САЩ дават $1 млрд. енергийна помощ на Украйна?

Белият дом е готов да наложи санкции на Русия
Обновена: 4 мар 2014 15:59 | 4 мар 2014 15:46,
242
САЩ дават $1 млрд. енергийна помощ на Украйна?
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна днес на посещение в украинската столица Киев в израз на подкрепа за новите прозападни власти в страната, предадоха световните агенции.

На фона на неколкочасовата визита, която има силно символно значение, Съединените щати ще предоставят на Украйна 1 милиарда долара енергийна помощ в рамките на международен кредит, заявиха източници от делегацията на Кери, пожелали да запазят анонимност.

САЩ освен това ще изпратят експерти, които да помогнат на украинското министерство на финансите и централна банка да се справят с пазарния натиск, както и наблюдатели на предстоящите на 25 май президентски избори, съобщава БТА.

Съединените щати ще работят с международните партньори, за да гарантират, че Украйна ще разполага с достатъчно средства, за да възстанови своята стабилност и да се върне към икономически растеж, допълни Белият дом, цитиран от Ройтерс. 

Високопоставен представител на американското правителство даде да се разбере, че САЩ са готови да наложат санкции на Русия, "най-вероятно съвсем скоро", предаде още британската агенция.

Санкциите са "въпрос на дни, а не на седмици", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
14
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Ха.ха..че те с този един милиард само задълженията си за газ не могат да покрият..
119
1
 
7
 
! Отговори
Яценюк преди 10 години
Яценюк - Може ли кеш, щото не знам дали няма да ме изхвълят докато дойде превода, а момчетата от десен блок чакат премии ????
118
15
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Значи така, руснаците Ви избиваха като кучета и ви намираха труповете по канавките и масовите гробове, а Вие смешници си ги обичате. Вашливите пияници, които нахлуха на 9.09.1944 г. масово изнасилваха жените, препикаваха паметниците, грабеха и убиваха когото видят, а Вие си ги обичате. Не сме народ, а ***.
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се отървем по-скоро от турците в България, е необходимост.
116
1
 
13
 
! Отговори
Кери преди 10 години
Кери - Даваме 1 милярд за стабилизацияЯценюк - Само 1 милярд??? е честно ли е ??? Дадохте 5 милярда за дестабилизация а само 1 за стабилизация ??? Моля ви се сър Кери, на нас ни трябват 200 милярда.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, баси наглеците, печатат милиард без покритие за украйнците, а светът ще го плаща с инфлация и кризи. И ЕС гледа и си мълчи, гаче не разбира за каква наглост иде реч!
114
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
125 А бе през 80-те много хубава работа свършиха Съветската Империа се разпадна
113
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
124 Te gi дължат главно на себе си нали знаеш че над 80% от америкаснкия дълг е към американски финансови институции
112
1
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 10 години
Волът рие , но пада на гърба му !Санкциите са нож с две остриета !Винаги има трагични последствия за санкциониращия , защото когато спираш нещо , винаги се намира друг , който те замества !В крайна сметка загубата е за санкциониращия , защото губи пазари и влияние !Да видим кой ще загуби повече!!!Русия продава суровини , така че губи който се лишава от тях .....няма да е ЕС!!!
111
1
 
8
 
! Отговори
берия преди 10 години
г-н КЕРИ ,ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ РАЗДАДОХТЕ 7 МИЛИАРДА НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА ОРГАНИЗИРАТ ,ТОЗИ ЖЕЛАН ОТ ВАС ПОГРОМ В ЦЕНТЪРА НА КИЕВ ,СЕГА СТЕ ОТПУСНАЛИ ЕДИН МИЛИАРД ЗА ЕНЕРГИЙНА ПОМОЩ . СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛНО НАЛИ? ПАДА СЕ ТОЧНО ПО 20 ЛЕВА НА 50 МИЛИОННА УКРАЙНА .ЩЕДРОСТА ВИ ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ.
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хамериканци вън От Украйна, вървете на майната си с вашите напечатани долари ! Докога ще се опитвате да плашите целия свят ?! След като сте Държавата с НАЙ -ГОЛЯМ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ !!! Причната система боксува и, ако не измислите решение затъвате и си заминавате! На никой не му трябват напечатаните Ви пари и тъпите ви войни по целия свят ! Какви санкции? Я първо си върнете всички заеми и тогава плашете !
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв бял дом е тоя маймунарник? Та това е зоологическа градина!)))
108
1
 
6
 
! Отговори
Егати помощта преди 10 години
То Румчния и България да се съберат ще изкарат тройно повече?
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма помощ бе, то ние ако се бяхме бръкнали щяхме да извадим толкова. :D
106
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 83 тая твоя (непобедима) американска армада дето уж идвала да (освободи) Украйна ,да не би да е същата дето беше край бреговете на Сирия и от която след като бяха изстреляни няколко ракети томахоук срещу Данаск ,които заедно с един безпилотен изтребител Стелт- раптор за близо милиард ,които бяха свалени набързо от руското ПВО си обра крушите към пиндостан ,за тази ли (велика )американса армада пишеш соросоидче,а?
105
1
 
14
 
! Отговори
Напикаване преди 10 години
Заема е като напикаване през зимата. Първо ти става топло и готино, след това студено и гадно.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как е правилно яценюк или яйценюх, рускоезичните знаят за какво говоря ;)
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама то няма нужда някой да им дава. Нали вече всички украинци ще стават американци и ще забогатеят.
102
1
 
10
 
! Отговори
Яценюк преди 10 години
Яценюк - Само един милярд ???? За какво се трудихме ????Кери - Представлението на цирк Майдан беше лошо, и толкова не струва.
101
1
 
6
 
! Отговори
Яценюк преди 10 години
Този заем ще изчезне както наличностите в хазната след като дойдохме на власт. Разбира се ще обвиним Янукович.