Руски въздушни десантчици и морска пехота се предислоцират

Изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство в засилен режим
Обновена: 27 фев 2014 11:56 | 27 фев 2014 10:15, Елка Василева
221
Руски въздушни десантчици и морска пехота се предислоцират
Владимир Путин. Снимка: БТА

Морски пехотинци от руския Балтийски и от Северния флот се натоварват на големи десантни кораби. Те ще получат конкретна задача след излизането на корабите в открито море, съобщи ИТАР-ТАСС по повод разпоредената вчера от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин внезапна комплексна проверка на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг.

Още по темата

Според пресслужбата на руското министерство на отбраната въздушни десантчици от Псков се готвят за стоварване в райони, които ще станат известни, едва след като самолетите стигнат определените зони.

Според говорител на министерството на отбраната всички високомобилни подразделения от въздушно-десантните войски и морската пехота са "готови за стоварване при всякакви климатични условия". Успоредно с действията им танкови съединения и подразделения от Западния военен окръг се придвижват с железопътни композиции до значително отдалечени от гарнизоните им полигони.

Командващите армии и съединения са получили от Генералния щаб запечатани пликове, съдържащи задачите на войските и сили с указания за регионите, в които трябва да действат, добавя агенцията, цитирана от БТА.

Руски изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство, охранявайки в засилен режим въздушното пространство в разпоредената вчера проверка на бойната готовност на войските, съобщи междувременно министерството на отбраната в Москва, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Изтребителите постоянно патрулират въздушното пространство в граничните райони. Летците тренират дозареждане с гориво във въздуха от самолети цистерни Ил-78. Бомбардировачи от Западния военен окръг изпълняват на авиационни полигони учебно-бойни задачи с цел поразяване на условен противник, а подразделения от радиотехническите войски увеличават радиолокационното поле.

В проверката на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг на Русия участват близо 150 хиляди военнослужещи от различни видове въоръжени сили и родове войски, около 90 самолета, над 120 хеликоптера, 880 танка, повече от 1200 единици военна техника и близо 80 кораба, посочва министерството, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛЧНАТА ЦИОНИСКА *** САЩ СЕ ОБЛИЗВА ЗА РЕСУРСИТЕ НА УКРАЙНА И СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ МИНЕ НОМЕРА С ДИКТАТУРАТА И ПРОЧИЕ КАКТО ГО ГЛЕДАХМЕ ТОЯ ИЗТЪРКАН ФИЛМ В ЛИБИЯ, ИРАК, СИРИЯ, И Т.Н. АМА ТОЯ ПЪТ ДА НЕ ИМ СЕ ПРЕКЪРШИ ГРЪБНАКА НА НАТОВСКАТА *** ДЕТО КАТО ВИДИ ДЪРВОТО ПОДВИВА ОПАШКА И СЕ ДУПИ НА ПРОТИВНИКА ЗА ДА БЪДЕ НАГЛАСЕНА САМО И САМО ДА ОЦЕЛЕЕ И ДА ПРОДЪЛЖИ ЖАЛКОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНИЕ НА *** СЪС СВОИТЕ БАКТЕРИИ ЕС, СБ, НАТО, МВФ, *** *** КАТО АСЕН ГЕНОВ *** КОЙТО В НТВ СЕ ВИХРИ
99
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубавата новина е, че разпада на империята на злото наречена Русия вече започна. Жалко за младежите десанчици и морска пехота, но както всички знаят не може без жертви.
98
2
 
33
 
! Отговори
v-1 преди 10 години
Какво правят руснаците на територията на страната си е изцяло техен проблем.
97
33
 
4
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 10 години
Украйна не е Грузия. Ще ядът дървото руснаците!
96
30
 
3
 
! Отговори
nqkoi преди 10 години
Светът се променя, но руснаците мозък не събраха. Падна СССР и те пак си дрънкат с оръжие и мислят, че ще решат нещо. Чечня ги направи за смях и те пак си знаят своето. Не разбраха, че народите и държавите около тях не искат да са им съюзници и да им изпълняват прищевките. Очаквам скоро да се скарат с всичките си съседи, освен Беларус. Очквам и накрая да фалират и изритат Путин от всички постове и облаги. Този човек съвсем се самозабрави. И как звучи морски пехотинци, десантчици, райони- смях ..
95
4
 
2
 
! Отговори
!@#$\5 преди 10 години
Г-жо Василева,Бихте ли били така добра да ми преведете на БЪЛГАРСКИ думата "предислоцират"(даже и автоматичният речник на сайта я подчертава в червено)?!Моля Ви г-жо...-това е просто нелепо!Вие сте журналист и като част от медия,за наше съжаление, играете и възпитателна роля в това общество!!!Моля Ви-използвайте БЪЛГАРСКИ думи в статии,предназначени за БЪЛГАРИ и български граждани!!!Надявам се да приемете забележката ми като градивна критика.Приятен ден!
94
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕГА ПРЕДЛАГАМ ТИЯ *** ХРАЧКИ ОТ РАНОБУДНИТЕ (СТУДЕНТИ) НАЧЕЛО С ОНЕЗИ ЛЕКЕНЦА АСЕН ГЕНОВ,И ЕВРЕЙЧЕТО БЛОГЪРА ИВО БОЖКОВ ,ДЕТО БЯХА КОМАНДИРОВАНИ НА МАЙДАНА ЗА ПОДКРЕПА НА КАТОЛИШКИТЕ ФАШАГИ БАНДЕРОВЦИ,ДА ОТИДАТ ПАК НА МАЙДАНА И ДА СЕ ОПЪЛЧАТ С ОРЪЖИЕ НА (ЛОШИТЕ РУСКИ АГРЕСОРИ)...ХАЙДЕ МИШКИ *** НАРАМВАЙТЕ ПУШКИТЕ И БЕГОМ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ДЕМОНОКРАЦИЯТА В УКРАЙНА.......
93
26
 
5
 
! Отговори
izo преди 10 години
не мога да разбера радостта и щастието на пишештите тук, че русия смята да нападне една суверенна държава
92
4
 
7
 
! Отговори
Prorok преди 10 години
Аз като ви разправям, че тези ще натресат някоя световна вайна вие си мислите, че се шегувам....
91
2
 
32
 
! Отговори
Рошко преди 10 години
До 74 Бай ИванОтносно интересите."Англия няма постоянни приятели, тя има постоянни интереси".Това са думи на един много известен дебелогъз англииски лидер.Относно братството.Кажи ми бачо Йоване, как е "брат" на български и как е "брат" на руски.
90
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Маневри на мужици! Смях, пълен смях!Мужици се местят от място на друго място и ще изплашат само гаргите по руските безкрайни поля!
89
8
 
36
 
! Отговори
Умна Тоца преди 10 години
Като начало ще има малко бой по ръчичките за тези в Киев, дето се направиха на мъже, но ако се запече, може пак да слушаме "Ставай страна огромная, ставай на смертний бой!" което знаем как завършва!И Наакашвили реши да се прави на войник по време на олимпиадата в Пекин, сега и тези фашизоидни тикви в Киев, дето не е ясно и кой ги води!!! Но резултатът ще е същия, както в Грузия...
88
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно съм съгласен, че руските въздушни децанчици и морска пехота се предислоцират много бързо на оня свят.
87
0
 
35
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
За Русия са от значение газопроводите и голямата военноморска база на руския флот в Черно море. Загубата на тази база ще отреже много от възможностите на Русия за намеса в Близкия изток. Световният шахмат продължава. Според мен, шансовете за истинска война в Украйна са големи.
86
4
 
12
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Усмихнат и благ си беше Путин на успешната Олимпиада ,ама на,накараха го да се намръщи.
85
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама и вие ква снимка на таваришча сте сложили, като стреснат борсук е
84
2
 
26
 
! Отговори
Путин преди 10 години
ЕВРОПА,ЕТА РОССИЯ!
83
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега бандерките ще се запознаят с белите мечки!ХАХАХАХАХАХА!
82
0
 
23
 
! Отговори
Баце спомен преди 10 години
Когато в съседна Югославия имаше война също армията провеждаше такива учения ! Албанците изтръпваха да не тръгне 9 танкова бригада или благоевградската дивизия да защитава Скопие ! Не знаена че у нас работеха червеи като Сополан Паси , Костов , ДПС , БСП , Желю феса и Пешо Рашит Стоянов ! Ако Русия не се намеси имат постигната договорка друго не е
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МечоХаааахаха... да, ще стане редичка, ама за да има хронология, новият паметник требва да е некъде около Плиска - като тръгнеш от центъра на софето, първо освободителят от турско, после от фашистко и после от ЕС и НАТО... хахаха!