Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия

Външното министерство в Москва изпрати протестна нота
Обновена: 24 фев 2014 17:40 | 24 фев 2014 16:50, Елка Василева
431
Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Русия изрази възмущение от поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в София, предаде ИТАР-ТАСС.

„С чувство на дълбоко възмущение беше посрещната в Русия новината за поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в центъра на столицата на България - София през нощта срещу 23 февруари“, се казва в коментар на руското външно министерство.

Още по темата
В министерството на външните работи на България е изпратена протестна нота с искане за „провеждане на щателно разследване на този хулигански инцидент, привличане под отговорност на виновните в противоправните действия и предприемане на съответните мерки за привеждане на мемориала в ред“, съобщиха от ведомството.

Москва разчита, че официалните български власти „ще предприемат всички необходими мерки за недопускане на гавра с паметта на съветските воини, паднали в името на освобождението на България и Европа от нацизма“.

На 23 февруари – деня, в който през 1918 г. е създадена Червената армия и който днес се празнува в Русия като Ден на защитниците на отечеството, паметникът на Съветската армия в София осъмна с изрисувано украинско знаме и надписи  "Слава на Украйна" и "Капутин“, а една от скулптурните фигури също беше оцветена с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
11
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
К`ва намеса бе, ***? Трябваше да вапцат оградата на посолството на САЩ
6
19
 
20
 
! Отговори
соросоид преди 10 години
ПООЩРЕНИЕ за автора на гаврата !Руския посланик ДА СЕ ИЗГОНИ с камъни !!!всички социалисти Д.Г.Д. !!!
5
15
 
16
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
*** да правят като вятъра! Вече никой не ги бръсне! Болшевишките фосили на стадиона и в Сибир, нямат място в Европа, където живеят цивилизовани народи с богата история! Като искат комунизъм, колхози и ТКЗС-та Сев.Корея ги зове!
4
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Сбъркана е статията бре втори коментар. За Русия става въпрос. Украйна не е пращала нищо никъде. Четете повече от 3 реда и мислете, преди да се излагате с коментари... ...... :)
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това май е намеса във вътрешните работи на държава от ЕС, а? Вигенин, как си?
2
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kaто не искате да го цапат - приберете си го в двора на посолството..
1
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си го приберат и да си се грижат за него.