77 убити след кървавите сблъсъци в Киев

577 души са ранените
Обновена: 21 фев 2014 14:40 | 21 фев 2014 08:02,
74
77 убити след кървавите сблъсъци в Киев
Снимка: БТА

Броят на убитите в Киев от началото на размириците в украинската столица във вторник достигна 77, съобщи рано тази сутрин министерството на здравеопазването, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Предишните данни на ведомството бяха за 75 загинали. Пострадали са 577 души. 369 от тях са потърсили медицинска помощ.

През последното денонощие са пострадали 132 души. 82 от тях са били откарани в болница.

Върховната рада на Украйна ще разгледа днес въпроса за връщане към конституцията от 2004 г., ограничаваща правата на президента в полза на парламента, заяви по-рано за украинската телевизия заместник-председателят на Радата Руслан Кошулински, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Кошулински каза също, че днес парламентът ще обсъди и въпроса за създаването на техническо правителство в Украйна. Това беше потвърдено и от депутата от опозиционната партия "Баткившчина" Сергей Соболев. "Ние сме готови да съставим правителство след връщане към конституцията от 2004 г.", заяви той.

"Вече събрахме 150 подписа, необходими за уволнението на главния прокурор Виктор Пшонка", добави опозиционният представител.

Украинските депутати ще се съберат на пленарно заседание в 10.00 часа днес, след като късно снощи парламентът взе решение да работи в пленарен режим до "решаването на политическата криза в страната".

(БTA)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Това че тези 77 убита са полицаи, къде го прочете в тефтерчето на Путин ли ? Защото повечето убити са протестиращи - убити от полицаи ! Аман спрете се с тези опорни точки и почнете да мислите бе пионки заспали !
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОМЕНТАР 42 Е ЗА 37 ТИЯ ПИНДЕЛИ САМО МЕСТЯТ КОМЕНТАРИТЕ
30
1
 
2
 
! Отговори
ДО38 преди 10 години
ТИ ДА НЕ СИ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА МЕРКЕЛ С ШАЛВАРИТЕ ИЛИ СИ РОМ
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА НА ПРЕДИШНИЯТ КОМЕНТАР 29 ЗА МЕРИЗЛИВИЯТ Г.....З НА МЕРКЕЛ И ЕВРЕИСКАТА КУКЛА ОБАМА
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 30 !Nemoja li da izmislish neshto po egoistichno be maimu*o mrasna ! Na Merkel i dreme na unaq rabota , na platenata hunta shepa Ukrainci !
27
4
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
Извади си путинскят чевен ... от тупето !
26
2
 
7
 
! Отговори
Прост ама прост преди 10 години
Когато полицаите убиват ти какво очакваш да се крият като мишки и да драскат глупости по форумите като теб ?!?
25
2
 
9
 
! Отговори
Браво на Украинците преди 10 години
Путин - Янкуович са си убийци както и да ги погледнеш за запазване на режима са способни на всичко ! Браво на Украинците не се предавайте ! Борете се за правата си ! Свалете това корумпирано управление!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КУКЛАТА НА КОНЦИ НА ЕВРЕИТЕ ОБАМА МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да гледат, нашите, да гледат! Че ако прекалят с глупостите...Българският народ е супер търпелив, обаче ако му кипне, ще стане същото.
22
2
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
"САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович"Това също ли е само на думи?
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ВИЖДАМ КЛИЧКО НА БАРИКАДИТЕ - ИЛИ СЕ Е СКРИЛ В БУНКЕРА ???????????????
20
2
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Наблюдавайки какво се случва в Украйна и как нашите хмм "политици" приспаха протестите, осъзнавам, че всъщност нашите са си доста умни ко**ленца. (Или по-точно украинските власти са е*ати тъпанарите)
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 17И нашето правителство много го подкрепят, но е само на думи.
18
0
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Според мен много добре знаят кой какъв е, особено сред претендентите на президентски избори.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 21А според теб какво трябва да кажат. Това са приказки на дипломати. Украйна е голяма държава стратегическа какво да каже запада? Един комунист като тръгнеш да му взимаш властта и ще видиш на какво е способен.
16
5
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
Това помниш ли го "Европейският външен министър баронеса Катрин Аштън поздрави Украйна и Янукович с успешно и демократично проведените избори за президент"А това: "Президентът на САЩ Барак Обама поздрави по телефона новоизбрания президент Виктор Янукович и приветства новия положителен етап в укрепването на демокрацията в Украйна"Откога демократичния свят подкрепя комунисти?
15
9
 
9
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Тава са резултатите от управлението на болните комунистически,социалистически или каквито и да са червени мозъци!!! Браво на украинския народ!!! Червените *** трябва да се избиват навреме!!! Интересно на тоя болен мозък Янукович семейството що не е искало да избяга в Москва,ами са избрали Виена!!!??? ***!!!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i da se prebiat vse sy6toto. vidiahte li bogati hora da se peniavat - NE! bednite misliat, 4e 6te im stane po-dobre - DA ama NE! ogledaite se iz sveta. bedniat si e beden i nedovolen dori i na lunata, a s tezi nerazmirizi po sveta selektirat horata. vsi4ko vyrvi po edna shema.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия трябва да подпомогне с ОРАЖИЕ Скандинавските НАЦИОНАЛИСТИ а те са много които се борят срещу РЕЖИМA на USA ЦИОНИСТИТЕ асемелиране на Европеското население ЗАМЕНЯЩО ГО С АФРИКАНЦИ,АРАБИ,ПАКИСТАНЦИ САМО В ШВЕЦИЯ ОТ 10МИЛИОНА ЖИТЕЛИ ЕДВА 6 СА ШВЕДИ БРАИВИК ИМА МНОГО ПОСЛЕДОВАТЕЛИ СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ЗА ВОИНА В ЦИЯЛА ЕВРОПА ТРЯБВА ОРАЖИЕ САМО ВОИНА В ЕВРОПА ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО