ОТКАК НИ НАБУТАХА У ЕС НИ ЗАТРИХА ИНДУСТРИЯТА ,ЗЕМЕДЕЛИЕТО,ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ,ЗАРАДИ НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ЕВРО ДИРЕКТИВИ,ТЕ ТОВА ГИ ЧАКА И ПРАВОСЛАВНИТЕ УКРАИНЦИ ,АКО СЕ ИЗЛЪЖАТ ЗА ДОШЛУК СЪС ЗАПАДА
32
4
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Ахаа,кво стана тя? Плюеха по Путин,а сега ,видиш ли искали да имат търговски взаимноотношения. Явно са отчаяни тия от ЕС,че никой не им ще *** и почнаха да се умилкват на Русия. *аси долните дето са тия европеиски чиновници и т.н.
31
2
 
4
 
! Отговори
Пак до 32 преди 10 години
А не смяташ ли че УКРАИНЦИТЕ ИМАТ ОЩЕ ПО-ЗАКОННИ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА?
30
10
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 10 години
От това излиза че Русия има законни интереси в България ,защото руснаци са купили 360 000 апартамента в България. Русия е държава на живеещите в нея руснаци.Тези които са избрали да живеят в друга страна ще спазват законите и ще се подчиняват на мнозинството в тазип страна.Така както малцинствата в Русия са призовани от Путин да спазват руските закони.
29
4
 
19
 
! Отговори
законни интереси преди 10 години
Естествено, че Русия има законни интереси в Украйна! В Украйна живеят 9 000 000 руснаци. Доколкото ми е известно, в Украйна не живеят нито американци, нито немци!
28
3
 
24
 
! Отговори
Крис преди 10 години
САЩ искат Украйна в НАТО и там да разположат ракетите си срещу Русия!на американците изобщо не им пука за народа те искат послушно правителство.При това положение реакцията на Русия за ставащото в Украйна даже е мека,ЕС е под силен натиск на САЩ който с всякакви методи принуждават някой страни да приемат американски ракети насочени срещу Русия..........