Руски военнослужещи на учение "в условия, близки до бойните"

ОССЕ изпраща мисия в Украйна за разследване на "инцидентите" в страната
Обновена: 3 мар 2014 13:44 | 3 мар 2014 13:31, Веселина Йорданова
186
Руски военнослужещи на учение "в условия, близки до бойните"
Снимка: архив, Ройтерс

Над 3500 военнослужещи участват в тактическо учение на руските брегови войски, започнало на полигон в Калининградска област в рамките на внезапната проверка на бойната готовност на войските от Западния и Централен военен окръг, съобщи ИТАР-ТАСС.

В мащабните маневри се използват над 450 единици военна и специална техника, включително танкове Т-72, самоходни артилерийски установки и комуникационна техника от пето поколение, съобщи капитан 2-и ранг Владимир Матвеев от пресслужбата на Западния военен окръг.

Още по темата
Според него руските военни са тренирали на полигона "всички комплексни действия на подразделенията в отбрана и в настъпление" - "в условия, максимално близки до бойните".

Условният противник "е използвал средства за радиоелектронно противодействие, авиационни удари и артилерийски огън", посочи руският военен говорител.

Междувременно изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов е подписал указ за освобождаването на Пьотр Зима от длъжността началник на управлението на Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ в град Севастопол, съобщи пресслужбата на Турчинов. Причини не са посочени, предаде ИТАР-ТАСС.

Швейцарският президент и външен министър Дидие Буркхалтер, председателстващ постоянния съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), заяви днес в Женева, че смята да изпрати в Украйна мисия за разследване на инцидентите, станали в тази страна, предаде Франс прес.

"Във връзка с положението с човешките права насърчавам украинското правителство да покани Бюрото за демократични институции и права на човека (на ОССЕ, б. р.) да изпрати на място мисия, натоварена с оценка на миналото и (. . .) положението с човешките права, по-специално да установи фактите и обстоятелствата, свързани с инцидентите в Украйна" - заяви Буркхалтер при откриването на основната годишна сесия на Съвета по правата на човека на ООН.

Лидерите на държавите от Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и САЩ), както и председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет, разпространиха обща декларация, в която осъждат Руската федерация за нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Те отбелязват, че действията на Русия са в противоречие с нейните задължения по Хартата на ООН. Призоваваме Русия да решава всякакви съществуващи въпроси с Украйна от областта на сигурността и човешките права чрез преки преговори и/или чрез международни наблюдатели, или под егидата на ООН, или на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, се посочва в декларацията. Готови сме да подкрепим тези усилия, допълват лидерите.

Те призовават всички засегнати страни да проявят възможно най-силно въздържание и отговорност, за да бъде постигнат спад на напрежението.

От 30 ноември 2013 година при протестите в Украйна са загинали 95 души, съобщи пресслужбата на министерстовто на здравеопзаването, цитирана от ИТАР-ТАСС. "По оперативни данни от 30 ноември насам на територията на Украйна са загинали 95 души.

В Киев от 18 февруари медицинска помощ са потърсили 984 души, 646 са били хоспитализирани. Към днешна дата в киевски медицински заведения остават 245 души", гласи съобщението.

/БТА//
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: УкрайнаОССЕРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
11
 
! Отговори
р преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
49
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи - ***. Още 10 години и няма да ви има, *** миризлива.
48
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Български ***, всички други се оправиха и станаха хора, само вие сте по-долни и от най-долните.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мимиКоя си ти че ще казва кой къде да иска да живее, пикла празноглава. Бубонната чума е на *** "тялото", *** селска. Ние 5 века като сме били в османската империя, да слагаме фесовете пак ли?Няма толкова *** човек, честно.
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДЪЛБОК ПОКЛОН И ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ!АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ, ОЩЕ ЩЯХТЕ ДА СИ НОСИТЕ ПОТУРИТЕ!
45
2
 
20
 
! Отговори
С Русията сме преди 10 години
Хайде дядо Иван и от тук да мине! Та турски чотури пак да порежем! Кръвчицата им с бъклица да пием! В Българско жив турчин да не остане!Ухаааааааа!
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спирайте газта на евроизродите :))))))
43
3
 
15
 
! Отговори
7.62 преди 10 години
Той Путин го каза много просто и елементарно преди няколко месеца че Европа загива и има нужда от суровини и напълно естествено Меркел и кениеца в частност /евреите/ в противен случай ще има СОПА .
42
2
 
23
 
! Отговори
Б2 преди 10 години
Браво на Руските военни така се прави боеспособна армия с учения,а тези който се страхуват сигурно има защо нали!?
41
0
 
5
 
! Отговори
до медератора преди 10 години
Върши си работата и го трии тоя 42 ,че ще спами цял ден!А баш на националния прзник !
40
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
40 Огняне стана следното , Русия компрометира Международното право изпращайки войски в суверенна страна с мотива защита на свой етнос .И веднага ти давам нагледен пример како е направила . Същото може да направи и Турция под предлог че Парламента не прие члена за агитация на майчиния език и сосбено в контекста на случващото се в Пловдив , същото е , разликата е единственов особения статут на Крим , но утре Русия може да посегне и на Харкво , Одеса , Донецк , Днепропетровск, като Кърджали , Р
39
14
 
3
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
Горбачов-най великият руснак.
38
3
 
14
 
! Отговори
мими преди 10 години
ГОСПОДА ОТ ЗАПАДА ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ УКРАЙНА Е БИЛА НАД 1000 ГОДИНИ ВЪВ ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ.НАКЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ВИЕ?ВИЕ ОТ ЗАПАДА СТЕ КАТО БУБОННАТА ЧУМА-НАПАСТ НАД СВЕТА,ЗАЩОТО СТЕ МЕРУДИЯ ВЪВ ВСЯКО ГЪРНЕ Т.Е.БЪРКАТЕ СЕ ВЪВ ЖИВОТА И ПОЛИТИКАТА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА НА ЗЕМЯТА И ОТ ВАС ХОРАТА И ЧОВЕЦИТЕ НЯМАТ ПОКОИ И ПОСТОЯННО ОГРАБВАТЕ БОГАТСТВАТА ИМ ,НА ВАС ВСЕ ВИЕ Е МАЛКО.ГАДНИ СТЕ!!!!ХА СТИГА ТОЛКОВА,ПИСНА НИ ОТ ВАС!
37
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От нас българите по-долни и гадни *** няма. СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ !Стоеше зад МАйдановци?
35
4
 
28
 
! Отговори
Огнян преди 10 години
Какво толкова е станало че запада и САЩ надават вой и треперят от страх,просто едни военни учения а когато войски на НАТО прави учения до границите на Русия всички мълчат!трябва реално да се гледа на нещата и да няма двоен стандарт ...
34
2
 
22
 
! Отговори
ФАШИНГТОН преди 10 години
ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО
33
3
 
15
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Харти, марти, егиди, бюра, човешки права - дрън дрън та пляс. Истината е, че ЕС подкрепя един въоръжен преврат, щото така им изнася. Къде отиде демокрацията, за която толкова опяват? Защо не призоват за едни нови демократични избори, в които народа на Украйна сам да реши съдбата си? Или ги е страх от реалността?
32
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи - *** мръсни.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анджелке преди 10 години
Естествено ,че няма да има воина!Укайна ще фалира ,запада ще плаща суровините в рубли и вече светта ще гледа на изток като взима решения и организира демокрация!