Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите

Страната е заплашена и от икономически санкции заради Украйна
Обновена: 7 мар 2014 07:29 | 6 мар 2014 20:00, Анисия Иванова
296
Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите
Извънредната среща в Брюксел, Херман ван Ромпой. Снимка БТА

Европейският съюз замрази преговорите с Русия за споразумения за всеобхватно партньорство и опростяване на визовия режим и я заплаши с икономически санкции, ако не спре до дни да дестабилизира ситуацията в Украйна, предадоха световните агенции.

На извънредна среща днес в Брюксел, посветена на украинската криза, държавните и правителствените ръководители от ЕС призоваха Москва да се съгласи да започне в най-скоро време преговори по въпроса.
Европейските лидери взеха това решение, след като Съединените щати наложиха визови ограничения на проруските опоненти на новата украинска власт в Киев и откриха пътя за налагане на финансови санкции, отбелязва Асошиейтед прес. Целта на наказателните мерки, предприети от ЕС и САЩ, е да бъде овладяна най-тежката геополитическа криза в Европа след края на Студената война.

Още по темата

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой предупреди Русия, че разполага с броени дни, за да реагира. В противен случай Европейският съюз ще обмисли мерки като забрана за пътуване, замразяване на активи и отмяна на следващата среща на върха ЕС-Русия, предупреди Ван Ромпой, цитиран от ДПА.

Той даде да се разбере, цитиран от ИТАР-ТАСС, че до произвеждането на избори в Украйна, Европейският съюз е готов да подпише само политическата част от споразумението за асоцииране на бившата съветска република. Икономическият раздел на спогодбата ще бъде оставен за след формирането на нова изпълнителна власт в страната, допълни той.

Ван Ромпой определи украинската криза най-тежката в Европа след балканските войни. Европейският съвет утвърди решението за предоставяне на Украйна на помощ в размер на 11 милиарда евро до 2020 г., съобщи  председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Европейските лидери осъдиха решението на кримския парламент да свика референдум за присъединяване на украинската автономна република към Русия. Те го определиха като незаконно. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
25
 
! Отговори
JustMe преди 10 години
Ааааа, значи ЕС не позволява референдум.Хм, та нали ЕС са бастионът на демокрацията?!Защо не дават да се направи най-демократичното нещо на света, а именно РЕФЕРЕНДУМА!
177
2
 
9
 
! Отговори
az- преди 10 години
До До АЗ250Кой къде ходил и кво говорил на неофициални разговори е ала-бала. Официалната позиция за момента на България по отношение на кризата в Украйна е:"Ние сме против агресията на Русия подкрепяме позицията на ЕС" - държ. глава РП"Внимателно следим събитията в Украйна и по принцип сме за мирно уреждане на конфликта" - ореШаро.
176
0
 
6
 
! Отговори
az- преди 10 години
До ВасилевСтига писа глупости бе! Кво било стока, кво било суровина, кво било не знам си кво!На международната търговия с една страна се вика стокооборот. Има и измерител търговско салдо. Нашето е мно-о-ого отрицателно с Русия :).
175
0
 
1
 
! Отговори
az- преди 10 години
255"Министерството незнам какво казва, има си Национален статистически институт, въпреки че там данните н са много коректни, може да се вземат за относително точни"Дека са тия данни на НСИ, че аз на сайта им не ги виждам :). Да не послъгваш нещо, защото ме накара да се ровя там. А ако има такива и не манипулираш цифрите значи има огромно разминаване с тези на МИЕ
174
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Като ви спре Русия кранчето на газта по Северен поток ще има да подскачате. Намерили сте кого да плашите със санкции.
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До az-Министерството незнам какво казва, има си Национален статистически институт, въпреки че там данните н са много коректни, може да се вземат за относително точни
172
0
 
3
 
! Отговори
отец Павел преди 10 години
Ако европейските ви ценности са да подкрепяте ФАШИСТИТЕ-УБИИЦИ на мирно протестиращи беззащитни граждани, Пикая на вашите ценности. Те нямат нищо общо с БОГА! Мръсни бюрократи, продали сте душите си на ДЯВОЛА! Ще има видов ден! Помнете БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! Всеки ще бъде съден според делата си!!!
171
0
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите"Браво юнаци;-))А защо не замразят активите на Русия?!? А-а сетих се защото инвестициите на Русия в ЕС са 80 млрд, а инвестициите на ЕС в Русия са 200 млрд, ама май на там отива работата,...самоче от другата страна.
170
0
 
1
 
! Отговори
az- преди 10 години
240"За туристите .Казах ти като не са те ще са други . Индия,Иран,Китаи кандидати много"Абе пич, нали имаш претенции малко от малко да разбираш от бизнес :). Като кандидатите са ти толкова много що не можем да си запълним легловата база?Много на думи :). Намери 20 хил. туристи от Индия и Китай пък аз ще ти помогна за договорите с туроператори и бази. Гарантирам ти добри парички да изкараш - ако стане :)
169
1
 
0
 
! Отговори
До АЗ преди 10 години
МОЛЯ, Какви глупости говориш бе момче. Кои да чакаме ,филанкишията ли . Ти каде живееш ,и етнически Българин ли си . Вигенин отиде във Киев да ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО ЗА КОЕТО БРАВО. Станишев един ден преди това каза МНОГО СЪМ ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО .Единственият български политик които каза че е загрижен за БРАТЯТА СИ БЪЛГАРИ .ОРЕШАРСКИ КАЗА НА МЕДВЕДЕВ ВЪВ ОЧИТЕ .СЛУШАИ КАКВО НЕ МИ ХАРЕСВА ОТРИЦАТЕЛНОТО ТЪРГОВСКО САЛДО /ВЪВ СОЧИ/ И ОЩЕ И ОЩЕ
168
0
 
1
 
! Отговори
az- преди 10 години
246Министерството казва друго :) т.е. цифрите, които аз ти дадох и това не обхваща бизнеспътуванията и тези, които са на работа тук. Ти ако ги взимаш данните от САЩ си е твой проблем :).
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендсб - означава да скапеме българия
166
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
244 За това беше създадена ДСБ / Демократи за силна България / тоест да ни се чува думата в ЕС и да си отстояваме позициите .
165
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До az-1-во Рускоезичните туристи в т.ч. с тези от Израел са около 18 % от тях около 500 хил са руски граждани т.е около 6 % от всички туристи2-ро От тези 500 хил. 1/4 са с двойно гражданство3- то Половината от тези 500 хил не идват тук с туристически пакети, а идват защото те или някой техни близки имат апартамент или недвижимост в България, т.е. те по никакъв начин не влиаят върху туризма
164
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
241 пише ти този с % Абсолютно си прав в случая , ъ нас е така само че хората не могат да разберат че над 5 млрд долара годишно плащаме на руски компании за енергосуровини / газ, петрол,ядрено гориво и чаркове за АЕЦ / и на практика РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЕНМИЯ МОНОПОЛИСТ У НАС , ако трябва да се веят знамена на протести срещу монопллите трянбва да се отиде ред руското послоство . Друг вупрос е че това няма да помогне . САМО САМИ МОЖЕМ ДА СИ ПОМГНЕМ КАТО НАМЕРИМ АЛЕРНАТИВА , ВИНАГИ ИМА АЛЕРНАТИВА
163
1
 
4
 
! Отговори
az- преди 10 години
240Ами имаме, а като за чест и слава ритаме срещу тях и по-високи ще станат :). Ти толкова ли не желаеш да схванеш какво ти казват хората? Пиша бавно и ясно дано тоя път стане.България няма интерес от прибързани позиции и безропотна подкрепа на САЩ, а от своя полит. позиция, която да оценява вредите и ползите от някое действие. Нищо не ни задължава да падаме в партер с позициите на ЕС. Можем да преценим къде е нашия интерес и чак тогава да направим нещо, а не като сега правим и после мислим
162
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
до ВасилевКолко си ***, турчино Василев - *** до някоя бензиноколонка, барем ти светне, че в България ВСИЧКИ горива са руски - бензин, газ, дизел, ядрено гориво за Козлодуй. Само част от въглищата не са от Русия.Половината туризъм в България разчита на гости от Русия, ако не дойдат заради тъпотията на ЕС, до края на годината ще излезем от него.И още много руски неща има, ама не ми се пише, учи се, гнила турска кратуно.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
238 Да с номинална стойност са много по зле някъде около 400 млрд То и Китай през ППС почти застга Щатите , иначе е под 10 трл.
160
1
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Василев234"Мисля и не мога да се сетя за някаква руска стока на пазара!"А сега бръкни в контакта за 1 сек. Първите 50 стотни те клати руска стока :). Предполагам, че и бензинец или нафта сипваш? Чаркаляците за армията ти са руска стока също, както и материала на немалка част от металните изделия, произвеждани от български фабрики. Това малко ли ти се вижда? Виж търговското ни салдо и ще видиш колко руски стоки влизат тук и колко наши отиват натам :)
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
235. Добре бе човек какво сме щели да загубим .Та ние от 25 години имаме по високи мита на нашите стоки на техният пазар от Френските. Сърбите имат три пъти по ниски мита от нас. Те затова се натискат на фериботите във Варна. Руският пазар е затворен за нас от 25 г. Какви икономически загуби ще търпим като ние маи само вино и прах за пране изнасяме. За туристите .Казах ти като не са те ще са други . Индия,Иран,Китаи кандидати много