Черната статистика след сблъсъците в Киев

Общинските власти съобщават за 67 загинали протестиращи от вторник досега
20 фев 2014 20:14,
210
Черната статистика след сблъсъците в Киев
Снимка: БТА

Шестдесет и седем протестиращи са убити от вторник досега при насилието в Киев, съобщи Франс прес, позовавайки се на комюникета на киевските общински власти.

В центъра за съдебна медицина са докарани 67 трупа, посочва общинската администрация, уточнявайки, че става въпрос за протестиращи, убити от вторник насам.

По-рано опозицията съобщи за "над 60 жертви" на насилието днес.

Още по темата
 Данните за броя на загиналите остава противоречив. Главният медицински координатор на демонстрантите Олех Мусий заяви за Асошиейтед прес, че най-малко 70 активисти са били убити при сблъсъци с милицията в украинската столица и броят им може да нарасне, а ранените са над 500.

Според АП убитите тази седмица при сблъсъците в Киев са най-малко 99.

Видеозапис на украинската телевизия показа днес шокиращи сцени на протестиращи, покосени от автоматична стрелба, и техни другари, които се спускат да им помогнат. На кадрите се виждат групи протестиращи, които изнасят телата върху пластмасови плоскости или дъски.

Украинското вътрешно министерство съобщи, че 67 военнослужещи от вътрешни войски са били пленени. Не стана ясно
къде са били отведени. Според опозиционен депутат те се намират в окупираното столично кметство.

В киевските болници с огнестрелни рани са докарани 130 служители на правоохранителните органи, съобщи вътрешното министрество, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Жителите на Киев спешно се запасяват с продукти от първа необходимост като хляб, сол, захар, брашно, жито и вода. Заради търсенето в някои частни магазини цените са се вдигнали с 30-40 процента.

Засилена е охраната на банките. Ограничен е обемът пари, които може да се теглят от банкомати. В Киев има проблеми с мобилната връзка.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: Украйнажертвисблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия украйнци били много зле! *** ти *** в кой век живеят!? Талибани... Аз си мисшех ,че ние в бг сме зле ,но имало и по-зле.
80
9
 
6
 
! Отговори
НИКОЛА ГРУЕФСКИ преди 10 години
ДАНО РУСИЯ ДА ВКАРА РУСКИ ВОИСКИ И ДА ВЗЕМЕ ЗАВИНАГИ КИЕВ И ДРУГИТЕ СЛАЯНИ В СЕБЕ СИ.ДАНО И НИЕ БУГАРИТЕ ДОЧАКАМЕ РУСКИЯ СОЛДАТ НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Украинското вътрешно министерство съобщи, че 67 военнослужещи от вътрешни войски са били пленени. " Пленени - значи има вече война, която скоро няма да затихне. Кой я подпали е ясно , кой ще я загаси пак е ясно, кой ще я плати пак е ясно - жалко за нашето съвремие и за народа н Украйна.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Детската градина!Стига писахте смешки-болежки.Гео-политика, от разпада на СССР беше ясно ,че Украйна е временен проект.Акулите пируват ,а ние малките цаци да му мислим.
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗапасенИ какво се случва с бившите соц страни които влизат в ЕС ???? та даже и България, която е най-бедната има 2- пъти по-висок БВП на глава от Украйна и про руската Лукашенковска Беларус
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сиия се премести в Украйна. България има 2 късмета,1. Че е в ЕС2. Че Турция е в НАТО и няма как да нахълта в Бългаия
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами като нямат AR17.. ще ползват допотопните Калашници. Ама то и с прашка могат да те убият
74
0
 
5
 
! Отговори
Роналд Рейгън преди 10 години
До СвободаМубарак беше крепен от Америка.
73
2
 
0
 
! Отговори
. преди 10 години
Е щом е в името на да не се пуска кокала и да не обеднеят олигарсите какво са тия жертви нали така другари ??? Да дойдат ли танковете !?
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тва с калашници да се гърмят, вече е страшно :(
71
10
 
0
 
! Отговори
До 68 преди 10 години
Хахах Промито мозъче. Я ми кажи колко китайски Операциони системи се позват по света? Китайците работят за Америка и и дават пари. Аиде сега си пусни китайския Windows, логни се на китайския ФейсБук. Винаги ще има хора които да се вържат на заблудата че Америка е длъжник на Китай. Ама то такава е и идеята. Китай е производител но Америка е мозака. Искаш да ми кажеш че ти като работник можеш да фалираш този който ти дава работа? Хахахах трикът явно работи
70
1
 
11
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Не мога да разбера толкова ли са ослепели украинците, че не виждат какво се случва в бившите соц.страни след присъединяването им към ЕС. Искат и на тях ли това да им се случи?!!!! Правя си извода, че има задкулисни игри - вероятно на САЩ, които искат да съборят на всяка цена анти-западния Янукович.Дори с цената на гражданска война и множество жертви.А това с телевизионните кадри не е меродавно. Телевизионните кадри могат да се манипулират. Справка - опита за преврат срещу Уго Чавес преди години.
69
1
 
15
 
! Отговори
атакист преди 10 години
Да съберем всички демократи на майдана и да им е.... м..... !
68
4
 
1
 
! Отговори
аненербе преди 10 години
До милиционера - ти искаш жертви, но ще се насереш ако си там...
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
youtube/watch?v=NzGBJyDit1Mвижте мирният човек с макаров и дрогиран
66
0
 
7
 
! Отговори
Петкан преди 10 години
Tъжно
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никоя власт и режим не са вечни. Рано или късно каквото трябва ще се случи.
64
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До 62Ако си бил в Либия през 2012 се чудя от къде пишеш ???? От отвъдното може би :)))Там християни не виреят !!!! Остава варианта да си от МЮСОЛМАНСКИ БРАТЯ или още по крайно ислямистка организация... Но след като си оцелял и във Сирия вече съм убеден че не си християнин там на МЮСОЛМАНИТЕ ядат сърцата !!!!! И какво си видял ???? Предполгам си нямал време да видиш нищо от биене на главата във земята по ПЕТ пъти на ден :)))
63
2
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 69 О обоже,ти как очакваш човек,с гладко полиран мозък,поне мъничко да се позамисли? Недей така. А ***,не ми пишете каквото знам,а ми пишете,какво изобщо става в Украйна.Нещо,откакто ченгетата се въоръжиха,млъкнахте(не говоря само за този саит) Дайте повечко свежо инфо де. От липсата на информация ми става ясно,че в момента се водят яки престрелки и всички журналисти са се изпокрили(което е нормално) Хайде,бъдете нащтрек и ни освежите инфото.Благодаря
62
9
 
3
 
! Отговори
аненербе преди 10 години
До Анонименкое е дирижиран сценарий бе, борбата украинците за независимост ли?