"Прoдължаваме борбата" - новият лозунг на Майданa

Купчините от павета не намаляват, палатките на протеста остават
25 фев 2014 19:40,
71
"Прoдължаваме борбата" - новият лозунг на Майданa
Снимка: Reuters

Няколко хиляди души се намират днес на Площада на независимостта (Майдана) в Киев и на прилежащите улици - "Институтска" и "Грушевски", предаде ИТАР-ТАСС. През последните дни външният вид на центъра на Киев почти не се е променил, освен че "територията на протестите" се е разширила и към правителствения квартал.

Главната улица "Крешчатик" както и преди е преградена. Нощем тук докарват чували с пясък за укрепване на барикадите. Купчините от автогуми и павета не намаляват. Палатките на протестиращите си стоят на същите места, в тях продължават да функционират различни "щабове".

Още по темата
Всички кафенета, магазини, банки, разположени на съседните до площада сгради на "Крешчатик", са заети от протестиращите. Тук се намират "отрядите на самоотбраната", в които продължават да се записват доброволци. Навсякъде на Майдана са издигнати постаменти, на които хората оставят цвета и свещи в памет на загиналите при масовите безредици. На сцената свещеници от различни вероизповедания служат панихиди.

Над Паметника на свободата висят плакати "Това не е победа. Борбата продължава", "Юлия е освободена, а момчетата остават в затвора". Улиците "Институтска" и "Грушевски" са потънали в цветя, по дърветата висят портрети на загиналите тук хора. Много минувачи плачат.

Настроенията на хората се менят с приближаването съм сградата на Върховната Рада, където заседава парламентът.  Разкошните лимузини на депутатите, паркирани в правителствения квартал, предизвикват глухо раздразнение сред множеството.

Периметърът около сградата на парламента се контролира от отреди на "Десен сектор". На пилона пред парадния вход на сградата виси червено-черното знаме на организацията.

От тълпата искат решителни действия, чиято същност се свежда до две основни точки: първо, "да се назоват имената на престъпниците", и второ, "да се отнеме от депутатите всичко, което са награбили, и то да се подели".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: лозунгборбакиевМайдан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
А-сега де?! преди 10 години
А са де!Цайхнот!Русия я урежда разцепване на Украйна защото ще прерутира газопроводите. Източната част няма нужда от финансиране защото е достъчно развита.Стедната и западни части няма да имат излаз на море. Западната част ще го поеме 4тит. Там Полща и ЕС колкото и милярди да сипят нищо няма да излезе - няма да правят конкуренция на своето земеделие я!Средната част на Украйна освен да трупа павета и да се оглежда като на-но дете нищо друго не може да стори!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До EU citizenАко може и другите пропагандни също да спрете ...
47
3
 
12
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
Искат да разделят имуществото на депутатите,но между Тимошенко и Кличко сигурно.Ще искат при Путин но ще бъде късно.Не знаят какъв к*р ги очаква.Но след време ще го усетят.
46
10
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен Именно защото е по-добре да се четат глупостите в оригинал, по-автентично е . Аз също чета основно руски медии освен българските.
45
3
 
9
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
Това е украйнска работа бе брат ,там и умрелите коне ритат.Тимошенко от затвора пак властта яхна ,та за онзи няма да е сензация пак да се завърне.
44
14
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Редно е да престанете да препредавате пропагандните материали на ТАСС.
43
4
 
23
 
! Отговори
ала бала преди 10 години
"Юлия е освободена, а момчетата остават в затвора". Когато имаше най много жертви на площада малката *** на Тимошенко празнуваше рожденният си ден в скъп ресторант. На другия ден благодари на протестиращите за победата. Парламента се напълни с фашизоиди което не е изненада защото са един дол дренки с комунистите.
42
7
 
9
 
! Отговори
Адонай преди 10 години
Стига с тези украинци няма такива има гой и евреи както е в всички страни,гойте ще ги изколят и ще има права само за евреите от любавичи.евреиския спецназ избиваше по улиците на киев гой от майдана и милиционери гой толкова ли сте ***.Не знаете че Маткал е там от 26 януари.Кой убива хората питам ***
41
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпо ще платят украинците за тези техни бесове!
40
10
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
Умрял кон не рита,български руснако.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 54A като се събуди сутринта,палците бяха ли в контакта?
38
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СЛАВА УКРАН !Янукович отново ще се върне на бял кон. И украинците ръцете ще му целуват. Сега беснеят тези *** по мегданите,ама сетне ще си платят и горчиво ще съжаляват.Янукович пак ще се върне,а тези които сега го изгониха ще лежат в тъмните влажни зандани оковани с тежки вериги.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До долу бкп дай да ударим и банките и банкерите и да разрушим техните палати Делян пеевския плевналиискя прокопиевски ама не върши работа.да започнем с ротшилд фрз швейцария а дано ама надали.По време на френската никой не пипнал ротшилдовите дворци
36
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато и да е,рано или късно руснаците ще владеят отново украинците. Тогава ще съжаляват за золумите си сега. Заблудени украински овце!
35
11
 
14
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
САМО ТАКА !И НАПРАВЕТЕ ЛУСТРАЦИЯ,ИНАЧЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ НАЧЕЛО ЩЕ Е НЯКОЙ ОТ БОДИГАРДОВЕТЕ НА ЯНУКОВИЧ,А В ОПОЗИЦИЯ - СИНЪТ МУ (ИЛИ ОБРАТНОТО-БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ)
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички комунисти са евреи а гойте комунисти са ***.Вместо да са в общност те се делят на измислените от евреите партии. Гошев, капиталисти ,комунисти фашисти всички гонят само парата хартията евреиския молох.
33
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То се видя,че украинците сами не могат да се управляват. Ами да вземе ООН да ги даде на Русия. Руснаците ще ги управляват с желязна ръка. Хора ще ги направят накрая.
32
20
 
11
 
! Отговори
БРАВО УКРАЙНА преди 10 години
Истински свободен НАРОД.
31
3
 
18
 
! Отговори
ДОЛУ БКП преди 10 години
"да се назоват имената на престъпниците", и второ, "да се отнеме от депутатите всичко, което са награбили, и то да се подели".Смятам , че това се отнася и с пълна сила важи и за България.
30
7
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
мъка голяма, искат още да се борят ама няма срещу кого - и това е проблем